2015-01-04 01:26:32

#життя #мотивація

що ж насправді змушує людей працювати? 

 

1. Боязнь майбутнього 

Сьогодні у тебе є доходи, а завтра їх не буде. На офіційній роботі йде стаж, сплачуються податки до пенсійного фонду. Людина впевнений у своєму майбутньому - принаймні, в тому, що на старості років отримає хоча б крихітну пенсію. Заради цього можна висиджувати довгі години в конторі, витрачати на роботу свої сили та енергію. 

2. Прагнення до самореалізації 

Ця самореалізація може бути різною. Хтось хоче довести собі та іншим, що здатний зробити кар'єру, багато заробляти. Когось приваблює владу. Нехай навіть маленька - касирки в банку, яка має право закрити віконце перед черговим клієнтом ... Якщо людина працює на цьому місці, значить, він тут не просто так. Значить, ця робота гріє йому душу, підвищує самооцінку. І справа тут може бути зовсім не у високій зарплаті чи керівної посади, а в чомусь зовсім іншому. Просто заняття відповідає твоїм внутрішнім потребам. 

3. Завантаження 

Як не прикро, але спілкування нам у повсякденному житті може не вистачати. Або воно не тієї якості. Ніж сидіти вдома, як сич, або собачиться з матусею-пенсіонеркою, краще проводити по вісім годин на день на роботі, де можна обговорити з колегами останні новини, поганяти чаї, взяти участь в офісних інтригах і отримати свою порцію адреналіну від службових авралів ... 

4. На роботі ми відчуваємо себе потрібними 

Сидячи без роботи, багато хто з нас відчувають себе не в своїй тарілці. Навіть якщо немає матеріальних проблем. Начебто всі їдуть, а ти стоїш ... До того ж, нерідко для нас має значення чужу думку. «Як це ти не працюєш?» - З осудом говорять нам оточуючі. І ось, щоб бути не гірше інших, ми починаємо гарячково шукати собі заняття. Нехай не дуже цікаве і прибуткове, але дозволяє нам знову відчути себе «в строю». Нехай наші обов'язки полягають в тому, щоб пару раз на день підписати у начальства якісь папірці і принести шефу кави, але наші послуги затребувані, а значить, ми чогось варті в цьому житті. 

Кожному - своє . Задумайтеся: а заради чого працюєте особисто ви? Відповідь може вас сильно здивувати ...

 

1

Коментарі 7

  • 2015-01-04 11:53
    Нас змушує працювати єдина мотивація - прагнення бути потрібними комусь та бажання знайти своє місце в соціумі. Часто буває не важливим навіть винагорода за нашу працю у вигляді зарплатні чи гонорару. Головне, це довести свою значимість та бажання принести користь.
  • 2015-01-04 19:11
    Дуже добре, коли робота поєднує в собі усі ці причини, дає гарну матеріальну винагороду, а ще просто приносить моральне задоволення, тобто, подобається. Тоді на роботу справді йдеш як на свято і не сприймаєш її як обов'язок.
  • 2015-01-05 18:19
    Дуже хиткі висловлювання, та дуже некорректні формулювання. Наприклад №1 - шаблон модньої течії, яка не має ніякого обгрунтування. А 2,3,4 - це взагалі " розчленёнка " того, про що сказала yalka - самореалізація та визнання (прагнення бути потрібним). А вже давно доведено, що люди працюють по двом причинам: гроші та самореалізація (визнання). Ці два мотиви закладені на півсвідомості у кожній людині...
    • 2015-01-06 00:12
      підтримую !
  • 2015-01-07 14:35
    Особисто я ходжу на роботу виключно заради грошей, а не тому, що нічим зайнятися чи для відчуття потрібності. Справ у мене й так хватає, а робота забирає майже ввесь вільний час. Добре, коли хобі та спосіб самореалізаціі - це робота. Мій знайомий працює тренером з рукопашного бою за мізерну зарплатню, а міняти роботу на краще оплачувану навіть і не думає, бо це йому подобається. Це залежить від самої людини та її пріоритетів.
  • 2015-01-11 20:50
    Джордж Карлін говорив - якщо ти знайшов у собі сили прийти за мотиваційною книгою чи диском, то ти ВЖЕ мотивований. Виходячи з цього, ти можеш і гори звернути, так? 
    Але життя інакше. Інша сторона медалі в тому, що людина і хоче, і може за своїми даними працювати, але її праця нікому не потрібна. Мовляв, вона морально застаріла чи надто марудна для працедавця. І тоді людина втрачає сенс праці, добре якщо не сенс життя.
  • 2015-01-13 12:51
    Стае смiшно, коли пишуть що сенс життя-праця. Якось нещиро виходить. Праця заради грошей-це так, бо грошi ще нiхто не вiдмiнив. Тi хто не змiнюють свою роботу на бiльш оплачувану-звикли працювати тiльки так, або не вмiють робить другоi роботи.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.