2011-01-27 18:13:50

Rambler хоче відмовитися від пошукової системи, поставивши собі Google

Rambler планує остаточно і безповоротно позбавитися від власної пошукової системи. Об'єднана компанія "Афіші" і Rambler замінить свій пошук на партнерський, розповіли декілька чоловік, близьких до цієї компанії і її партнерів. Переговори йдуть з осені 2010 р. з "Яндексом" і Google, це підтвердили близькі до них менеджери.

Представник "Яндекса" говорить, що компанії цікаві великі майданчики з хорошим трафіком. Але, швидше за все, на порталі буде встановлений пошук від Google, сказало джерело в компанії - партнерові Rambler : нещодавно компанія схвалила це партнерство. Договір ще не підписаний, говорить він і підтверджує близьке до Google джерело.

Представник Google від коментарів відмовився. Гендиректор об'єднаної компанії Микола Молибог стверджує, що рішення по пошуку ще не прийняте. Факт переговорів з "Яндексом" і Google він підтвердив.

Два роки тому Rambler намагався встановити собі пошук Google і продати американській компанії сервіс контекстної реклами "Бігун" - угоду не схвалила Федеральна антимонопольна служба: їй здалася непрозорою структура власності покупця. Істинною причиною заборони було негативне відношення прем'єра Володимира Путіна до розміщення на російському сайті іноземного пошуку, розповідали близькі до акціонерів Rambler люди; представник Путіна це заперечував.

Учора прес-секретар Путіна Дмитро Пісків сказав, що схвалення нової угоди залежить від умов, які уряду доки не відомі. Чиновник, знайомий з ходом обговорення угоди, підкреслив: в 2008 р. йшлося про продаж російського активу ("Бігуна"), який дав би іноземцям перевагу на російському ринку інтернет-реклами, зараз активи не продаються.

Представник "Профмедіа" (акціонер "Афіші" і Rambler) Катерина Осадчая говорить, що компанія приймає рішення про зміну пошуку, виходячи тільки з інтересів бізнесу.

Проблем з установкою пошуку Google не було у Mail.ru, що відмовилося від співпраці з "Яндексом". Високопоставлений чиновник говорив тоді, що влада в переговори Mail.ru і Google не втручаються. Але люди, близькі до обох сторін тієї угоди, розповідали, що акціонери Mail.ru отримали схвалення в Кремлі.

За даними Liveinternet, з початку 2008 р. доля Rambler впала з 11 до 1,5%. Для Rambler партнерство з Google буде комфортним: розвиток власної пошукової машини витратний, а результат непередбачуваний, говорить засновник Liveinternet Герман Клименко. Співпраця з "Яндексом" скрутно із-за "Бігуна", який вже близько року реселер реклами Google в рунеті і прямий конкурент російської пошукової системи. З цією думкою погодилася людина, близька до учасників переговорів між Google і Rambler : система Google більше сумісна з бізнесом "Бігуна", а збільшення пошукової долі американської пошукової системи вплине і на ріст прибутків "Бігуна".

0

Коментарі 1

  • 2011-01-27 18:21
    Рамблер давно пасе задніх на ринку пошукових систем в рунеті, тому цей крок досить очевидний.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.