2014-12-26 17:10:57

У якому віці слід почати вивчати букви?

Всім прихильникам раннього розвитку малюків відомо, які унікальні можливості можна розвинути у дитини. Про те на що здатні наші з вами малюки ходять цілі легенди, і якщо ви задумалися, чи не рано вчити букви з дворічний чадом, відповім-в самий раз!

Звичайно, ви можете мені сказати, що мовляв раніше, я букви вчив у першому класі і всі були задоволені. Це помилка, людство розвивається, вимоги до життя змінюються, у багатьох школах обов'язковим умовам, при зарахуванні у перший клас є знання не тільки букв, але й основи читання. Виходячи з цього, якщо хочете дати дитині якісну освіту, то вчити букви потрібно починати до двох років.

Для того що б малюк сам проявляв інтерес до процесу перетворите навчання в якусь гру. Зробіть «живі» літери, що б малюк міг з ними грати, чіпати і вибирати. Розглянемо кілька прикладів: У букви З вушка зайчишки, а В вся в виноградинку, у літери Г голова гуски, у Щ щетинки, а Ж як жук з лапками, ну а Д-будинок з фундаментом і так за аналогією. І ще, граючи з дитиною буквами проговорюйте, що не лінуючись, наприклад: М-буква мамина, мила моя. Дитячий світ і сприйняття, кардинально відрізняється від вашого сформувався сприйняття. За - цьому не варто злитися, якщо вам здалося що дитині не все зрозуміло, наберіться терпіння, і спробуйте змінити тактику...

29

Коментарі 11

  • 2014-12-26 17:33
    моєму малюку через тиждень виповниться два рочки, але ми ще поспішаємо розмовляти з мамою зрозумілою мовою) я не переймаюся, прийде час і защебече) проте у віці 1рік 6 міс малюк вже знав усі букви російкого алфавиту і деякі англійського. Ми його й не намагалися вчити, він сам проявив інтерес) спочатку в книгах, потім на вулиці. У нас дуже багато написів на асфальті, вітання усілякі) Там великі букви і дуже нам було цікаво вгадувати їх - я кажу букву, а малюк показує. так і вивчили усі букви. Ніхто не вірив и не вірить досі, що в 1,5 роки можна знати букви при тому, що ще не розмовляє) все дуже індивідуально, головне не примушувати і не давити, а грати і хвалити:)
  • 2014-12-26 17:37
    А як бути з тим, що переважна більшість майбутніх першокласників знає лише літери, які вимагає програма підготовки і все. А тут моя дитина і читати вміє і рахувати, вчителька звичайно буде дуже задоволена таким фактом, але що ж робити моїй дитині на уроках? Дуже сумніваюсь, що з нею хтось буде займатись індивідуально наперед, і через день-два моя дитина буде сумувати на уроках і просто втратить бажання ходити до школи. Чи не так?
    • 2014-12-27 17:08
      Я з вами згодна. Це добре, що у дитини є хист до знань і вона поперед одноліток вже багато чого знає, але коли вона прийде у перший клас, то, по-перше їй вже це все буде нецікаво, а по-друге всі діти стануть однаково читати і писати по закінченню. Або треба буде займатися індивідуально.
      • 2014-12-28 21:21
        Ось і я думаю як вчинити краще: вчити читати раніше чи поки не загружати дитині мозок?
  • 2014-12-26 17:44
    З теперішньою програмою в школах, краще коли дитина вже буде вміти читати самостійно, велика нагрузка на малюків може вплинути на психологічний стан, а так хоч щось буде легше для неї. Моїй дитині всьго 5, а вона вже помаленьку читає і з задоволенням!!!
  • 2014-12-26 17:46
    Повністю згоден с тими рекомендаціями, що приведені тут. Я сам почав вивчати букви в доволі юному віці, а вже в 5 років добре читав різні назви. Коли я вступав до школи вчителі були приємно здивовані тим, наскільки добре в мене виходило читати. Тому займатися з дитиною варто якомога раніше, це в ніякій мірі їй не зашкодить. 
    Бабуся привчила мене читати таким чином - за кожен правильно прочитаний вірш вона давала мені щось смачненьке, тому я був абсолютно зацікавленний в тому, щоб виконати завдання вірно, знаючи, що за це я зможу отримати щось смачненьке. Також багато батьків навчають своїх дітей читати за допомогою різноманітних ігор: це може бути складання слів із букв, намальованих на кубиках, складання слів в пазлах, тощо.
  • 2014-12-26 18:03
    Об этом в первую очередь стоит спросить ребёнка, верьте ему, он лучше знает когда он готов учить буквы, а когда нет, делайте "разведку боем", попробуйте выучить несколько букв и порадуйтесь успехам вместе с ребёнком, если эксперимент пройдёт успешно увеличивайте объём букв не забывая возвращаться к тем которые ребёнок уже знает. Мой муж до 3-х лет не говорил вообще, и как его только не уговаривали и не пытались заставить, врачи никаких отклонений не выявили, а после трёх заговорил без каких либо дефектов речи. А вот знакомая моя уже на своё 2-хлетие рассказывала стишки. Мы по ребёнку определили готовность учить буквы, присмотритесь к нему и Вы поймёте готов он или нет.
  • 2014-12-26 18:08
    Усі діти різні. Хтось із задоволенням починає вчити алфавіт у два роки, а комусь іншому це не цікаво аж до шкільного віку. До речі, школа не має права вимагати від дітей вміти читати при вступі. Моя дочка знає алфавіт якраз з двох років, а читає з п'яти - але я не вважаю це необхідними навичками в цьому віці. На мою думку, набагато важливіше для дитини дошкільного віку мити руки перед обідом, прибирати за собою іграшки, вчитися спілкуватися з однолітками і взагалі привчатися до самостійності.
  • 2014-12-26 20:23
    Вчити читати треба починати тоді, коли це стає цікаво самій дитині. якщо ви силою навчите читати дитину у чотири роки, то він може на все життя зненавидіти це заняття. А це буде набагато гірше, ніж якщо він навчиться читати в сім років, як піде до школи. Але заохочувати бажання вчитися читати, як і будь яке бажання вчитися, треба починати з самого дитинства.
  • 2014-12-26 21:34
    Поки нам ще 5 років, але мама вже пів року як почала вчити читати мою дівчинку. Спочатку це було тільки через мої нервию Я думаю, що моя квіточка навіть не зрозуміла, що я від неї чекаю. Тому кажу лише свою думку, що навчити читати дитину теба лише тоді, коли вона сама буде готова до цього. Не квапте події.
  • 2014-12-27 17:47
    Все залежить від дитини, коли їй вивчати букви. Але десь в 5 років дитина повинна вже знати букви і починати читати, гірше від того не буде. Буде більш розвиненіша дитина

© 2010 - 2024. Всі права захищено.