2011-02-05 14:46:33

30 законів життя

1. ЗАКОН ПОРОЖНЕЧІ. Усе розпочинається з порожнечі. Порожнеча завжди повинна побут заповнена.

2. ЗАКОН ШЛАГБАУМУ. Можливості не даються про запас. Має бути прийняте рішення перетнути шлагбаум як умовну перешкоду. Можливості даються після внутрішнього рішення. Заповітні бажання даються нам разом з силами на їх здійснення.

3. ЗАКОН НЕЙТРАЛЬНОГО ПОЛОЖЕННЯ. Щоб змінитися, потрібно зупинитися, а потім вже міняти напрям руху.

4. ЗАКОН ПЛАТИ.Платити треба за усе: за дії і бездіяльність. Що буде дорожче? Іноді відповідь очевидна тільки у кінці життя, на передсмертному одрі - дорожче плата за бездіяльність. Уникнення невдач не робить людину щасливою. "У моєму житті було багато невдач, більшість з яких так і не сталася" - слова старого батька синам перед смертю.

5. ЗАКОН ПОДІБНОСТІ. Подібне притягується подібним. У нашому житті немає випадкових зустрічей. Ми залучаємо до себе не тих людей, яких хочемо притягнути, а тих, хто подібний нам.

6. ЗАКОН МИСЛЕННЯ. Внутрішній світ думок людини утілюється в зовнішній світ речей. Треба не шукати причини нещасть у зовнішньому світі, а звертати свій погляд усередину. Наш зовнішній світ- це реалізований світ наших внутрішніх думок.

7. ЗАКОН КОРОМИСЛА. Коли людина чогось хоче, але це недосяжно, потрібно придумати інший інтерес, рівновеликий по силі першому.

8. ЗАКОН ТЯЖІННЯ.Людина притягує до себе те, що вона любить, боїться або постійно чекає, тобто усе, що знаходиться в його центральній, сфокусованій свідомості. Життя дає нам те, що ми чекаємо від нього отримати, або, що хочемо. "На що розраховуєш, того і досягнеш".

9. ЗАКОН ПРОХАННЯ. Якщо нічого у життя не просиш, то нічого і не отримуєш. Якщо ми просимо у долі незрозуміло що, то і отримуємо невідомо що. Наше прохання притягує відповідну реальність.

10. ЗАКОН ОБМЕЖЕНОСТІ №1. Всього передбачити не можна. Всякий бачить і чує лише те, що розуміє, тому він і не може врахувати усі обставини. Усе залежить від наших внутрішніх перешкод, наших власних обмежень. Є події, що відбуваються окрім нашої волі, їх не можна передбачати, і ми не несемо за них відповідальності. За усього свого бажання людина не може контролювати усі події свого життя.

11. ЗАКОН ЗАКОНОМІРНОСТІ. У житті часто відбуваються незалежні від нас події. Подію, що одного разу сталася, можна розглядати як випадковість, що двічі сталися - збіг, але тричі - закономірність.

12. ЗАКОН ОБМЕЖЕНОСТІ №2. Людина не може мати усього. Їй часто чогось бракує в житті. Секрет щастя полягає не в потуранні своїм примхам і бажанням, а в умінні задовольнятися тим, що має. Задовольнятися малим нелегко, але найважче задовольнятися багатством. Можна втратити щастя у пошуках багатства, а це означає - втратити усе. Можна придбати весь світ і втратити свою душу.

13. ЗАКОН ЗМІН. Хочеш змін у своєму житті - бери владу над обставинами у свої руки. Не можна змінити своє життя, нічого не змінюючи в ньому і не змінюючись самому. Із-за своєї пасивності людина часто упускає реальний шанс, наданий долею. Хто розставляє у вашому житті пріоритети - ви самі або хтось інший? Можливо, їх розставляє саме життя, а ви пливете за течією? Станьте господарем своєї долі. Якщо ви нікуди не відправитеся, то нікуди і не прибудете.

14. ЗАКОН РОЗВИТКУ. Життя примушує людину вирішувати саме ті завдання, від рішення яких він відмовляється, які боїться вирішувати, рішення яких уникає. Але ці завдання все одно доведеться вирішувати на іншому, вже на новому витку свого життя. І напруження емоцій, переживань буде потужнішим, а ціна рішення - вища. Від чого біжимо, до того і прийдемо.

15. ЗАКОН ТАКСІ. Якщо ви не водій, якщо вас везуть, то чим далі вас завезуть, тим це буде для вас дорожче. Ви не замовляли маршрут, то можете виявитися де завгодно. Чим далі ви поглибитеся по помилковому шляху, тим важче вам буде повернутися.

16. ЗАКОН ВИБОРУ. Наше життя складається з безлічі виборів. У вас завжди є вибір. Наш вибір може полягати в тому, що ми не робимо вибору. Світ повний можливостей. Проте придбань без втрат не буває. Приймаючи щось одне, тим самим ми відмовляємося від чогось іншого. Заходячи в одні двері, ми пропускаємо інші. Кожен повинен сам вирішити, що для нього важливіше. З втрат теж можна отримати придбання.

17. ЗАКОН ПОЛОВИНИ ШЛЯХУ. У стосунках з іншою людиною ваша зона - півдороги. Не можна повністю управляти поведінкою іншої людини. Інший може не рухатися, не можна пройти шлях за нього і зробити так, щоб інша людина змінилася.

18. ЗАКОН ПОБУДОВИ НОВОЇ. Для того, щоб побудувати що-небудь нове, треба:

  • зруйнувати старе, якщо це необхідно- розчистити місце, виділити час, мобілізувати сили для побудови нового; 
  • знати, що саме ви хочете побудувати. Не варто руйнувати, не знаючи шляхів до творення. Треба знати, куди йдеш. Якщо не знаєш, куди йдеш, прийдеш не туди. "Хто нікуди не пливе - для тих не буває попутнього вітру" /М. Монтель/

19. ЗАКОН РІВНОВАГИ. Як би людина не хотіла змінити своє життя, образ мислення, стереотипи його поведінки намагатимуться утримати його в старому, звичному для нього житті. Але якщо людині вдається щось змінити у своєму житті, то вже нове, змінене життя підкорятиметься закону рівноваги. Зміни зазвичай протікають повільно і хворобливо із-за інерції в думках і в поведінці, свого внутрішнього опору і реакції навколишніх людей.

20. ЗАКОН ПРОТИЛЕЖНОСТЕЙ. Наше життя не можлива без протилежностей, в ньому є присутніми народження і смерть, любов і ненависть, дружба і суперництво, зустріч і розлучення, радість і страждання, втрата і придбання. Людина теж суперечлива: вона, з одного боку, прагне до того, щоб її життя було стабільне, але в той же час деяке незадоволення жене її вперед. У світі протилежностей людина прагне набути втраченої єдності з самим собою, з іншими людьми і з самим життям. Усе має початок і кінець, це земний кругообіг і кругообіг життя. Речі, досягнувши своєї межі, переходять у свою протилежність. Пара протилежностей підтримує рівновагу, а перехід від однієї крайності в іншу створює різноманіття життя. Іноді для того, щоб зрозуміти що-небудь, треба побачити, упізнати протилежність цього. Одна протилежність не може існувати без іншої - для того, щоб був день, потрібна ніч.

21. ЗАКОН ГАРМОНИИ. Людина шукає гармонії в усьому: в собі, у світі. Досягти гармонії зі світом можна тільки будучи в гармонії з самим собою. Хороше відношення до себе, прийняття себе - запорука гармонії зі світом, людьми і власною душею. Гармонія не означає відсутність труднощів і конфліктів, які можуть бути стимулом для особистого росту. Гармония між розумом, почуттям і дією - може це і є щастя?

22. ЗАКОН ДОБРА І ЗЛА.Світ не створений лише для задоволення. Він не завжди відповідає нашим уявленням про нього і нашим бажанням. Той, хто не здатний сам зробити добру справу, не оцінить добра і від інших. Для тих, хто не здатний бачити зло, зла не існує.

23. ЗАКОН ДЗЕРКАЛА. Те, що людину дратує в оточенні, є в ній самій. Те, що людина не хоче чути від інших людей, є те, що йому найважливіше почути на цьому життєвому етапі. Інша людина може служити для нас дзеркалом, допомагаючи нам відкрити те, що ми не бачимо, не знаємо в собі. Якщо людина те, що його дратує в інших, виправить в собі, долі ні до чого буде посилати йому таке дзеркало. Уникаючи усього того, що нам неприємне, уникаючи людей, що викликають у нас негативні почуття, ми позбавляємо себе можливості змінити своє життя, позбавляємо себе можливості внутрішнього росту.

24. ЗАКОН ДОПОВНЕННЯ. Нам потрібні люди, події, джерела знань, здатні нам дати те, що ми хочемо мати, але маємо лише в невеликій кількості.  Ми добудовуємо себе зовні. Наше бажання володіти ким-небудь або чим-небудь - це невизнання, заперечення власних достоїнств, невіра в те, що вони у нас є.

25. ЗАКОН ЛАНЦЮГОВОЇ РЕАКЦІЇ. Якщо ви дозволите розігратися своїм негативним почуттям, то одне неприємне переживання потягнеться за іншим. Якщо жити, поринаючи у мрії і маренням, то реальність витисниться ілюзорним світом фантазій.

Людині буває складно зупинити потік своїх негативних і непродуктивних думок, оскільки у нього виробляється звичка переживати, хвилюватися, страждати, мріяти, тобто йти від дійсності, від активного рішення проблем. Чому віддаєте більше енергії, того і буде більше. Думка, якій ви даруєте свій час, діє як магніт, притягуючи собі подібні. З однією турбуючою думкою впоратися легше, ніж з роєм нав'язливих думок. В процесі нашого спілкування з іншими людьми ми схильні переймати їх настрій за допомогою емоційногольного зараження..

26. ЗАКОН ПРИГНІЧЕННЯ. Те, що людина пригнічує у своїх думках або діях, те, що заперечує в собі, в самий непідходящий момент здатне вивергнутися назовні. Треба прийняти свої думки і почуття, а не пригнічувати і не накопичувати їх в собі. Прийміть себе, зробіть такий вигляд, який вам не подобається в собі, не критикуйте себе. Прийняття, визнання відкиданого і заперечуваного в собі сприяє внутрішньому росту людини. Це дозволяє жити йому повним життям. Ми прагнемо набутии втраченої єдності.

27. ЗАКОН ПРИЙНЯТТЯ АБО СПОКОЮ. Саме по собі життя ні погане, ні хороше. Хорошим або поганим його робить наше сприйняття. Життя таке, яке вона є. Треба приймати життя, радіти життю, цінувати життя. Довіртеся життю, довіртеся силі вашого розуму і велінню серця. "Усе буде так, як потрібно, навіть якщо по-іншому".

28. ЗАКОН ОЦІНКИ ВАРТОСТІ ВАШОЇ ОСОБИ. Оточення практично завжди оцінює людину так, як оцінює воно себе само. Треба приймати і цінувати себе.

Не створювати собі кумирів, або недосяжного, ідеального образу себе. Не приймати думку оточення про вас за істину, не піддаючи його критиці. Намагаючись заслужити любов усіх людей (що неможливе), ви нехтуєте власними потребами, ви можете втратити себе, втратити повагу до себе. Неможливо бути в усьому досконалою людиною. Ви коштуєте рівно стільки, в скільки самі себе оцінюєте. Проте доля реалістичності ніколи не пошкодить.

29. ЗАКОН ЕНЕРГООБМІНУ.Чим більше просунулася людина в пізнанні себе і світу, тим більше вона може узяти від світу і дати йому. Треба зуміти встановити адекватний, справедливий обмін з долею. Якщо ви більше віддаватимете, ніж братимете, це приведе до вашого енергетичного виснаження. Якщо ви даєте комусь більше, ніж отримуєте від нього, у вас може виникнути образа на людину. Світ існує для того, щоб їм можна було ділитися один з одним.

30. ЗАКОН СЕНСУ ЖИТТЯ. Ми приходимо з порожнечі, намагаючись набути сенсу життя, і знову йдемо в порожнечу. У кожної людини свій сенс життя, який може мінятися на різних життєвих етапах. У чому полягає сенс життя - прагнути до чого-небудь або просто жити? Адже прагнучи до чого-небудь, ми вимушені випустити з поля зору саме життя, заради результату ми втрачаємо сам процес. Можливо, найголовніший сенс життя - саме життя. Треба включатися в життя, приймаючи його, тоді вдасться сприймати життя в різноманітті і тоді воно розфарбує буття людини тими фарбами, якими володіє само. Сенс життя людина може знайти лише поза собою, у світі. У житті виграє той, хто не просить у долі єдиного рецепту, панацея від усіх хвороб і від усіх бід.

9

Коментарі 1

  • 2011-02-05 15:24
    Все логічно.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.