2015-01-11 18:05:22

Як подовжити життя букету

Отримати в якості подарунка букет квітів приємно кожному. З їх допомогою можна висловити і справжнє кохання, і повагу, і вдячність. Але, на жаль, квіти не можуть радувати нас довгий час, тому часто ми задумуємося, як же подовжити їх життя.

 

Одна моя подруга працює в квітковому магазині, тому колись я поцікавилася, як же їм вдається так довго не давати квітам зав’янути. На що вона відкрила мені декілька секретів.

 

  • Потрібно підтримувати постійну температуру. Це, звичайно, дуже важко, оскільки ми можемо купити їх, на приклад,  взимку, пронести по морозі, а потім поставити в будинку. Але в такому випадку потрібно обов’язково захистити квіти від впливу навколишнього середовища, попросивши продавця загорнути їх до спеціальної обгортки. Вдома ж необхідно дати їм трішки адаптуватися до нової температури і тільки після цього розгортати.

 

  • Обов’язково кожного дня міняти воду і мити вазу. В магазинах вази, до речі, миють хлоровмістними засобами. Воду потрібно попередньо відстоювати хоча б годину, а краще цілу ніч.

 

  • Щодня підрізати стебло. Робити це обов’язково під гострим кутом і гострим ножем, ні в якому випадку не ножицями, бо це зліпить судинки рослини. Крім того, підрізати стебло обов’язково у воді, щоб повітря його не закупорило. Також необхідно обрізати усе листя, яке може торкатися води, інакше воно буде гнити, а це не тільки спричинить неприємний запах, але й створить умови, несприятливі для наших квітів.

 

  • Час від часу потрібно обприскувати квіти водою. Причому так, що ця вода потрапляла лише на листя. Якщо ж вона попаде на самі бутони, то може викликати різноманітні хвороби.

 

Крім того, усі квіти відчувають любов і турботу, тому обов’язково будуть довго радувати вас, якщо і ви будете до них гарно відноситися!

1

Коментарі 8

  • 2015-01-11 18:37
    Спасибі за дуже важливі поради , обожнюю коли чоловік радує мене букетами квітів . але не раз стикалася з проблемою , проходить 3-4 дні і бутони в'януть . Бабуся порадила додати цукор в воду, я не сприйняла серйозно ради , але послухалася, і дійсно простояли майже 2 тижні як нові. Усім жінкам побільше букетів )
    • 2015-01-11 18:47
      А ще в магазинах продаються спеціальні консерванти, які також допомагають зберегти квіти. Правда, я їх ніколи не купувала, тому не можу сказати, чи вони дійсно допомагають.
      • 2015-01-11 21:05
        Допомогають вони й не слабо. Практично у всіх квіткових магазинах використовують спеціальні ампули, які подовжують життя зрізаних квітів. Мені якось таку навіть дали, коли я запитав у них, які троянди стоятимуть найдовжче. Сказали, що з цією ампулкою вони стоятимуть 7-10 днів.
        • 2015-01-11 21:15
          Дякую за корисну інформацію)
  • 2015-01-11 22:14
    Звичайно, продовжити життя квітки або букета подарованого на свято необхідно. Але ще найголовніше вибрати свіжі квіти самому. Продавці в квіткових магазинах пропоную завжди те, що вже пропадає або пропало. Необхідно самому вибирати і не сподівається на нього. Букети необхідно робити при вас і не брати готові. Готові букети роблять з поганого квітки.
    • 2015-01-12 00:11
      ось це точно правда... особливо мене дратує, коли зів'явші троянди обробляють лаком, щоб зберегти форму, і посипають блискітками, щоб приховати дефекти... а потім ще розказують, який це гарний букет як довго він буде триматись
  • 2015-01-11 23:59
    Знаю, що у воду, де стоять троянди, треба додавати цукор, аби вони довше має гарний вигляд.
  • 2015-01-12 00:28
    Є повіря, що квіти зберігаються довше, якщо людина, яка їх дарує має палкі почуття любові до тієї, якій їх дарує. Не знаю правда чи ні, але коли спостерігала за цим на власному досвіді, то справджувалося. Бажаю всім, щоб ваші квіти зберігалися довше не від цукру та ампул, а від щирих почуттів тих, хто вам їх подарує.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.