2011-02-03 12:38:59

6 продуктів для загартування імунітету на початку весни

 

Щоб не хворіти, треба підтримувати імунну систему в тонусі, особливо у кінці осені і на початку весни. Для сезонної профілактики включайте продукти захисники. 

 

1. Кисломолочні вироби

Важливі усі, але особливо сироватка, ацидофілін, нежирний йогурт. Навіть 100 г таких продуктів в день активно допомагають підтримувати роботу шлунково-кишкового тракту. Адже від стану його мікрофлори залежить наш імунітет.

 

2. Свинина

Містить велику кількість цинку і селену, без них неможливо підтримувати імунну систему в тонусі. Важливо і те, що вона багата вітаміном В. Але знайте міру - для поліпшення роботи імунної системи вистачає 100 г м'яса в день. 

 

3. Брюссельська капуста

Приготована на пару, відмінне джерело вітаміну С і фолієвої кислоти.

 

4. Чорна смородина

Захищає від інфекцій, підтримуючи усю імунну систему. Одного вітаміну С в 100 г цього продукту міститься в три рази більше добової норми дорослого організму.

 

5. Картопля

Як можна частіше їжте молоду картоплю. У нім багато вітаміну С, калію і волокон. Дуже корисна картопля відварена в шкірці.

 

6. Свежовижатий сік грейпфрута

Містить повний набір корисний речовин, що підвищують і зміцнюючих імунітет. Пийте його щодня перед сніданком. Цим, звичайно не обмежуйтеся. Фрукти корисні у будь-якому вигляді.

 

0

Коментарі 1

  • 2015-01-03 16:19
    Щоб не хворіти, треба підтримувати імунну систему постійно протягом усього року. Але як не старайся, все рівно не уникнути всіх хвороб.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.