2011-02-03 17:41:59

Цікаві факти про фільм "Один удома"

Існує легенда, що Елвис Преслі, який помер в 1977 році, зіграв епізодичну роль у фільмі. Багато хто з тих, хто вірить, що король живий, упевнений, що бородатий мужик, який стоїть ззаду мами Кевіна і є Елвіс.

У сцені з тарантулом актор погодився зіграти тільки один дубль. Він повинен був зображувати пику крику і страху, але без звуку, оскільки звук міг злякати павука. Крик був записаний пізніше.

Джон Кенді знімався у фільмі тільки один день. Усі епізоди з ним були зняті за 23 години безперервних зйомок.

Кевін читає журнал Playboy, де міс липень Еріка Майа Еленіак, яка знялася в Рятувальниках Малібу.

На фотці, яку знайшов Кевін в ящику у Базза, нібито його дівчинка. Насправді на фотці хлопчик, який був стилізований під дівчинку. Кріс Коламбус вважав, що висміювати таким чином дівчинку - не добре.

Концепція фільму Один удома була народжена завдяки сцені з фільму Дядечко Бак, де знімався Калкін. 

Фільму про гангстерів Ангелів з брудними душами (Angels with Filthy Souls) не існує. Він був знятий спеціально для Один удома. До речі продовження в Один удома-2 теж з неіснуючого фільму.

Ефект страшної печі в підвалі був зроблений двома хлопцями за допомогою волосіні і ліхтариків.

Роберт Де Ніро відхилив пропозицію зіграти роль Гаррі. Диктофон Толкбой Talkboy, який використовує Кевін був концепт-моделью і в реалі не існував. Але по численних проханнях фанатів фільму така модель з'явилася у продажі.

У цій сцені Джо Пеші кусає палець Калкіна. Він його реально укусив і у Калкіна залишився шрам.

Кріс Коламбус зняв в деяких сценах членів своєї сім'ї. Так його дружина Моніка Деверо-Коламбус зіграла стюардесу, яка повідомляє Кейт про те, що їх домашній телефон не відповідає. Його тесть зіграв поліцейського, який по рації просить, щоб Мак-Калистери наново перерахували своїх дітей. Так само у фільмі можна побачити тещу Коламбуса разом з його тоді маленькою дочкою Елеанор (камера проїжджає повз них в авіасалоні коли туди входять старші Мак-Калістери).

На роль Пітера Мак-Каллістера (Джон Херд) пробувалися такі маститі актори, як Мартін Шин, Майкл Дуглас, Ден Ейкройд, Том Скеррітт, Біл Мюррей, Джеймс Белуши, Чеві Чейз, Том Хенкс, Шон Пенн, Рік Мораніс і навіть такі знаменитості, як Харрісон Форд, Джон Траволта, Мел Гібсон, Сильвестр Сталлоне і Джек Ніколсон.

На роль Кейт Мак-Каллистер (Кетрін О'Хара) список претенденток теж був вражаючим: Сігурні Уівер, Дайан Кітон, Холлі Хантер, Джоді Фостер, Гленн Клоуз, Джеймі Лі Кертіс, Стокард Ченнінг, Кері Фішер, КелліМакГиллис, Лінда Хемілтон, Хелен Хант, Лора Дерен, Анжеліка Х'юстон, Шерон Стоун, Мішель Пфайффер, Джесіка Ленг, Деріл Ханна, Дебра Уінгер і Ені Поттс.

"Будинок Мак-Каллистеров" знаходиться за адресою Lincoln Avenue 671 в селищі Віннетка в Чікаго. У фільмі з його були знята кухня, парадний хол з головними сходами, підвал і декілька кімнат на першому поверсі. Їдальня і усі інші кімнати є декораціями. Приватна власність, з серпня 2008 року стоїть близько 2,3 мільйонів дол. Був побудований в 1920-х, має 5 спалень, 5 ванн, улаштоване горище, камін, окремий подвійний гараж і оранжерея. Був куплений однією сім'єю 15 грудня 1988 року, яка володіє ним і сьогодні.

Внесено в туристичний список пам'яток штату Ілінойс, має щось на зразок гасла "Як зняти ваш будинок в кіно".

"Будиночок на дереві" був знятий на задньому дворі цього будинку, але він був побудований спеціально для зйомок і тому його більше не існує.

Церква, в якій Кевін зустрічається із старим Марлі, була знята в подвійному варіанті: зовні - це церква Grace Episcopal на 924 Lake Street в Оак Парк в Ілінойсі, а усередині - школа Хівен Мідел на 2417 Prairie Avenue в Іванстоні.

Офіційна емблема фільму, Кевін, що кричить і притискає руки до обличчя, була заснована на картині Едварда Мунка "Крик".

31

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.