2012-07-03 20:55:04

Іспанці проти американців на морі

 

Реально зареєстрований розмова між іспанцями і американцями на частоті Екстремальні ситуації в море навігаційного каналу 106 в протоці Фіністере (Галичина). 16 жовтня 1997

Іспанці: (перешкоди на задньому тлі) ... говорить А-853, будь ласка, поверніть на 15 градусів на південь, щоб уникнути зіткнення з нами. Ви рухаєтеся прямо на нас, відстань 25 морських миль.

Американці: (перешкоди на задньому тлі) ... радимо вам повернути на 15 градусів на північ, щоб уникнути зіткнення з нами.

Іспанці: Відповідь негативна. Повторюємо, поверніть на 15 градусів на південь щоб уникнути зіткнення.

Американці (інший голос): З вами говорить капітан корабля Сполучених Штатів Америки. Поверніть на 15 градусів на північ, щоб уникнути зіткнення.

Іспанці: Ми не вважаємо ваше пропозицію ні можливим, ні адекватним, радимо вам повернути на 15 градусів на південь, щоб не врізатися в нас.

Американці (на підвищених тонах): З ВАМИ ГОВОРИТЬ КАПІТАН РІЧАРД ДЖЕЙМС Ховард, КОМАНДУВАЧ АВІАНОСЦІ USS LINCOLN, ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКОГО ФЛОТУ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ, другий за величиною ВІЙСЬКОВОГО КОРАБЛЯ АМЕРИКАНСЬКОГО ФЛОТУ. НАС СУПРОВОДЖУЮТЬ 2 КРЕЙСЕРА, 6 винищувачів, 4 ПІДВОДНІ ЧОВНИ І ЧИСЛЕННІ КОРАБЛІ ПІДТРИМКИ. Я ВАМ НЕ РАДЖУ, Я НАКАЗУЮ ЗМІНИТИ ВАШ КУРС НА 15 ГРАДУСІВ НА ПІВНІЧ. В іншому випадку ми будемо ЗМУШЕНІ ПРИЙНЯТИ НЕОБХІДНІ ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ НАШОГО КОРАБЛЯ. БУДЬ ЛАСКА, НЕГАЙНО Приберіть з НАШОГО КУРСУ!!

Іспанці: З вами говорить Хуан Мануель Салас Алкантара. Нас 2 осіб. Нас супроводжують наш пес, вечеря, 2 пляшки пива і канарка, яка зараз спить. Нас підтримують радіостанція Cadena Dial de La Coruna і канал 106 Екстремальні ситуації в море. Ми не збираємося нікуди згортати, враховуючи, що ми знаходимося на суші і є маяком А-853 протоки Фіністере Галицького узбережжя Іспанії. Ми не маємо ні найменшого поняття, яке місце по величині ми займаємо серед іспанських маяків. Можете взяти все *** ні заходи, які ви вважаєте необхідними і зробити все що завгодно для забезпечення безпеки вашого *** го корабля, який розіб'ється вщент об скелі. Тому ще раз настійно рекомендуємо вам зробити найбільш осмислену річ: змінити ваш курс на 15 градусів на південь у запобігання зіткнення.

Американці: Ok, прийнято, спасибі.

 

2

Коментарі 1

  • 2012-07-03 20:57
    Раджу прочитати для підняття настрою! Мужність іспанців вражає )))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.