2014-12-08 15:26:08

Догляд за шкірою обличчя взимку

Холод, вітер та низькі температури, з котрими ми зустрічаємося кожної зими, негативно впливають на шкіру нашого обличчя. Якщо інші частини тіла в цей час захищені, то лице залишається повністю відкритим, приймаючи на себе весь удар і тому воно потребує від нас "зимового" догляду.    Щоб весною шкіра лиця виглядала свіжою та здоровою необхідно, в першу чергу, додержуватися деяких правил догляду за нею в зимовий період, а саме: 1. Вмивання обличчя з милом, а особливо взимку, висушує шкіру, тому бажано вмиватися з допомогою косметичного молочка, теплої кипяченої води та лосьону без вмісту спирту. Після цього можна наносити денний крем та декоративну косметику, але необхідно врахувати, що крем зимою повинен бути поживним. Також варто пам’ятати, що після закінчення всіх вищеописаних процедур потрібно зачекати не менше 40 хв. перш ніж вийти на вулицю. 2. Зволожуючі засоби зимою наноситься на шкіру лише на ніч, або у тому випадку, якщо цього дня не запланований вихід на вулицю. 3. У раціон харчування бажано включити продукти із вітамінами А, В, С, Е. Для підтримання нормального водного балансу випивати близько 2 літрів води щоденно. 4. Бажано користуватися кремами із SPF- фільтром, достатньо буде рівня захисту SPF-10. Також корисно використовувати засоби, в складі котрих міститься велика кількість антиоксидантів, наприклад, таких як календула, ромашка, синя волошка, зелений чай, виноградні кісточки. 5. Глибоке очищення шкіри проводити хоча б раз в тиждень та після нього забороняється виходити на вулицю, тому що можливе переохолодження шкіри. 6. Взимку корисно приймати контрастний душ, але знову ж таки, лише ввечері. Для тіла буде найбільш оптимальною вода кімнатної температури, тому що гаряча вода має небажаний вплив на шкіру лиця, розширюючи кровоносні судини і випаровуючи з неї вологу. Ванну добре приймати із відваром трав чи додаванням ароматичних масел. 7. Маски зимою повинні також бути поживними, обов’язково потрібно враховувати свій тип шкіри. Досить корисно готувати маски із натуральних продуктів. 8. Потрібно пам’ятати також про шкіру губ, при неправильному догляді взимку можливе утворення зморщок та сухості. На допомогу тут приходить звичайна гігієнічна помада, в цей період вона повинна завжди бути під рукою. Також корисними будуть натуральні пом’якшувальні мазі.    Ці елементарні правила збережуть красу і здоров’я шкіри лиця в холодну пору року та допоможуть уникнути негативного впливу на неї таких факторів як вітер та холод.

1

Коментарі 2

  • 2015-01-10 23:19
    Спасибі за дуже корисні поради. Дійсно взимку шкіра обличчя дуже сприйнятлива до негативного впливу зовнішнього середовища. Я часто помічала, що якщо в холодну вітряну погоду ми наносимо жирний крем на обличчя та виходимо на вулицю, то завдяки цьому шкіра здатна протистояти негативним змінам - в результаті відсутнє лущення, почервоніння, пересихання шкіри. Також для губ гігієнічна помада просто необхідна і завжди у мене в кишені або в сумці.
    • 2015-01-12 10:55
      Так, нанесення крему перед виходом на вулицю і використання гігієнічної помади - це елементарні та обов'язкові правила догляду за шкірою обличчя в зимовий період. Я й сама помічала, що коли я нехтувала ними, то шкіра ставала дуже сухою і червоною, а губи тріскалися. А від коли я регулярно дотримуюся рекомендованих правил догляду - шкіра має більш здоровий і привабливий вигляд.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.