2014-12-16 22:27:24

Догляд за волоссям взимку

З приходом зимових морозів наше волосся потерпає від багатьох факторів, таких як: більш часте забруднення через головні убори, пересихання та ламкість волосся. А також волосся тьмяніє і навіть може випадати. Щоб запобігти цьому варто позбутися певних стереотипів і дотримуватися наступного:

1. Головний убір – обов’язково! Не потрібно вірити в те, що шапки можуть перекривати доступ кисню до шкіри голови і що саме це є причиною випадіння волосся. Все з точністю до навпаки – цибулинам волосся достатньо лише 10 хвилин при температурі 0°С і менше для того щоб змерзнути і саме такий стрес для них провокує випадіння волосся. Але й потрібно слідкувати за тим щоб шкіра голови не пітніла і обов’язково знімати шапку в приміщенні.

2. Миття волосся по мірі необхідності. Міфом є твердження про те, що сальні залози будуть працювати краще у випадку не частого миття волосся. Та якщо його не мити регулярно, то пори шкіри голови закупорюються, порушується циркуляція кисню, а відповідно і його доступ до цибулин.  Звісно, що в результаті цього ми зіткнемося із випадінням волосся.

3. Берегтися авітамінозу. Зимою організму зазвичай не вистачає свіжих овочів, фруктів, зелені і в результаті недостачі вітамінів, котрі містяться в них волосини стають виснаженими, тонкими і ламкими, що веде до їхнього випадіння. Тому варто правильно харчуватися, бажано включати в свій раціон рослинні і тваринні жири і не забувати пити достатньо води.

4. Уникнення занадто гарячої води. При митті волосся не бажано використовувати дуже гарячу воду, завдяки цьому корені будуть менше жирніти.

5. Правильні щітки для волосся. Для розчісування найкраще використовувати дерев’яну або силіконову щітки. А металеві чи пластмасові не варто використовувати навіть влітку. Силіконові щітки сприяють легшому розчісуванню та укладанню, волосся менше електризується.

6. Зміцнення волосся. У цьому вам допоможуть маски, особливо корисними будуть ті, що приготовані з натуральних продуктів. Найбільш ефективними компонентами таких масок будуть сік алое, касторова і реп’яхова олії, сметана, мед, картопляний крохмаль, житній хліб, кокосова олія та ін..

7. Позбутися наелектризованості волосся. Це є можливим завдяки підтримуванні оптимального рівня вологості. А саме – відмовитися від   засобів по догляду за волоссям із вмістом спирту (лаки та лосьйони) і користуватися такими, що мають зволожуючий ефект (пінка чи крем для волосся).

  Завдяки правильному догляду, особливо взимку, волосся залишиться блискучим, міцним та здоровим. Тому не варто ігнорувати елементарні заходи захисту від негативного впливу подразників та попередження наслідків їхньої дії.

0

Коментарі 7

  • 2014-12-22 21:30
    Дякую автору за корисну й дуже актуальну на сьогодні інформацію!Краса нашого волосся - це насамперед здоров я, тому буду налягать на вітамінки)))))мандаринки мені в поміч!й шикарна шевелюра всім на заздрість!=)
    • 2014-12-27 00:34
      Зимою саме мандаринки та апельсинки в основному нас рятують у таких випадках ! :) Дякую вам за такий позитивний коментар!
  • 2014-12-26 11:38
    Стисло і по суті! Автору - респект! 
    Я скільки себе пам'ятаю - стежу за волоссям дуже серйозно. Але ось що стосується пункту 7 - тут зволоження не рятує. Як би не були зволожені волосся, але якщо на голові синтетична шапка, капюшон - наелектрізованності не уникнути. На жаль
    • 2014-12-29 11:38
      Дякую! :) 
      У таких випадках мже допомогти заміна шапок із штучних матеріалів на шапки, що виготовлені із натуральної вовни, бавовни, хутра. А також може допомогти наступна процедура: після прання шапки, прополоскати її у антистатичній рідині, котру можна знайти у магазинах побутової хімії. Після висихання, збризнути шапку зсередини лаком для волосся.
  • 2014-12-27 00:30
    Дякую! :) 
    У таких випадках мже допомогти заміна шапок із штучних матеріалів на шапки, що виготовлені із натуральної вовни, бавовни, хутра. А також може допомогти наступна процедура: після прання шапки, прополоскати її у антистатичній рідині, котру можна знайти у магазинах побутової хімії. Після висихання, збризнути шапку зсередини лаком для волосся.
  • 2014-12-28 17:28
    А у меня поправка. То, что большинство обычно принимает за авитаминоз, в медицинской среде называют гиповитаминозом, под которым подразумевают частичную нехватку определенного витамина (-ов) в человеческом организме. За рост и качество волос отвечают несколько витаминов, на пополнение которыми и нужно обращать внимание. А в остальном - соглашусь и добавлю: меньше используйте фены и утюжки.
    • 2014-12-29 11:51
      Дякую Вам за поправку! Думаю, що одними із найважливіших вітамінів для волосся є: вітамін А, котрий рекомендується приймати разом із вітаміном С; вітаміни групи В та F. 
      Вітамін А міститься у вершковому маслі, яєчному жовтку, яловичій печінці, рибячому жирі, моркві, шипшині, болгарському перці, шпинаті та ін. 
      Вітамін Е – в рослинних оліях: соняшниковій, оливковій, кукурудзяній, гарбузовій 
      Вітамін В – в пивних дріжджах, пророщеній пшениці, горіхах, бананах, рисі, свянячому м'ясі. 
      Вітамін F – в рослинних оліях, риб'ячому жирі, напівжирній рибі: форель, лосось, тунець і сардини.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.