2011-01-28 01:34:03

У Росії можна буде дивитися спектаклі через інтернет

Перший в Росії інтернет-театр відкриється спектаклем "Хуліган" з Сергієм Безруковым в головній ролі. 

На думку Сергія Безрукова, головна місія першого в Росії інтернет-театру "Вільний майданчик" - пропаганда театрального мистецтва. "Створення такого проекту - справа блага. Він не збирається конкурувати з театрами, - вважає Безруков. Актор упевнений, що "Вільний майданчик" створюється не замість театру, а в допомогу йому.

За словами директора проекту Євгенія Роя, унікальність проекту полягає в тому, що новий театр пов'язаний ні з одним театром, а навпаки - надає майданчик будь-якому з них.

У цьому специфічному театрі можна буде не лише подивитися онлайн-трансляції спектаклів з різних столичних сцен, але і заглянути за куліси, побувати на лекціях відомих театрознавців, обговорити яку-небудь подію в театральному житті і опублікувати свій відгук. Він буде відкритий усім сценічним жанрам і експериментальним роботам.

Найпроблематичнішою є технічна сторона проекту.  "Здійснювати трансляції технічно дуже складно. На відкритті працюватимуть три оператори, звукорежисер і режисер", - пояснив технічний директор Андрій Жабин. 

Аудиторія  "Вільного майданчика", за задумом організаторів, - молодь, яка "живе" в інтернеті.

Дата відкриття інтернет-театру вибрана не випадково. 3 жовтня 115 років тому народився великий російський поет Сергій Єсєнін.

"Я сам запропонував саме цю дату, тому що для мене дуже важливо, щоб цього дня якомога більше людей спілкувалося з поетом за допомогою моєї постановки, - пояснив актор. - В спектаклі "Хуліган" немає нічого, окрім самого Єсєніна, його життя, душевного болю, любові, віршів. Це свого роду "спектакль-сповідь".

Проект інтернет-театру "Вільний майданчик" реалізований медіапорталом "Театр ТБ" спільно із СТД РФ і Театром Сергія Безрукова.

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.