2011-02-03 18:18:17

TOP 10 самих дивних наукових дослідів

Серед великодосвідченої наукової братії є група людей, які готові вивчати будь-яку невідому нісенітницю, аби і далі отримувати гранти на дослідження. Ним і присвячений цей рейтинг.

 

10 місце: Учені з Університету Лоранда Етвеша у Будапешті вирішили з'ясувати, чи приймуть собаки у свій "колектив" робота-собаку AIBO. Результатом експерименту стала наукова публікація, суть якої зводилася до одного : собаки робота не приймають.

 

9 місце: Невролог Хосе Дельгадо з Йельского університету імплантував дистанційно керовані електроди в мозок бика, щоб довести, що основи соціальної поведінки криються в електриці. На рингу "модифікований" бик кинувся на ученого, але після натиснення кнопки миттєво втратив до нього інтерес.

 

8 місце: Психолог Джеймс Вікарі в 1960-х проводив серйозне порівняння психологічного стану народжуючої жінки і жінки, що випікає торт.

 

7 місце: Проте в історію він увійшов завдяки експерименту з 25-м кадром: Вікарії стверджував, що показував 25-м кадром в кінотеатрах повідомлення "Пий Кока-колу" і "Голодний? З'їж попкорн", і це привело до росту продажу напоїв і попкорна в холі кінотеатру. Пізніше сам Вікарі признався, що цілком вигадав усе це.

 

6 місце:Експеримент професора із студентами, що грають у в'язницю, закінчився серйозними психічними розладами у студентів і серйозними проблемами із законом у викладача.

 

5 місце:Експеримент по відключенню усіх почуттів за допомогою плавання у воді в повній темряві і тиші, закінчився галюцинаціями у експериментатора (Джеймс Лілі).

 

4 місце: Учасників досліджень нежиті примушували цілими днями ходити в мокрих шкарпетках і сидіти після гарячого душу в холодному приміщенні. Результат: нежить не має нічого спільного з низькими температурами і мокрими ногами.

 

3 місце: Піонер досліджень сну Натаніел Клейтман і його студент впродовж місяця жили в режимі 28-годинного дня. Дев'ять годин у них йшло на сон, десять на роботу і дев'ять годин вільного часу. Учений витримав. Студент - ні.

 

2 місце: Впродовж радянського експерименту по моделюванню невагомості, який був розпочатий в січні 1986 року, 11 чоловік провели в ліжку 370 днів. Платою за участь був автомобіль.

 

1 місце: В 1970 році на конференції, що проходила в Медичній школі Каліфорнійського університету, відбулася доповідь деякого Майрона Фокса, заглавлена "Математична теорія ігор і її застосування до навчання лікарів-терапевтів". Доповідь користувалася великим успіхом. Особливістю ж виступу було те, що доповідач був актором, який нічого не розумів в темі доповіді, а сама доповідь містила велику кількість безглуздих і суперечливих тверджень.

4

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.