2015-01-13 22:56:57

Быть женщиной или как руководить собой.

Основа здоровья женщины заключается, прежде всего, в ее психологическом, т.е. духовном состоянии. Негативные комплексы, установки, надуманные критерии навязанные социумом, которые женщина закладывает в свою жизнь (типа: «это не для меня»; «я не выйду замуж»; «у меня короткие ноги»; «я не смогу этого сделать» и т.д.) – усложняют жизнь, заставляют видеть все в негативе. Трудно и женщине и тем, кто рядом.

Решительно изгоняйте из себя эти комплексы – «у меня все в порядке»; «я не хуже других»; «у меня все получится»; «все будет хорошо». Запомните: ни с кем из посторонних о болезнях лучше не говорить. Это не облегчает состояние, а наоборот, заставляет организм снова переживать негативные эмоции. И, кроме того, не допускайте жалости к себе. Жалость расслабляет волю. Поэтому, несмотря на трудности и неустроенности жизни, женщина должна находить время «для себя». Не раз в месяц или перед праздником сделать стрижку и маникюр, а каждый день, не ссылаясь ни на какие обстоятельства, стремиться быть красивой. Речь не только о внешности, а о борьбе с нервозностью, неухоженностью, полнотой и болезнями, обыденностью в семейной жизни – поверить в себя, в то, что жизнь может быть другой. С чего начать?

 

Приведите в порядок домашнюю одежду. Старый дырявый халат вместе со стоптанными домашними тапочками – выбросьте! Купите новый, и новые тапочки – сделайте маленькую радость себе. Не жалейте денег. Загляните в косметичку – подсохшая тушь, любимая помада добывается спичкой – ну сколько можно?! Побалуйте себя новой косметикой – разве Вы этого не заслуживаете? Купите, наконец-то, крем для рук – нужно любить себя! Первое время возможны неудачи, срывы, Вам покажется, что это сложно – но действуйте решительно – не откладывайте изменения Вашей жизни ни на секунду. Начните менять себя – и мир измениться вокруг Вас…

1

Коментарі 20

  • 2015-01-14 11:26
    Ви все дуже вірно написали. І багато жінок стають "клушами" через власні лінощі. Але реалії нашої країни такі, що іноді грошей навіть на харчі не вистачає, не те що на нову помаду.
  • 2015-01-14 12:40
    21 век на дворе, неужели еще существуют те, кто ходит по дому в рваных халатах и ковыряет помаду спичкой? Уже давным-давно все женщины пользуются блеском для губ с кисточкой))) 
    И комплексы бывают и у тех, на ком шикарная одежда и французская косметика. Не внешний вид, а именно гармония дают женщине возможность наслаждаться жизнью. Себе можно сколько угодно говорить "я не хуже других", но это ничего не изменит. Никогда! Нужно действовать, совершать поступки, реализовывать себя на работе, чтоб вам говорили, что вы лучшая!
    • 2015-01-14 14:04
      Согласна ,ведь не зря же говорят, что и богатые тоже плачут. НО:не нужно ждать, чтобы тебе сказали, что ты-лучшая, нужно БЫТЬ такой, хотя бы для себя, нужно ЧУВСТВОВАТЬ себя лучшей.Пусть в своем маленьком мире для начала - муж, сын, дочь, и т.д. Но границы мира разрастутся, и не успеешь заметить когда)
      • 2015-01-17 17:25
        Я с Вами полностью согласна. Дело ведь, не в том, что купить, что одеть. Главное, духовность человека. Она не материальна. Подарите улыбку своим родным, улыбнитесь в зеркало себе, найдите силы для внутренних изменений в себе
  • 2015-01-14 12:41
    Женщина всегда должна быть на высоте. Вы правы, что даже если нет денег, она обязана выглядеть красиво. Если женщины дома ходят в рваных тряпках, дырявых тапках, то они и за пределами дома точно такие же. Красивыми нужно быть всегда и везде, даже если ты спишь.
    • 2015-01-14 14:27
      А почему женщина ДОЛЖНА быть на высоте? И кому она ДОЛЖНА? Мне кажется это обманчивое мнение, что любовь к себе идёт из новых шмоток, косметики и т.д. И разве красота "всегда и везде" делает счастливее? Я не согласна.
  • 2015-01-14 12:46
    Хороші поради, але важко перебороти свої звички та устрій який складався на протязі всього закомплексованого життя. Та і дійсно фінансове положення не завжди дозволяє почати з нуля. Хоча вийти вранці на пробіжку та відмовитись від вечері можна)
  • 2015-01-14 13:01
    Все дуже гарно виклала Tischki - так пишуть у всіх можливих виданнях - книгах, газетах, журналах... Але згодна з комментаторшею...Не можна йти робити манікюр за 200 гр, коли купуеш хліб для родини черствий, бо він з уцінкою.. 
    Бути жінкою - не теж саме, що "руководить собой". Так, догляд за собою - це важливо, але важливіше не відвідування салонів та новітні засоби догляду. Охайність - це насамперед! Сила жінка - в іі слабкості -- недаремно так кажуть в народі. М'якость, уміння співчувати та дати можливость кмусь поспівчувати Вам (що є немаловажливим!!) і до Вас люди "підтягнуться" (як кажусь росіяни. Може я неправа?
    • 2015-01-14 14:29
      С частью вашего комментария соглашусь, а с частью - нет. Не соглашусь с тем, что сила женщины в её слабости. женщины, как и мужчины - разные. Кому-то это нравится, кому-то нет. Лучше всем быть людьми.
  • 2015-01-14 13:06
    Ніхто не кому нічого не повинен. Якщо жінка страждає від свого зовнішнього вигляду, від того як вона виглядає, від відсутності своєї реалізації, може від того, що у неї немає друга на даний момент чи нема активного відпочинку, і так далі, лише тоді їй потрібні зміни. Якщо вона отримує радість від життя знаходячись в рваному халаті і з пучком немитого волосся на голові - це більше щастя, чим бути доглянутою і незадоволеною. А частенько ухоженость і багато що інше, що тут перераховане, щастя не приносять. Щастя приносить наповненість. А джерела наповненості бувають різними і для всіх різними.
  • 2015-01-14 13:28
    Для того, щоб бути жінкою - важливо слухатися чоловіка. Коли жінка вміє довіряти чоловікові і робити, як він скаже, вона і своє життя полегшує. Не потрібно думати і сумніватися щодо серйозних питань. Чоловік сказав - так, значить так. Адже послух народжує в чоловікові відразу кілька якостей. Так він стає відповідальним, тому що його слухаються. І він повинен віддавати вказівки обдумано. А крім того, він стає щедрим на подарунки.
    • 2015-01-14 14:00
      Не зовсім згідна) Важливо слухатись РОЗУМНОГО чоловіка! А як бути, коли його твердження, відверто кажучи, не зовсім правильні? Робити так, як вважаєш за потрібне сама? Чи все ж таки слухатись?
      • 2015-01-14 14:32
        Дааа, девочки, вы точно в Евросоюз не хотите. :))) а как на счёт принимать общие решения - совместно, но то. что касается личности - решать самостоятельно?
        • 2015-01-14 22:28
          я- только ЗА за совместные решения, взаимные компромисы и т.д. для комфортного развития и жизни двух сильных личностей на одной жилплощади! но ведь это тоже не сиюминутное дело, а труд титанический!)
      • 2015-01-14 14:50
        Якщо жінка дотримується традицій свого народу і своєї віри, то слухатися чоловіка. Якщо жінка, сповнена феміністськи ідей, досить прогресивна в своїх судженнях, що може посперечатися з традиціями й устоями свого народу, тоді робити так, як вона вважає за потрібне.
        • 2015-01-14 22:29
          Думка Ваша мені зрозуміла, дякую)
  • 2015-01-14 14:38
    Статья интересная и спорная. Она подходит всем: и мужчинам, и женщинам (за исключением косметики :)) ). Разве мужчины не думают также: «это не для меня»; «я не выйду замуж/женюсь»; «у меня короткие ноги»; «я не смогу этого сделать»? И почему нужно "бороться" с полнотой, если человека это устраивает и не делает несчастным и больным? Ради дани моде? Руководить собой - это понимание человека: что и зачем он делает для душевной гармонии, самодостаточности. И это точно никак не связано с внешним видом.
  • 2015-03-21 22:48
    Я теж згодна багато з чим в цій статті. Я не знаю чому,але комплексів у мене багато. Мені здається, що я і товста і не достатньо гарна. Завжди була невпевненою у собі. Ні золота медаль, ні червоний диплом не зробив мене упевненою.завжди хотілося буди гарною і стрункий. Одного разу мені знайомий сказав,що я ніколи не схудну,бо в мене така конституція тіла.мене це так заділо. Я як раз навчалася в інституті. Я сіла на дієту,почала багати зранку. Через деякий час результати стали помітними. Дівчата в інституті почали питати секрети схуднення. Але упевненості мені все одно не вистачало. З тих самих пір я так і підтримую здоровий образ життя.але доходило і до такого, що важучи 49 кг я вважала себе товстою і невпевненою.... Особливої уваги одягу я не приділяла, ну щоб все по моді,бо боялася уваги. Головне вважала охайність,чистота. Дуже обтягуючиц одяг темне носила. І косметику використовувала дуже рідко,і то лише туш. Пройшло багато часу....навіть ставши мамою (донці 2 роки) нічого не змінилося. Хоча, розумієте яка дилема.... Я ж бачу що фігура гарна, вага 55 теж нормально. Їм правильну їжу,елементарну зарядку зранку роблю.... Проблема десь в голові....але що так посприяло такій невпевненості.... Ні,я не зовсім сіра мишь, як можна зрозуміти з тексту)))є звичайно люди серед яких я така як я є і почуваюся нормально. Зараз коли я мама, я розумію що повинна бути гарною і сильною жінкою,так як виховую доню сама,і народжувала для себе.але реально не вистачає часу на себе. Усе на мені. Витрачати на себе гроші мені дуже жалко,бо дуже хочеться багато для дочки,завжди на щось копимо. А так мрію про якийсь релаксації....хочу на массаж, манікюр, зачіску. Але який манікюр, як сама і шпаклюю та іншу чоловічу роботу роблю. Дитина хвороблива, на роботу не підешь, поки працюю в інтернеті. Іноді дозволяю собі дорогі хороші крема, косметику,але лише дома перед зеркалом можу помилуватися і усе.і то дуже рідко.постійно треба щось робити.все хочеться встигатиму. Як покохати себе???? як стати впевненою у собі? Адже донька буде брати приклад з мене. Може просто потрібен чоловік, який мені подарує цю впевненість? Але після невдалих відносин,я не знаю як знайти хорошого чоловіка,і як взагалі його шукати?)) ось старі відносини невдалі,бо я його не кохала,я просто хотіла дитину,заміж,думала звикнути.але ні....треба лише по коханню. Вибачте відійшла від теми. Мені майже 30. Я невпевнена у собі мати одинака. Золота медаль,червоний диплом, начебто вродлива),не товста, гарна господиня, без поганих звичок... Чому я самотня? Як і що робити? Я думаю навіть якщо я зроблю дорогий манікюр і куплю дорогі шмотки, наврядчи я стану щасливою і впевненою)))) хоча я і так сама щаслива-у мене є доня.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.