2011-02-03 14:18:19

Що не прийнято робити в різних країнах?

У кожної країни своя культура, свої погляди на життя, свої переконання у тому як треба робити те чи інше, що рахується вульгарним ,а що ні, як правильно поводитись у суспільстві, а що викличе купу невдовлень. Що для одної країни рахується нормою, а для іншої недопустимою погрішністю Читаємо!

Норвегія

У Норвегії не прийнято поступатися місцем літнім людям в транспорті. Вважається, що цим ви підкреслюєте свою фізичну перевагу. 

 

США

У Штатах не прийнято платити в ресторані за жінку. Вважається, що цим чоловіки підкреслюють свою фінансову перевагу.

У Штатах, окрім оплати рахунку, не прийнято ще купу усього: відкривати жінці двері, допомагати що-небудь донести - вважається, що так чоловік показує свою перевагу; а також робити компліменти з приводу зовнішності і т. п. - може бути представлено як сексуальне домагання.

 

Китай

У Китаї прийнято плямкати в гостях, а інакше хазяї можуть визнати своє куховаріння несмачним. Безшумно їсти в Китаї - образити хазяїна і кухаря. А заляпана соусами скатертина після їжі - підтвердження того, що ви їли з апетитом і вам було смачно. 

У Китаї не прийнято приносити квіти хазяйці будинку. Вважається, що цим гості підкреслюють, цей будинок настільки негарний, що вони приносять прикраси з собою.

Китайці вважають, що дарувати живі квіти не можна. Це символ смерті - "вони ж скоро помруть". А ось штучні - за милу душу. "Вони вічні".

У Китаї дарувати щось пов'язане з числом 4 - просто страхітливий вчинок. 4 - символ смерті, там навіть поверхи йдуть 1-2-3-5-6-7-9.

 

Фінляндія

У Фінляндії не прийнято робити публічні компліменти. Вважається, що публічні компліменти нічого не вартують, а швидше навпаки.

 

Норвегія

У Норвегії ще не прийнято робити багато компліментів в обличчя, хвалити (окрім своїх близьких) - це вважається лестощами, така людина багато втрачає в суспільстві.

У школі не прийнято хвалити учня у присутності усіх інших, оголошувати оцінки - ставити його вище за усіх інших. Не прийнято цікавитися, на що хворів, чи добре себе почуваєш - коли виходиш на роботу після лікарняного. У Росії та Україніце вважається виявити співчуття і увагу. Тут - непристойно, це занадто інтимні речі.

 

Греція

У Греції не рекомендується хвалити в гостях вазу або картину, інакше хазяїну прийдеться її вам подарувати.

 

Знак "Великий палець вгору" в деяких країнах означає "От як я тебе здорово нагрівав".

 

У деяких вважається, що не можна мити посуд в чужому будинку - щастя змиєш. 

 

Південна Корея

Якщо ви в гостях в Південній Кореї і при цьому намагатися стримувати сльози і поточні соплі (їжа дуже-дуже гостра) - можна видатися украй неввічливою людиною, яка зневажає гостинність. Кращим компліментом кухареві (хазяйці) вважається саме плач і соплі.

 

Монголія

Не прийнято стримувати відрижку в Монголії і Бурятії, рахується, що без відрижки гість голодний, потрібно ще годувати.

 

Японія і Норвегія

У Японії і Норвегії не прийнято дарувати непарне число кольорів. Вважається що непарній квітці самотньо. Непарне число несуть на могилу, похорони.

У Японії сякати на людях - табу.

У Японії не прийнято йти з роботи раніше начальника.

 

Індія

В Індії у сімейному колі не говорять "дякую". Вважається, що члени сім'ї не повинні дякувати один одному.

У Індії взагалі не прийнято говорити "дякую" (принаймні, не на місцевих мовах). Якщо тобі щось подарували, можна сказати: "Яка хороша річ", "Як я давно про це мріяв" і т. п. Можна сказати "Thank you", але це означає, що ти перекладаєш спілкування на чисто формальний рівень - як би з чужою людиною.

 

Середня Азія

У Середній Азії гостю в піалу наливають чай помалу. Вважається, що якщо налили повну, то пий і йди. А, підливаючи по 1/3, можна довго розмовляти. Це називається "з повагою" і "без поваги". У першому випадку хазяїн пильно стежить за гостем і постійно підливає йому свіжий чай.

 

Південно східні країни

Сидіти нога на ногу, показуючи стопою на співрозмовника у багатьох південно-східних країнах - моторошна образа співрозмовника. Погладити по голові - теж.

 

Грузія

У Грузії прийнято, щоб склянка у гостя завжди була повна, навіть якщо пити вже не хочеться. Тому якщо ввічливий гість кожного разу випиває пригощання до дна, хазяїн так і буде вимушений продовжувати доливати йому вино.

0

Коментарі 1

  • 2015-01-03 16:01
    "У Норвегії не прийнято поступатися місцем літнім людям в транспорті. Вважається, що цим ви підкреслюєте свою фізичну перевагу". Дуже часто складається таке враження, що я живу саме в Норвегії))))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.