2015-01-14 12:08:31

Яким може бути шлях удосконалення

На шляху до досконалого стану слід зважати на:

1. Прийняття людей такими, які вони є.

2. Глибинне визнання, що кожна людина приймає найкраще рішення, яке може прийняти за даних обставин і знаннях.

3. Немає людей гірших або кращих.

4. Кожна людина прагне зробити краще те, що розуміє.

5. Кожна людина прагне йти від темряви до світла.

6. Будь-яке рішення просуває людину цим шляхом.

7. Не ухвалення рішення штовхає людину в біль, як сигнал необхідності прийняття рішення.

8. Багато хто навчаються жити з цим болем (сигналом), думаючи, що це нормально.

9. Прийняття рішення краще, ніж не ухвалення рішення, тому що не потрібно висновків і досвіду.

10. Ви не можете зробити неправильне рішення, в цей момент воно буде правильним.

11. Не можна оцінювати минулі дії, виходячи з ваших поточних знань, наділяючи свій вчинок почуттям провини.

12. Все розвивається і той, хто співзвучний цьому ритму, рухається наповнений енергією.

13. Біль, яку ми відчуваємо, прямо пропорційна нашому природному опору та ходу розвитку світу і нас у ньому.

14. Прийняття рішень знаходиться в трьох ключових сферах: розум, дух, тіло.

15. Як правило, маючи проблеми у сфері відносин з близькими, ми діємо в тому напрямку, де у нас більше виходить, наприклад, працюємо більше.

16. Життя завжди говорить нам через біль, де зона для прийняття рішення.

17. Від прийняття рішення нас убезпечує страх.

18. Від того, в чому ми помилилися, розуміємо, де нам треба діяти.

19. Необхідно навчитися діяти, коли ти знаєш, що треба діяти.

20. Той, хто не діє, коли знає, що треба зробити, отримує зворотний сигнал у вигляді страждання і болю.

21. Якщо кожна людина діє правильно, то це не означає, що нам треба з ним дружити.

22. Cпівчуття - це вміння зрозуміти, що людина діє найкращим чином і підтримати на його шляху в його власних рішеннях. Це дає дозвіл людині приймати власні рішення, навіть, якщо вони, на ваш погляд, не правильні.

5

Коментарі 6

  • 2015-01-14 12:25
    Хороші поради і нескладні.Неможу сказати чи прийде людина до самовдосконалення дотримуючись цих понять, але жити з розумінням всього цього стане набагато простіше. Хоча незавжди виходить чинити правильно.
  • 2015-01-14 12:54
    Вважати, що цей шлях неодмінно веде до самовдосконалення - це буду перебільшенням. Адже, далеко не кожна людина і не завжди діє розсудливо і добре. 
     
    п.22, п.2. Прийнятя власних рішень не є припустимим, якщо обмежуються, утискаються права інших людей або, навіть, однієї людини. 
     
    п.16, п.13, п.8, п.7. Зрозуміло, що життя не завжди нам посміхається: є в ньому і боль, і втрати. Але, уж точно, не біль має бути тим компасом, якій може вказати вірний шлях. 
     
    п.14. Як це розуміти? Запропоноване нове триєдинство розум-дух-тіло замість Бог Батько - Бог Син - Бог Святий Дух? 
     
    п.11. Вибачайте, але несунітницю ви пишете: лише вперти дурні не вміють і не бажають вчитися на помилках інших, та не здатні критично оцінювати свої вчинки. Тільки прискіпливий аналіз того, що маємо, може стати надійним фундаментом для поступового руху уперед. 
     
    п.9. Якщо відмовитися від ухвалення рішень, а діяти виключно за особистими міркуваннями, то до добра це точно не призведе. Надо вміти вчитися, опановувати вже існуючий досвід - тільки так можна зростати. Нема сенсу кожного разу вигадувати свій велостпед і вперто вставати на огидні граблі. 
     
    Висновок: в людині все має бути гармонічне і прекрасне і душа, і тіло. Жити треба так, щоб хоча б одній людини, що поряд з вами, ставало від вашої присутності тепліше на душі. Важливо щось корисне створювати - пахати - сіяти - учити - лічити - державу свою боронити, а не потрібляти зроблене кімось, не користатися, а вносити свій вклад у суспільній добробут на той ділянці, де ваші знання та навички більш потрібні. 
     
    Треба не філософствувати, а працювати, в тому числі - над особистим вдосконаленням, щоби кожного дня наблизитися до ідеалу.
  • 2015-01-16 12:36
    Мені дуже подобається 19 пункт про те, що необхідно діяти тоді, коли знаєш, що потрібно діяти. Важливо лише зрозуміти і відчути, що настав цей самий момент. Буває, що ми розуміємо - треба діяти, але щось утримує нас, внутрішній голос шепоче, що ще не прийшов той час, що пізніше, можливо, буде більш вдалий момент. Однак під тиском обставин чи під тиском своїх близьких ми все ж робимо крок вперед та йдемо на поводу у інших людей і .... програємо. Але ж наша інтуїція підказувала, що потрібно ще трохи почекати! От в чому проблема.
  • 2015-01-17 17:19
    У пункті одинадцятому йдеться про те, що не можна оцінювати минулі дії, виходячи з ваших поточних знань, наділяючи свій вчинок почуттям провини. І це дуже гарний тезис, який треба добре зрозуміти та запам'ятати, бо безліч людей схильні карати себе за вчинене, вже коли нічого не можна повернути. І кожного разу вони повертаються до минулого і відчувають біль провини з свої дії, хоча колись ці вчинки були для них найправильніші. А треба жити майбутнім. Хоча б намагатись. Бо минулого не повернеш, а світле майбутнє ми робимо своїми руками.
  • 2015-02-02 18:53
    Дуже глибокі поради, які заставляють задуматися. Також часто думала про те, що в минулому зробила багато не правельних рішень Але відчула, що це лише поглинає мою життєву енергію. Тепер взагалі стараюся не аналізувати минулі вчинки, а концентрувати увагу лише на майбутньому. Тому пункт 10 про те, що Ви не можете зробити неправильне рішення, в цей момент воно буде правильним" дуже надихнув мене)))
  • 2015-02-02 18:53
    17. Від прійняття рішення нас убезпечує страх Я не думаю, що це нас розвиває. Швидше навпаки. Страх - емоція прямо пропорційна любові. Саме страх не дає нам можливості розвиватися і впускати радість в своє життя. А ось подолання страху - це і є наш розвиток.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.