2011-02-03 00:05:20

10 самих відвідуваних сайтів Ру-нету та Уа-нету

Представляємо вашій увазі 10 найпопулярніших сайту в Росії та Україні за даними міжнародного сервісу статистики Alexa.com.

Росія

 

10 місце: Пошукова система "Rambler"

У свій час пошукова система Rambler була найпопулярнішою в рунеті, але пізніше поступилася лідерством Яндексу. Rambler створений в 1996 році.

 

9 місце. Соціальна мережа Facebook.

Соціальна мережа, заснована в 2004 році Марком Цукербергом і його сусідами по кімнаті під час навчання в Гарвардському університеті, в тому числі Едуардо Саверіна, Дастіном Московіца і Крісом Хьюзом . Завдяки своєму сайту Марк Цукерберг став наймолодшим мільярдером в свої 23 роки.

 

8 місце: Платформа для блогів "LiveJournal"

Живий журнал, ЖЖ (англ. LiveJournal, LJ) - блог-платформа для розміщення онлайнових щоденників (блогів), або якийсь окремий блог ("щоденник", "журнал") на цій платформі. Пропонує звичайний для блогів набір функцій : можливість публікації записів, їх коментування читачами і так далі; також є зручні додаткові функції, багато хто з яких доступний безкоштовно будь-якому охочому. До недавнього часу відрізнявся відсутністю обов'язкової реклами у безкоштовних блогах.

 

7 місце: Соціальна мережа "Однокласники.ru"

Однокласники.ru - соціальна мережа, використовувана для пошуку однокласників, однокурсників і колишніх випускників. Проект запущений 4 березня 2006 року. Автор проекту - Альберт Попков. На січень 2009 року зареєстровано більше 27 мільйонів користувачів, відвідуваність сайту - 6 млн відвідувачів в добу.

Однокласники.ru - російський аналог сайту Classmates.com. Сайт призначений для пошуку і листування з колишніми однокласниками, однокурсниками, товаришами по службі і колегами по роботі. Також можна знайти знайомих з курортів.

 

6 місце: Енциклопедія " Вікіпедія"

Вікіпедія (англ. Wikipedia) - вільна загальнодоступна багатомовна універсальна енциклопедія, підтримувана некомерційною організацією "Фонд Викимедиа". Назва утворена від слів "вики" (технології для створення сайтів) і "енциклопедія". 12 мільйонів статей Вікіпедії (на російській - 353 947) написано спільно добровольцями зі всього світу, і усі ці статті можуть бути змінені ким завгодно, кому доступний сайт Вікіпедії.

 

5 місце: Сервіс відео-хостингу "YouTube"

YouTube (русск. Ютьюб, Телевізор, назва обіграє жаргонне boob tube "телик", "ящик") - сервіс, що надає послуги хостингу відеоматеріалів. Користувачі можуть додавати, переглядати і коментувати ті або інші відеозаписи. Завдяки простоті і зручності використання, YouTube став одним з найпопулярніших місць для розміщення відеофайлів. На сайті представлені як професійно зняті фільми і кліпи, так і любительські відеозаписи, включаючи відеоблоги.

 

4. Пошукова система Гугл (Google)

Google  - пошукова система, що належить корпорації Google Inc.

Перша по популярності (77,05% [2]), обробляє 41 млрд 345 млн запитів в місяць (частка ринку 62,4%), індексує більше 8 мільярдів веб-сторінок, може знаходити інформацію на 191 мові (c 15 жовтня 2009).  Зараз реєструє щодня близько 50 млн пошукових запитів і індексує більше 8 мільярдів веб-сторінок. 

 

3 місце: Соціальна мережа "В Контакті"

"ВКонтакте" - це мережевий проект, який допомагає людям підтримувати зв'язок з близькими людьми. Ресурс почав своє існування в 2006 році, саме тоді 1 жовтня було зареєстровано доменне ім'я vkontakte.ru на компанію ТОВ "В Контакті". Але фактично відправною точкою проекту можна вважати початок літа 2006 року, коли була запущена попередня альфа-версія. Швидкий ріст популярності проекту забезпечив інтерес з боку інвесторів - ще б, адже за 2007 рік сайт "ВКонтакте" спочатку увійшов до 20 самих відвідуваних ресурсів інтернету за версією Alexa.com, а потім і зовсім став першим, випередивши іншу соціальну мережу "Однокласники".

На даний момент "ВКонтакте" - соціальна мережа, російський аналог сервісу Facebook. Сайт спочатку позиціонував себе в якості соціальної мережі студентів і випускників російських вищих учбових закладів, пізніше - як універсальний спосіб зв'язку для усіх соціальних груп і віків.

 

2 місце: Поштова система "Пошта@Mail.ru"

Mail.Ru займає лідируючу позицію серед безкоштовних поштових сервісів, надаючи своїм користувачам поштову скриньку необмеженого розміру із захистом від спаму і вірусів, перекладачем, перевіркою правопису, архівом для зберігання фотографій і багато що інше. Через поштові скриньки Mail.Ru щодня проходить більше 35 мільйонів листів.

1 місце: Пошукова система "Яндекс"

Назва Яндекс - скорочення двох слів : "Мовний" і "Index". Яндекс з'явився до www.yandex.ru. Слово Яндекс придумали в 1993 році, а публічно воно було вимовлене в 1996 році і означало тоді не компанію і не пошукову машину, а технологію пошуку по власному серверу і морфологічну приставку до пошукової системи Altavista.com. Пошук Яндекса дозволяє шукати по Рунету документи на російській, українській, білоруській, румунській, англійській, німецькій і французькій мовах з урахуванням морфології російської і англійської мов і близькості слів в реченні.

Сайт був відкритий 23 вересня 1997 року. З початку 2006 року пошук "Яндекса" встановлений на порталі Mail.ru. Пошукова система "Яндекс" є дев'ятою серед найбільших пошукових сайтів світу по кількості оброблених пошукових запитів (587 млн. за даними Яндекса, статистика за грудень 2007 р.) і другим найбільшим неангломовним пошуковим сервером після китайського.

 

Україна

10.місце. EX.UA 

Найбільший український файлообмінник, заснований літом 2009 року. Всі сервери розташовані на території України. Сервіс дозволяє завантажувати файли до 50 ГБ.

 

9 місце: Соціальна мережа "Однокласники.ru"

8 місце: Платформа для блогів "LiveJournal"

7 місце: Енциклопедія " Вікіпедія"

6 місце. Соціальна мережа Facebook.

5 місце: Пошукова система "Яндекс"

4 місце: Сервіс відео-хостингу "YouTube"

3 місце: Поштова система "Пошта@Mail.ru"

2 місце: Соціальна мережа "В Контакті"

1 місце. Пошукова система Гугл (Google)

 

Тобто великої різниці в топ 10 не присутньо. В Росії фігурує Рамблер а в Україні файлообмінний сервіс, всі інші сайти однакові, лише популярність інша. Так скажімо сервіс для блогерів ЖЖ як там так і там тримаєтья на 8 позиції.

3

Коментарі 2

  • 2011-02-03 05:30
    Не думав, що в Росії \"Мейл.ру\" популярніший за \"ВКонтакті\".
  • 2014-12-23 01:14
    Мені здається, що однокласники давно втратили свої позиції, бо фейсбук має набагато більше можливостей для самовираження, тут легше знайти однодумців і він не такий заангажований. Зараз ще й твітер з!явився, то ж соціальні мережи ростуть як гриби після дощу))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.