2015-01-28 02:38:10

Записки біженки. (закадрове)

    Думаю над написанням третьої частини, АЛЕ...Чесно кажучи, мені трохи страшно, бо зараз за мої думки можуть і "наказати"... Для мене ці записи-певно єдине місце, де я можу відкритись, бо я не знаю тих людей, що читають ці "брєдні" і можу писати все, що вважаю за потрібне не боючись того, що хтось не схвалить мої розмірковування. Та я вагаюсь, бо війна стає все жорсткішою а  інформаційна її частина взагалі виходить за межі.  Мені вже багато раз у соц.мережах погрожували, і тепер мені лячно. Дуже...Не знаю,писати, чи ні.

1

Коментарі 38

  • 2015-01-28 10:07
    У мене супутникове телебачення, я дивлюсь лише дитячі канали і канали типу Дискавері, Нейче... 
    Вчора чоловік дивився новини і я затримала погляд на подіях з Маріуполя. Жахлива картина, ніколи б не хотілось опинитись в такому становищі, коли ти живеш, працюєш, плануєш, а завтра не настане. Наче б то війну показували тільки в кіно, засуджували, брали урок з історії, а тут на тобі крутять вертять людським життям, як хочуть.
    • 2015-01-29 02:32
      знаєте, я все більше схиляюсь до думки, щоб взагалі телевізор не дивитись...після кожних новин мені стає майже фізично боляче. хіба ,що дивитись дитячі аба діскавері, бо брешуть усюди
      • 2015-02-01 13:08
        Як що вам боляче і ви їх досі дивитесь, тоді ви реально займаєтесь мазохізмов, а це вже до Фрейда )) Я не можу себе змусити дивитись новини.
  • 2015-01-28 12:50
    Писати треба лише правду, тоді все буде гаразд. Правда - коли ви щось бачите на власні очі.  
    Свою думку треба висловлювати, але завжди треба пам'ятати, о в житті не буває білого або чорного, завжди багато відтінків, усі ми різні. Ваша правда не повинна когось принижувати, кривдити, ображати. 
    А висловлюватись потрібно, бо у суперечці розумна людина завжди знайте істину.
    • 2015-01-29 02:34
      в мене є життєвий принцип-довіряти лише тому, що побачила на свої очі, тож і пишу я тільки те, що сама побачила/відчула/помацала.
  • 2015-01-28 12:52
    Як це не дико звучить, але правда у кожного своя... Наше телебачення показуе одне, російське інше, а правда далеко не така як нам показують обидві сторони. Писати вам чи ні, вирішувати тільки вам!
    • 2015-01-29 02:35
      дякую за відгук. правди на телебаченні, як на мене, нема. процентів 10 може, у кращому випадку
  • 2015-01-28 12:55
    Пиши ми прочитаємо,ми ж не ті як нас усі зображують по телевізору,дітей не їмо,якщо треба буде якусь пораду звертайся допоможемо.І клеймо біженки, не треба на себе ставити-всі ми люди і розуміємо обставини які склалися.
    • 2015-01-29 02:38
      дякую) біженку я на себе" повісила", бо змусили рідні офіційно оформитись, але я не вважаю це образливим. це ж життя і те що сталось зробить мене сильнішо. а стосовно того, що ви тут немовлят їсто-то дякую, що настрій підняли, я в ці казки і раніше не вірила а тепер і годі думати про таке))
  • 2015-01-28 13:54
    Якщо в чомусь сумніваєтесь, то відкладіть це на той момент, коли будете впевнені і сумніви зникнуть. 
     
    Тобто, моя порада - не пишіть нічого, що може загрожувати Вашій безпеці.
    • 2015-01-29 02:39
      Я так і вирішила. Дякую за комент)
    • 2015-01-29 13:20
      Якщо людина має статус біженки, значить живе не на окупованій території: що їй може загрожувати? Реальна загроза є для бійців, які ціною свого життя захищають міста і села, яких окуповано хто знає ким.  
      Громадянська позиція полягає у тому, щоб кожен робив свій внесок в загальну справу, боронив і розбудовував свою державу, не був банальним пасижиром і нахлібником. Безробіття - це не вирок. Якщо людина бажає бути корисною - то вона знайде, де прикласти свої зусилля, де її знання та руки можуть бути корисними. А скиглити та опускати руки - не достойне це діло. 
      Хотілося б запитати: чи здали ви, хоча б краплину своєї крові для порятунку поранених бійців, чи готові виконувати будь-яку роботу на волонтерських засадах? О то ж. Само по собі нічого не зробиться.  
      Шкода, що біженці сидять і чекають, коли їм на блюдечку з золотою кайомочкою все піднесуть, та ще й вередують: мало і не так добре їх годують тощо.  
      А чоловіки призовного віку сидять поряд зі своїми дружинами, замість того, щоб боронити Батьківщину. 
      Образливим є не статус біженця, а відсутність свідомості про свій обов'язок перед суспільством. Нічого не робити і чекати, як то кажуть, у моря погоди, - справа не добра і поваги така позиція не викликає.
      • 2015-01-29 16:08
        Чесно кажучі, не розумію до чого Ви мені це написали,можливо просто не читали зміст а вставити свої 5 копійок захотілось. Щодо крові і мого бездійства, то Ви помилились: гроші, продукти, плетіння маскувальної сітки. Перш ніж щось писати варто подумати.
  • 2015-01-28 20:37
    Ваші розмірковування можуть не схвалити у будь-якому випадку, у кожної людини свій світогляд, в кожного своя правда. Можу припустити, що більшіть користувачів цього ресурсу об'єднує одна, єдина, певна точка зору. Вірогідність того, що вас тут засудять не дуже велика, але все ж таки вона є.  
    Погрози в соц.мережах - це неприємно, але в крайному випадку, ви можете завести нову сторінку, або ж змінити інформацію у вашій теперішній. Ви писали десь, що Ви з Луганщини, а зараз перебуваєте в іншому місті, то дані можна поміняти, ну то таке... в мене просто що немає сторінок у всих цих поплуярних соціальних мережах, тому мені певно легше...  
    Не падайте духом! Все буде добре)
    • 2015-01-29 02:40
      Дякую веливе) Мене не стільки хвилює чужа думка, скільки те,що це може якось загрожувати мені чи моїм рідним, але не думаю,що все настільки жахливо,тож посміхаймося))))
  • 2015-01-28 22:51
    Якщо сумніваєтесь - не пишіть нічого. Колись буде натхнення - напишете :) Але читати вас мені дуже цікаво. Жаль, що вам доводиться через усе це проходити. А на "розумників" у соцмережах не звертайте уваги :)
    • 2015-01-29 02:41
      Велике дякую за підтримку!) Я не очікувала подібного ) Україна все побор
  • 2015-01-29 06:27
    Ми всі дуже різні, але до цього часу це було не так важливо. Це було цілком логічним. Але тепер - все по-іншому. На жаль наша різність в думках про Україну, про Донбас все ж роз'єднує колишніх друзів. 
    І все ж правда важлива, свідчення того, що бачив - це те, що може комусь розкрити очі і душу, та й для нащадків можливо теж будуть важливі ці строки. Як для нас є безцінними свідчення простих людей, а не заангажованих науковців, про голодомор.
    • 2015-01-29 16:09
      Я згодна, правда потрібна. Хоч десь і хоч якась
  • 2015-01-29 12:55
    Чесно кажучи, не розумію чому всі так носяться із біженцями. Це люди, які не захотіли жити у рідному місті, зібрали речі і ще отримують допомогу від держави, до якої втікли. Ми живемо під обстрілами, вікна биті, зарплат немає, але кожен день йдемо на роботу, бо ми потрібні. Наші діти теж ні в чому не винні, але їх обстрілюють разом із нами та називають терористами. 
     
    Звичайно, в кожного своя правда, але вважаю, що лише час зможе розставити все на свої місця. У соц.мережах "диванні генерали", вони багато пишуть, розмірковують, бо сидять далеко від пострілів, а той хто на власні очі бачить страждання не розмірковую, просто намагається жити.
    • 2015-01-29 16:12
      Так розумію, Ви також не читали про що я пишу, тож не знаючи всієї ситуації не раджу так категорично висловлювавтись бо виглядяєте не гарно. Я ніде не жалілась на своє положення і ніде не просила допомоги, а ті грощі, що меня даже держава я перераховую на допомогу АТО.
      • 2015-01-30 13:09
        Ви ж були у місті, бачили як український літак скинув бомби. Тоді лікатів у Луганську не було, вбили жінок, там солдат і терористів не знайшли. 
        Самі втікли, розповідаєте, що тяжко-важко з грошима, але берете кошті від держави, яка руйнувала Луганськ - ваше місто та переказуєте на АТО?! Ви віддаєте гроші для того, чтоб вбивали ваших сусідів?  
         
        Мабуть я виглядаю "не гарно", як ви дозволили собі висловитись, але я б так не змогла....
        • 2015-01-30 14:15
          А де це я росказувала, що мні " тяжко-важко " з грошима? Стосовно того літака нічого так і не доказали, як і про малазійський боїнг і багато інших злочинів. Я не знаю звідки Ви, але сумніваюсь, що з луганську наприклад, бо тоді Ви б добре знали як то бидло ходило повулицях з автоматами, як погрожувало людям(мені особисто і не раз) як розстрілювало на блок-постах.Та в мене однокласника ваші"захисники" разом з мамою його у машині розстріляли, як то Ви їх ще виправдовуєте.людино? Побійтесь Бога! Держава 2 місяци просила їх піти!2 клятих місяці ми терпіли розбої і ходили у страху, то хто ж винен в тому, що вон,и брехливі собаки ховаются в місті і наражають на небезпеку вас і ваших дітей? а ну роскажіть мені,як це так, що в моєї подруги на Мирному під вікнами гаубиця стояла і стріляла??????
          • 2015-01-30 16:13
            Ви на власні очі бачили літак із лівим бойовим розворотом? Я бачила. Крім літака правдивою інформацією не можу оперувати, бо на власні очі бачили лише його. 
             
            На ваших очах розстріляли людину? Ви бачили це? Де ви вичитали, що я виправдовую вбивства? 
             
            Під вікнами у подруги... За забором у друга... Вибачте, а ви це бачили? Я, наприклад, хоч і мешкаю поряд із Мирним, не бачила хто в кого стріляв, лише чула.  
             
            Вам погрожували, чому? Ми знаходились у місті і ніхто нас не чіпав жодного разу. Нам ніхто не загрожує, діти до садочка ходять, в Україні теж стріляють зараз. На мою думку вже давно війна йде. 
             
            П.С. Я не намагаюсь вас переконати, сказати що моя думка вірна, вважаю що ні я ні ви не володіємо на 100% правдивою інформацією, але якось дивно читати, що ви даєте кошти, щоб бомби летіли до вашого рідного міста. Добрі люди є в Україні, добрі люди живуть у Луганську та Донецьку. І погані теж поряд, вони є і в Києві, і в Луганську. У кожного своя правда, але якою б вона не була, усі дуже прагнуть миру...  
             
            Якщо ви маєте достаньо грошей, нащо берете від держави кошти? Навіщо реєструвалися?
            • 2015-01-30 20:39
              Я вибачаюсь, а де ви поряд з мирним живете? просто цікаво? я,наприклад біля гуму живу, там і погрожували, і повірте це булу задовго до обстрілів. раз Ви так заговорили,то хто сидів за кермом літака Ви бачили? ні? ой йой. розстріл мого однокласника я бачила власними очами...нажаль...це відєо є і інтернеті. його розстріляли на блок посту під Новоайдаром, і якщо ви луганчанка( у чому я сильно сумніваюсь) то ви маєте про це знати. фото гаубиць на мирному( 18 будинок здаєтся,той у якого вікна на воїнську часть,доречі, її також хто розстріляв, а ну?) також є в неті якщо пошукати. Погрожували чому? бо стрічка дото-блакитна на сумочці була,Бо ключі від даха не дали, бо на мітінги за Єдину Україну ходила. А стосовно грошей-не треба перекручувати мої слова,я не писала,що в мене достатньо,я також не нила і не просила допомоги тут,А статус оформила, бо батьки попросили,вони хвилюються за мене. Іще раз повторююсь-якщо щось хочете написати-будьте уважними і прочитайте до чого ви то приписуєте, бо всі свої думки я викладала раніше-чому я поїхала і через що. Я не втікала, я не змогла повернутись і тепер змущена жити по-новому. Я даю грощі на те, щоб захисники мого города могли його чим скоріш відчистити від "бруду" І ви не відповіли на питання-чого "апалчєнці" шниряють по городу і стріляють з околиць міста?
              • 2015-01-31 12:36
                "Апалчэнці" захищають нас, як ви самі висловились від "бруду") А стріляють з околиць, щоб лінія фронту відійшла від міста, бо тільки все відремонтували, нам вже вистачило з літа страждань. 
                 
                Я читаю уважно, чого не можна сказати про вас, шановна. Мешкаю на Зарєчному, стрічками себе не прикрашаю, нихто мене не чіпав жодного разу. Може у вас на Гумі біля СБУ інші люди були, хто ж знає...людський фактор( 
                 
                Розтріл в інтернеті побачили? Яке страхіття. А не бачили, як український літак кружляв над погранзаставою? Тільки не допомогли хлопцям на заставі, тому і відношення до країни таке стало...Своїх кинули, не заслуговують на довіру. 
                 
                Одне не зрозуміло, освічена людина повинна пранути миру, а ви провокуєте війну вливанням грошей. Я всіх закликаю домовитись, бо крізь люди, мирне населення, а ви бажаєте іншим смерті, бо пуля не обирає, вона вражає. І саме цікаве те, що коли життя нормалізується тисячі таких як ви повернуться до міста і будуть розповідати через що прийшлося пройти. Тим падше, якщо ваші рідні у Луганську, то як ви можете так казати про мешканців міста? Ви платите гроші, щоб вбивали ваших рідних, розбили ваше житло? Навіщо? Мені здається, що треба закликати до мирних відношень, щоб усі люди живі залишились
                • 2015-01-31 23:21
                  А я заслуговую того, щоб мене чіпали за стрічку тої країни , у якій я народилась? Жіночко, після розстріла в інтернеті я на похорон ходила, страхіття, так. Дай Вам Боже, щоб Ви цього горя не зазнали .  
                  Я так скажу, перш ніж лізти до людей-перечитайте усі їх записи, стосовно теми обговорення, в мене ще 2 записа, у яких я розповіла як все відбувалось "зсередини". Перш ніж людину звинувачувати в тому, що вона закликає до насилля також треба її пізнати хоч трохи, можливо тоді, Ви б знали, що я у свому житті мухи не скривдила і ніколи нікому не бажала зла, навіть тим "апалчєнцям" , винних Бог покарає а людина не має права зла іншій бажати. Це моє правило і я живу з чистою совістю, а як Ви вважаєте мене не хвилює. Хочете, щоб в вас була Новороссія і бандіти в главарях-будь ласка. а я хочу, що моя батьківщіна завжди залишалась Українською. Я народилась в Україні, в один рік з нею, і для мене завжди буде істиною,що Луганськ-Україна. На цьому наш "діалог" завершую. Мені Вас шкода. Молиться за себе і своїх рідних.
    • 2015-02-02 11:14
      Дуже боляче це читати, але кожна людина повинна вибирата, чи наражати свою рідненьку дитину на ризик. Тому люди і виїхали з Луганська, Донецька. Вони впевнені, що так надо було зробити, і йдуть на роботу в інших містах країни. Пристосовуються до чужих осель, а їм було що втрачати, я знаю про що пишу. І цілком логичним буде їм мати статус біженця.
  • 2015-01-29 12:56
    Це дуже добре, коли людина ділиться своїми думками на папері, особливо в цей час. Мені не дуже подобається ця інформаційна війна, в якій неможливо знайти правду. Сам є людиною, яка дуже близько зіткнулась з цією бідою і тепер намагаюсь вірити тільки своїм очам і вухам. Читаю багато інформації щодо цього і буду радий почути ваш погляд. Знаю одне, що до людей з Домбаса дуже добре і доброзичливо ставляться від Луганська, до Тернополя і співчувають їх горю.
    • 2015-01-29 16:14
      Я також багато читаю тепер...але чим більше читаю,тим більш розумію, що усюди брешуть(
  • 2015-01-29 13:05
    Дійсно, важко ділитися своїми думками, знаючи, що можеш отримати шквал негативу. Але ще гірше тримати в собі все. Зважте для себе всі "За" і "Проти" і вирішіть, що для Вас важливіше. Якщо морально будете готові до критики - пишіть. А те, що Ви знаєте українську мову і нею спілкуєтесь, це вже здорово. :)
    • 2015-01-29 16:14
      Дякую Вам) До критики я завжди готова-якщо вона обгрунтована.
  • 2015-01-30 21:49
    Тримайтесь! Ми з Вами! І не звертайте уваги на осліплених, якщо війна іх "не прозріла", то від Ваших доводів зрячими вони навряд чи стануть.
    • 2015-01-31 23:21
      Дякую велике. скоріше б усе закінчилось.
  • 2015-01-30 21:49
    І звісно пишіть
  • 2015-02-04 16:12
    Честно говоря немного шокирует, как некоторые люди рассуждают на тему беженцев. Коментарии по типу "чего вы так разносились с беженцами" - вообще убивают! От куда в людях столько желчи? В моем дворе гуляла молодая мама, беженка с Донецка, с двумя маленькими детками, в начале ноября в летних мокасинах. Вот так хорошо живется беженцам на мирной территории. А то, что она бегством из ада спасала свою жизнь и жизнь своих детей - в этом нет предательства. Это не только ее право, но и ее долг перед детьми. Еще не понятно, чего налетели на автора по поводу помощи на АТО. Вообще-то, это на нашу родную землю поставляется оружие из соседнего государство. Местное ополчение никогда в жизни не развернуло бы такую войну, если бы не помощь "наших старших братьев".
  • 2015-02-04 16:31
    Автору хочеться сказати, не принимайте близько до серця неадекватную критику. Единодумці завжди знайдуться) Любити свою країну, землю - не соромно) І ми маємо право допомогати нишим солдатам та біженцям, не зважаючи на те, що влада найчастіше їх кидає. Перш за все треба залишатись людиною.
  • 2015-03-04 16:36
    Дуже цікаво вас читати і повністю підтримую. Сподіваюсь, що всеж-таки ця війна швидко закінчиться і усі ми заживемо, як раніше, в одній країні, яку треба нам разом відбудовувати. До біженців зі Сходу можна відноситись по-різному, так як серед них, як і серед жителів неокупованої частини України є різні люди: і добрі, і погані. Але якщо уявити не дай Бог себе у такій ситуації, то їх по-людськи дуже жаль, тому що жити собі, будувати плани, купувати щось в дім, а потім за одну мить все втратити - це ЖАХ. Тримайтеся!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.