2011-02-03 20:14:40

10 фільмів, здатних побити рекорд "Аватара"

 

За станом на початок 2011 року, "Аватар" зібрав у світовому прокаті $2 779,5 млн, тим самим очоливши список самих касових фільмів і побивши той, що протримався 12 років рекорд зборів попереднього творіння Кемерона - фільму "Титанік". "Аватар" став єдиним фільмом в історії, що здолав рубіж в $2 млрд.

Але в найближчому майбутньому можуть з'явитися фільми, які здатні побити рекорд "Аватара". 

 

10 місце: Джон Картер з Марса. (р. Ендрю Стентон, 2012)

Фільм, який буде знятий за технологією motion capture, розповість нам історію американського солдата. якого послали на іншу планету, щоб разом з туземцями врятувати їх планету.

Стрічка заснована на коміксі 1912 року, біля режисерського керма стоїть Ендрю Стентон (WALL*E), що звучить украй обнадійливо, враховуючи якість його попередньої роботи.

З усього сьогоднішнього списку у цього фільму менше всього шансів наблизитися до результатів Аватара, але якщо фільм вийде відмінної якості і сподобається цільовій аудиторії, то він зможе стати справжнім хітом.

 

9 місце: Месники ( реж. не оголошений, 4 травня 2012 року)

Цей проект повинен стати кульмінацією цілої серії екранізацій коміксів від MARVEL Нарешті в одному кадрі опиняться: Залізна Людина, Тор, Капітан Америка, Нік Фьюри і неймовірний Халк.

Така концентрація популярних персонажів ніяк не може не вплинути на результати стрічки в прокаті, безумовно нас чекає просто-таки Мега-хіт, який змете усіх конкурентів зі свого шляху.

PS. Нажаль Джон Фавро відмовився стати режессером цього фільму, сподіватимемося студія зможе знайти не менш гідну кандидатуру на цю роль.

 

8 місце Гаррі Поттера і дари смерті (Девид Йетс, 19 листопада 2010 року + 15 липня 2011 року)

 

Фінал серії, що принесла творцям лише в США $1.7 млрд., плюс модне нині 3D, допоможе останнім двом фільмам серії стати самими касовими у франшизі.

 

7 місце Трансформери 3 (реж.Майкл Бей, 1 липня 2011 року)

Незважаючи на розгромну критику другої частини, фільм зібрав колосальні $835.5 млн у всьому світі. Переклад стрічки в 3D допоможе зібрати триквелу суму, набагато більшу чим у сиквела, зрозуміло, тільки у тому випадку, якщо сценарій буде хоч би трішки краще, бо утретє проїхатися тільки на величезних роботах не вийде.

 

6 місце Пригоди Тінтіна : секрет однорога ( Стівен Спілберг, Пітер Джексон, 21 грудня 2011 року)

Використовую технології Аватара, при спільній режисурі Спілберга і Джексона, секрет єдинорога, є одним з небагатьох реальних претендентів на касу, зрівнянним зі зборами Кемерона.

 

5 місце Бетмен 3 (Крістофер Нолан, -- )

Темний Лицар Крістофера Нолана виявився шалено популярним як у глядачів, так і у критиків. До моменту виходу стрічки суму в мільярд доларів осилили лише 3 фільми. На даний момент не поступало новин про те чи планується стрічка в 3D, або Нолан обійдеться старо-добрим 2D. Але знаючи Крістофера, можна бути  абсолютно упевненими, що фільм у будь-якому випадку запрацює в прокаті не менше ніж друга частина.

 

4 місце Бойової Ангел (Джеймс Кэмерон, -- )

Один з планованих проектів Джеймса Кемерона, екранізація популярної Манги, чутки про цей проект ходять вже близько 10 років. Джеймс вже не раз доводив що рівних йому немає, касовий потенціал його фільмів і цього разу приводів для сумніву в цьому немає.

Поліпшені технології Аватара, епічна історія і Кемерон біля керма, дозволяють розраховувати на збори що рівняються з виручкою попередньої стрічки майстра.

 

3 місце Пірати карибського Моря : На дивних берегах (Роб Маршалл, 20 травня 2011 року)

Скриня Мерця, що стала четвертою в списку самих касових фільмів усіх часів і народів, перетворила серію на справжню дійну корову, здатну принести студії величезні гроші.

Подивимося, чи зможе режисер мюзиклів Дев'ять і Чікаго, Роб Маршалл принести серії втрачену іскорку, особливо враховуючи той факт, що в четвертій частині не зніматимуться Орландо Блум і Кіра Найтлі.

 

2 місце Хоббіт (Гильєрмо Дель Торо, 2012-2013 роки)

Трилогія Володар Кілець, знята Пітером Джексоном стала головною кіно-подією початку тисячоліття. Тепер Гильєрмо Дель Торо збирається повторити успіх перших частин. Маючи за собою потужну сюжетну лінію і колосальні виробничі потужності, Хоббіт повинен стати однією з найбільших кіно-подій нинішнього десятиліття.

 

1 місце Аватар 2 (Джеймс Кэмерон, 2012 рік)

Як показує історія, перевершити Джеймса Кемерона може лише одна людина, сам Джеймс Кемерон. Студія Fox ясно хоче зняти продовження Аватара, сам режисер заявив. що для роботи над продовженням не знадобиться стільки часу як над оригіналом, адже технології вже створені, а контракти з акторами підписані на 3 фільми. Але у будь-якому випадку коли оригінальний фільм збирає стільки в прокаті, говорити про нього будуть ще довго, дуже довго, до самого виходу продовження.

 

0

Коментарі 2

  • 2011-02-04 06:41
    Перші 5 фільмів точно подолають рубіж в 1 млрд., а чи зможуть перевершити Аватара - час покаже. Щодо фільму \"Аватар 2\", то в нього вже є хороша реклама завдяки першій частині, тому на прем\'єрі не буде вільних місць в залі. Справить таке ж враження як і перша частина - запрацює \"сарафанне радіо\" і грандіозний успіх та вражаючі касові збори йому гарантовано.
  • 2014-12-29 16:52
    Час показав, що не змогли.Тепер будемо сподіватися , що "Інтерстеллар" або "Голодні ігри" поб'ють рекорд "Аватару", хоча наврдчи, скоріш за все дійсно Джеймса Кемерона може переплюнути тільки одна людина - він сам :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.