2015-01-06 01:45:31

Добре відпочивати в Україні, європейцю.

У кожного з нас є родичі, друзі чи принаймі знайомі які багато років назад зробили свій вибір і поїхали в європейські країни батрачити не за гривні, а за гроші. Як правило іноді вони приїджають до дому нас провідати, особливо ті хто за снігом засумував. Один з таких українських переселенців щорічно відвідує рідну Вінницю на новорічні свята. Офіційна мета візиту - засумува за мамою, сестрою, хочу знову побачити Батьківщину і т.д. Насправді просто банально погуляти два-три тижні. Це ми на море у відпустку їздемо, а людина живе на березі океану і їй не вистачає морозів, горілки, ментів. Короче ностальгія по без шабашному дитинству.

Та мораль у тому, що кожен рік він стабільно активно проводячи свою відпускну кампанію скрізь кричав, що у нас все дорого і скрізь дорого і як ми взагалі так можемо жити, як що у нього в Португаліїї вода коштує дешевше ніж в Україні, а вечеряти у вінницьких ресторанах можуть тільки міліонери. І так із року в рік. У нас все дорого, дуже дорого, чому у нас так дорого? Цього разу все інакше. Він в перше не скиглить, а всіх намагається пригостити. Бо тільки в Україні пляшка горілки коштіє 2 Євро, вечір на диско 10 Євро, дівчина 20 Євро. Це його слова.  Йому весело коли він міняє на Урожаї у мінял чергові 20 Євро. Реально тим хто приїджатиме до нас з Європи буде тепер весело від наших цін. Чим далі тим веселіше.

 

7

Коментарі 13

  • 2015-01-06 10:42
    Чесно кажучи, не знаю жодного європейся, яий би скаржився на високі ціни в Україні. Рівень життя вропейських країн значно вищий, цінова політика не як в Україні, тому навіть пересічний турист з мінімальною європейською заробітною платою відчуває себе в нашій країні досить впевнено. І повечеряти в ресторані по ціні рівняється звичайному ланчу в європейському кафе.
  • 2015-01-06 11:04
    Багато моїх родичів живуть та працюють в різних Європейських країнах і в США. Коли вони навідуються в гості, то почувають себе багатіями і в прямому, і в переносному сенсі. Для них - ми дуже дешева для проживання країна. Правда і зробити в нас не має можливості. Вони сходяться до єдиної думки, що заробляти потрібно в Європі, а витрачати зароблене в Україні. А ще їх дивує наша українська небережливість і марнотратство. Хоча я думаю, що вони такими ж неощадливими стають, коли перебувають на території України. Пережиток з часів СРСР. )))
  • 2015-01-06 12:20
    Однак, трохи дивний у вас знайомий. Була в Європі кілька разів і, повірте, чим західніше, тим ціни більші. Якщо у Польщі ще можна купити хлібину за 2-3 злотих, то в Іспанії вже в середньому 4 євро (хоча там взагалі хліб дорогий). Багато наших емігрантів харчуються за рахунок знижок у супермаркетах, які проходять постійно (в так Чехії точно). Одна авантюрна знайома, що на 67-му році життя покинула рідну країну і поїхала в Іспанію жити для себе, нещодавно приїжджала вставляти нові зуби у нас, бо то значно дешевше, ніж там - усього 30 тис. грн. одна щелепа обійшлася, а моя сестра, що живе в Італії, кожного разу, приїжджаючи в Україну іде в аптеку закуплятися найнеобхіднішими ліками.  
    Інша справа, що зарплати там дозволяють навіть при таких цінах жити, а не зводити кінці з кінцями, і менталітет більше націлений на заробляння грошей, а не на те, що щось хтось дасть чи на халяву впаде. Не дарма, мабуть, немає в мене знайомих, які після кількох років проживання закордоном повернулися б на Батьківщину...
    • 2015-01-06 14:00
      В Будапеште в центральном супермаркете в 2012 году я покупал баночное пиво Carlsberg за 80 центов! Что на гривну дешевле чем на то время в Украине, а моего друга интересовал всегда лишь отдых. А зубы все у нас делают. В Виннице уже есть трех этажные зубные клиники для итальянцев. Тот же сервис в 5 раз дешевле.
  • 2015-01-06 14:12
    На рахунок продуктів погоджусь - не один знайомий розказував, що за кордоном скупитися в супермаркеті значно дешевше, чим у нас в Україні. А друзі, які на фурах їздять до європейських країн, завжди звідти привозять цілі сумки продуктів. Але це через їх цінову політику - в перший день все значно дорожче, на другий - вже на 50% дешевше, на третій - ще дешевше, потім просто на смітник. В нас же ту саму ковбасу будуть місяць жиром натирати, поки не продадуть, а ціну ні на копійку не скинуть. 
    До речі, знайома зі справжнім іспанцем, власником кафе, який одружений на українці - так його щороку можна зустріти на нашому секондхенді, бо що-що, а одяг там значно дорожчий.
  • 2015-01-06 22:33
    Наші знайомі теж поїхали жити за кордон, до Німеччини. Вони дуже задоволені тим, що прийняли таке рішення. За 8 років, поки вони там живуть, встигли купити дві машини, з'їздити у турпоїздки до Франції, Голландії, Італії, Єгипту, а також кілька разів відвідати Україну. При цьому постійно приїжджали з подарунками для всіх родичів та близьких знайомих, дозволяли собі гарненько відпочити тут у нас, ні у чому собі не відмовляючи.
  • 2015-01-07 11:53
    Добре там, де нас немає. Але в реальності Європа тягнула і тягне своєю цивілізацією і ставленням до людей. На рахунок продуктів харчування можу сказати, що наші продукти на багато смачніше Європейських у багато разів, чого варто тільки наша ковбаса, пиво і горілка. Хороші і якісні продукти у них дуже дорогі, але їх можна купити по великій знижці, коли підходить термін придатності. З таким курсом долара і євро наші ціни здаються їм смішні.
    • 2015-01-08 12:30
      ? ковбаса, пиво і горілка. Знаєте вся перевага нашої горілки, пива і ковбаси - це їх дешевизна. Особливо горілки. В Європі всі продукти якісні, як дорогі так і дешеві. Справа у тому, що коли 1 Євро коштувало - 10 гривень, то для українця ціни були не дорогі. Тепер коли Євро тільки офіційно 20 гривень, то навіть ті дешеві продукти, що я купляв у 2013 році в Угорщині та Автріі автоматично стають дорогими. Да однозначно наше сало краще, бо там його взагалі не має ))))
  • 2015-01-08 16:16
    Так, особливо з теперішним курсом усі європейцьки на Україні будуть зі своїми євро, як міліонери. А ми вже не один раз подумаємо перед тим як поїхати кудить в Європу відпочивати, бо навіть євро по курсу 20 зараз ніде не купишь? Як взагалі нам можна кудаись подорожувати?
  • 2015-01-10 11:45
    Им очень удобно отдыхать в Украине, поскольку зарплаты у них как наши, только в долларах. Вот я нашел одну очень хорошую вещь http://fotos.ua/lg/d410-l90-dual-sim-black-2349... . Сам купил, сам доволен, отличная вещь и не дорогая. Очень советую.
  • 2015-01-11 14:14
    А чому б і ні, в Україні можна відпочивати і при чому дуже непогано. Звісно рівень сервісу важко порівняти з європейським, однак, ми можемо це компенсувати гостинністю українців, яскравістю культури, а також великою кількістю різноманітних пам'яток, гарних краєвидів и цікавих місць. Цього у нас є вдосталь!
  • 2015-01-11 14:50
    Вiдпочивать ми можемо i вдома. Не треба нiкуди iхати. Вiд людини залежить-як вона себе настроiть. Чомусь тут обговорення тiльки про цiни та зарплати-наче на вiдпочинок всi iдуть базарювати. Може вiпочинок-це гарний сон, чи свiже чисте повiтря, а не тiльки ковбаси.
  • 2015-01-11 15:25
    Моя подружка, що живе у Парижі, приїжджає сюди щороку. Але не відпочивати, а лікуватись. Ремонтує зуби, проходить курс лікування у санаторії, курс масажу. Повністю проходить обстеження в клініці. Бо при тому, що вона має французьке громадянство і гарну медичну страховку лікуватись тут дешевше.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.