2011-01-28 01:56:33

Догляд за фото і відеотехнікою

Догляд за побутовою фото і відеотехнікою в основному полягає в їх чищенні (якщо вони забруднилися) і правильному зберіганні (якщо фотоапарат або відеокамера довго не використовуватимуться).

 

Чищення відео і фотокамери

Чищення треба камери розпочинати з корпусу. Витріть корпус відеокамери або фотоапарата м'якою тканиною. Для видалення сильних забруднень, можна використовувати злегка зволожену в помірно мильній воді, і добре віджату тканину. Після чищення витріть камеру чистою сухою тканиною.

 

Чищення об'єктиву

Особливо обережно треба поводитися з об'єктивом. Краще всього здувати з нього пил за допомогою спеціальної груші. Вони можуть бути різними за формою і розміром, є моделі з пензликом на наконечнику. Якщо об'єктив сильно забруднений, то треба використовувати спеціальний папір для чищення об'єктивів або м'яку тканину без ворсу. Заздалегідь на папір або тканину наносять спеціальний очищаючий засіб для оптики. Працюйте дуже акуратно, не докладаючи зусиль, інакше можна пошкодити спеціальне покриття на об'єктиві, яке наноситься для так званого просвітлення оптики. Це покриття збільшує прозорість оптики і зменшує віддзеркалення світла від поверхні лінз, зменшує відблиски. Не застосовуйте для чищення об'єктиву різні розчинники, наприклад бензин. Чистите фотоапарат або відеокамеру тільки після виключення і витягання елементів живлення (батарей або акумулятора) або мережевого адаптера.

Крім того, для чищення фото і відеотехніки можна придбати спеціальний набір. Зазвичай туди входять спеціальний склад для чищення оптики, серветки для оптики, гумові груші, пензлик, серветки для чищення корпусу камери, ватні палички, для видалення забруднень з важкодоступних місць. Перед тим як користуватися цими засобами уважно розберіться, для чого кожне з них призначене.

 

Зберігання відео і фототехніки

Якщо ви знаєте, що відеокамера або фотоапарат не використовуватимуться тривалий час, то треба витягнути акумулятор або елементи живлення, карту пам'яті, а саму камеру зберігати в сухому, прохолодному, провітрюваному місці. Періодично, хоч би іноді треба включати камеру і знімати декілька кадрів - це підтримуватиме техніку в робочому стані.

Заносячи камеру з морозу в темну кімнату, є небезпека появи конденсату, тобто крапельок вологи, як на корпусі, так і усередині камери. Звичайно, нічого хорошого для фото і відеотехніки це не обіцяє. Щоб уникнути конденсування вологи, треба зайшовши в тепле приміщення з морозу відразу ж помістити камеру в пластиковий пакет і добре закрити його. Виймати з пакету камеру можна не раніше ніж через годину, поки вона не прогріється до кімнатної температури.

Успіхів в творчості і збереженні техніки!

 

 

430

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.