2014-12-08 15:57:01

Яка ялинка краща?

Яка у вас вдома ялинка? Велика чи маленька, штучна чи натуральна. Або взагалі в горщику?

Останнім часом постійно навколо новорічної красуні відбуваються запеклі суперечки. «Зелені» активно відстоюють свою позицію щодо заборони вирубування ялинок і їх повну заміну на пластикових сестер. Вигляд смітників після свят має дуже сумний вигляд. Величезна кількість зелених дерев, іноді з залишками блискучого дощику і мотузочками від яскравих іграшок. А деякі особистості навіть до смітника дійти нездатні – викинули біля під’їзду, або взагалі з вікна викинули, щоб не напружуватися.

Величезний плюс штучної красуні – її строк служби. Один раз витратився і декілька років на свята маєш готове деревце. Такі ялинки в розібраному вигляді займають мало місця. В кімнаті зовсім немає сміття у вигляді голочок, не потрібно вигадувати складних конструкція для закріплення ялиночки. Не потрібно шукати по найближчим дитячим майданчикам пісочницю аби встромити деревце у відро з вологим піском і тим самим подовжити строк його життя. Естетичний вигляд такої новорічної красуні зазвичай привабливіший, оскільки вона з усіх боків гарна і однаково пухнаста – багато гілочок, багато місця для іграшок. І ще штучна ялинка може стояти в кімнаті скільки завгодно часу – вона не пожовкне і не буде вкривати підлогу  голочками. Віддаючи перевагу такому дереву ми зберігаємо природу, перешкоджаємо вирубці лісів заради короткочасного задоволення, навчаємо своїх дітей дбайливому ставленню до живого.

Багато людей погоджуються з тим, що штучні смереки красивіші і практичніше, але все ж таки переконані в тому, вони не несуть в собі справжнього новорічного настрою. Одне діло чекати, коли тато занесе ялинку до квартири з морозу, коли вона пахне лісом, коли її крутять в різні боки щоб вибрати найкрасивіший ракурс. І зовсім інше щорічно доставити одну й ту ж саму річ з антресолі або комірчини. Самий великий плюс натуральної ялинки – ні з чим незрівняний запах хвої. В сучасному світі ми щільно оточені штучними речами, то ж хоч на свято нехай у домі буде шматочок справжнього лісу. Ще варто сказати, що такі ялинки вирощують в спеціальних лісових господарствах. І їх продаж – це додаткові кошти в державний бюджет і додаткові робочі місця. Нажаль ще існують нещадні браконьєрські вирубки, але будемо сподіватися що колись вони припиняться.

І наостанок про достатньо екзотичну ялинку – ялинка у горщику. Таку ялинку можна купити, а потім висадити у себе на подвір’ї. А можна взяти напрокат і потім повернути назад до магазину. Мінус в тому, що скоріше за все така ялинка буде досить маленькою.

Наприкінці хочеться написати, що неважливо яка ялинка буде прикрашати вашу оселю – головне щоб в наших серцях було світло і затишно. Адже святкова атмосфера створюється людьми, а не деревами

1

Коментарі 3

  • 2014-12-24 21:20
    Багато хто вважає що від штучної ялинки нету того новорічного настрою яке дає жива. На мій погляд краще штучна з тієї причини що вона красива багато років прослужить, вона не жовтіє, не обсипається. Так звичайно від її нету такого запаху природою, самою ялинкою але це можна виправити з допомогою різних запахів для штучних ялинок.
  • 2014-12-24 23:24
    ми з сім'єю кожного року перевагу надаємо тільки живим ялинкам. якщо купувати штучну гарної якості, то вона будуть коштувати десь 5 тис. грн., за такі гроші можна кожен рік себе балувати живою пахучою ялинкою 25-30 років поспіль. ну і як написав автор статті, жива ялинка має незрівнянний аромат та додає новорічного настрою. це як добра традиція. а для тих, хто піклується про природу є гарна альтернатива: купувати живу ялинку у горщику, а після новорічних свят десь її посадити.
    • 2014-12-25 08:40
      А де такі ціни на ялинки? Я в цьому році хотіла собі придбати виробництва України - близько 1000 грн з пересилкою 2,10 метрів "Сосна Канадська" - красива ялинка, пухнаста, зелена. Є на сайті різні види, але ця сподобалась найбільше. Якщо польська, то 1200 грн - 1,80 м в магазині, якщо у посередника через інтернет вийде дешевше.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.