2015-01-12 13:40:00

Діти з девіантною поведінкою

Саме такий новий термін приміняють зараз для характеристики дитини, поведінка якої не вписується в загальноприйняті норми. За новими правилами до таких учнів у школі вчитель повинен шукати особливий підхід, з ними працюють психологи і соціальні педагоги, адже дитина з девіантною поведінкою може вирости генієм, а може і злочинцем, - все залежить від того, як з нею працювати.

На жаль не кожен вчитель вважае за потрібне приділяти зайву увагу учневі, котрий постійно йому заважає проводити уроки, і таке небажання може негативно відобразитись на майбутньому дитини. 

Батькам дуже важливо завжди підтримувати своє дитя і обов"язково записати його на гурток, але лише на той, котрий прийдеться до вподоби самій дитині. В позашкільних закладах девіантна поведінка часто приносить користь, адже здатність мислити нестандартно допомагає розвиватись особистості всебічно. Саме на гуртках такі дітки розкриваються повністю, стають більш впевнені і, завдяки цьому, полішується їхня поведінка у школі.

0

Коментарі 12

  • 2015-01-12 15:09
    Саме такою дитиною, напевне, була і я в молодших класах - я не могла всидіти на місці і постійно робила якусь шкоду, що дуже засмучувало мою мамо. Проте у мене був дуже добрий класний керівник, який заспокоїв її, сказавши, що це набагато краще, чим коли дитина млява і апатична. 
    І от нічого - виросла нормальною людиною (в крайньому випадку, мені так здається=)) 
    Тому вважаю, що не можна на дітях ставити клеймо в юному віці!
    • 2015-01-12 15:16
      Нееет, девиантное поведение - это не "шустрик" и даже не "гиперактивность". Это больше похоже на агрессию и анормальность в восприятии и суждении.
      • 2015-01-12 15:17
        Тоді вибачаюсь, значить я не правильно зрозуміла
        • 2015-01-12 15:24
          Я не в курсе кто из таких детей перешёл в разряд гениев, но суицидников из них огромное количество.
      • 2015-01-12 15:42
        Девіантна поведінка - це все що не вписується в наше уявлення про правильну поведінку. Доречі "шустриків" часто теж відносять до таких учнів.  
        Якщо таку дитину загнобити, то вона стане схильною до суїциду, а якщо шукати її таланти, то можна виростити генія. Завдяки нестандартному мисленню ці особистості схильні до нових відкриттів.
  • 2015-01-12 15:22
    К сожалению, в наших школах "психолог" - это 0,5 ставки, которую кто-то себе забирает с завучей или учителей и работа вообще никакая не ведётся. Мне ооочень нравится в этом отношении экономический-правовой лицей в Киеве, где директор имеет "правую руку" в виде практикующего психолога. И этот психолог постоянно, каждую неделю проводит тренинги и с учениками, и с родителями, и с преподавателями. При любых конфликтах ученик разговаривает сначала с психологом, чтобы выяснить причину событий и мотивацию. И даже при поступлении в лицей психолог проводит с каждым тест, чтобы сделать правильную оценку ученика и дальше направлять его.
  • 2015-01-13 11:39
    З дитиною треба займатись і розмовляти. А у нас в основному мультик включив, всі задоволені – батько к компом, мама з нутом, дитина з планшетом. На мене подружки іноді як на інопланетянку дивляться, коли дізнаються що ми з дитиною в настільні ігри граємо і фарбами на холсті малюємо.
    • 2015-01-13 12:21
      Ви не одинока "біла ворона". Ми теж граємо в настільні ігри, багато часу проводимо на свіжому повітрі, де граємо в різні рухливі та спортивні ігри, читаємо, малюємо, крутимо квілинг. Всі сусіди крутять пальцем біля виска, коли ми за будь-якої погоди в дворі гуляємо.
      • 2015-01-13 14:23
        Хай собі крутять на здоров"я -) 
        Ми - найкращі -)
  • 2015-01-13 12:46
    Прийміть ще одну "білу ворону" у свій клуб! На нас теж скоса дивляться і сусіди, і матусі з вікон, коли ми у снігопад на дворі. Нам рік і 8 міс. Є судідка, у неї дівчинка, їй рік і 7. Я була здивована, коли зустріла їх на прогулянці у калясці - дитина ходить з 9 міс. На мое питання - а чому не топаєте? здивована мама відповіла - вона ж впаде, вимажеться, для чого це? Ще ми малюємо всім, чим маємо, і коли нам заманеться. Можливо, це здається комусь і занадто, але ми вдвох малюємо крейдою у коридорі на підлозі(линолеум). Дитина сама може розважатись так до 40 хв - мами зрозуміють, яке це щастя!)
  • 2015-01-17 17:04
    Я рада, що зібрався клуб "білих ворон", давайте запрошувати до себе і інших матусь.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.