2014-12-22 23:57:58

Коли слід одружуватись.

Існує багато думок та прикмет з приводу святкування весілля. Але коли б ця подія не сталася,  ми завжди сподіваємося і щиро віримо, що шлюб буде першим і останнім, принесе нам щастя, радість, взаєморозуміння та підтримку.

Деякі люди бояться виходити заміж у високосному році, бо існує прикмета, що шлюб буде провальним. Слідом за високосним роком наступає рік удови, а за ним – рік удівця. Але це все старовинні забобони воєнних часів. Якщо прислухатися до всього, що стосується церемонії одруження, то можна померти, так і не побравшись. Знаю багато пар, котрі грали своє весілля у високосному році. Деякі з них абсолютно щасливі у шлюбі, живуть душа в душу вже більше 40 років, виростили дітей, дочекалися внуків, а тепер з нетерпінням очікують на правнуків. А деякі мої знайомі, побравшись у році, котрий має 365 днів, прожили разом незначну кількість місяців й розійшлися. Тож рік – зовсім не показник благополучного чи невдалого шлюбу, це лише чотиризначна цифра, котра в житті нічого не значить, як і місяць або пора року. Що стосується пори року, то варто одружуватись тоді, коли це зручно, коли подобається молодятам. Я б рекомендувала вибрати такий період, коли не дуже спекотно й не занадто холодно. Адже варто потурбуватись і про гостей, котрим доводиться дуже довго чекати на молодих, котрі мило позують під час фотосесії. І ще я подумала б про різноманіття сезонних фруктів і овочів, це все ж таки дає можливість добре зекономити. Вибираючи місяць церемонії, я б взагалі не заморочувалася. Раніше вважалося, що не варто одружуватись у травні, бо доведеться все життя маятися. Але такі роздуми можна пояснити тим фактом, що в давні часи люди починали в травні працювати на полях, тому було не до весілля, треба було займатися важливими справами.  

 

Радіє молодь, що минули такі звичаї, одружуються зараз коли завгодно. Головне, щоб були дві людини, котрі щиро кохають один одного, котрі готові створити власну сім’ю, побороти всі труднощі на життєвому шляху, котрі будуть поруч в горі й радості, багатстві й убогості, не лише коли кохана людина здорова, а й під час тяжкої хвороби. Це, дійсно, головне. А решта – мелесенькі дрібниці, на котрі треба закривати очі, дивитися крізь пальці… 

6

Коментарі 40

  • 2014-12-23 00:45
    І справді хіба грає роль рік в якому грають весілля. Хоча для чогось є ці поговірки, легенди і іноді корисно прислухатись до порад минулого... Якщо це ваша доля, то вона нікуди не дінеться і через рік. А сім`я - це дуже важливий крок. Не потрібно поспішати!
    • 2014-12-24 20:32
      Доля - це поняття відносне... Можна так себе повести, що кохана людина почне сумніватися в своєму партнері, почнуться негаразди і т.д. І ми будемо казати, що це така доля. Іноді ми самі відштовхуємо від себе кохання, думаючи, що "це не моє". Хоча насправді ми просто не завжди оцінюємо ситуацію раціонально.
  • 2014-12-23 00:56
    Я вважаю, що одружуватися треба тоді, коли пара повністю впевнена у своїх почуттях один до одного. Час року і кількість днів - не мають ніякого значення, адже головне - це любов і повага в молодій сім'ї, а не дата одруження, яка зазначена у паспорті.
    • 2014-12-23 02:09
      Повністю з Вами згоден. Одруження - це дуже важливий крок для кожної людини, тому потрібно добре подумати перед тим, як брати шлюб. Але якщо почуття по-справжньому щирі, а молодят не лякає перспектива сімейного життя, то кращого моменту для весілля годі й чекати, і не важливо, в якому році чи місяці це відбудеться.
      • 2014-12-28 22:15
        Ви знаєте, коли добре думаєш, то буває, що вже не хочеш одружуватися. Подобається вислів з цього приводу: "Замуж надо выходить по молодости, по глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь… и поймёшь, что идеальных людей нет, а неидеальный тебе не нужен".
    • 2014-12-24 20:37
      100% правда! Без любові й поваги не може бути й мови про одруження. Буває, що любов приходить з часом... А от поважати кохану людину дуже важливо, це розумієш не одразу, коли закохуєшся. Після спільного проживання починають закладатися певні якості, котрі необхідні для щастя. Над цим требя наполегливо працювати обом половинкам.
  • 2014-12-23 02:01
    Можна зрозуміти тих, хто бере до уваги такі прикмети. Великий відсоток шлюбів зараз приводить до розлучень. Якщо є віра в такі прикмети, то краще їх дотримуватись. Для тих, хто не має побоювань що до прикмет, вони діяти точно не будуть. Я не можу навіть відповісти відношення моєї дати весілля до прикмет. Мене це зовсім не хвилює. Головніше вибрати ту людину для суспільного життя, яка тебе завжди буде розуміти. І це ніяк не залежить від дати весілля.
    • 2014-12-28 22:18
      Звичайно, якщо людина свято вірить, що чорний кіт, котрий переходить дорогу, принесе невдачу, то варто цих котів обходити десятою дорогою. Так само і з прикметами про весілля.  
      Мені було зовсім байдуже, коли планували дату весілля.
  • 2014-12-23 02:02
    У кожного своя думка на цю тему. Я теж вважаю, що пара має одружуватись тільки тоді, коли впевнена в своїх почуття. Але на мою думку, повинен пройти певний час для більшого взаєморозуміння, завдяки чому, шлюб буде щасливий. Якщо одружитись через неділю після знайомства, то кожен з них не буде знати достатньо про свого партнера і це може призвести до розлучення.
    • 2014-12-23 18:49
      Посперичаюся з Вами. Наведу два приклади. Моя мама вийшла заміж за людину, котру знала менше тижня. Вона тоді не кохала чоловіка, любов прийшла з часом, прожили вони разом 28 років.  
      Інша ситуація склалася у моєї знайомої, котра зустрічалася з хлопцем 8 років!!! За цей час, думаю, можна було добре вивчити один одного. У шлюбі вони прожили 1 рік і 2 місяці, розійшлися... Так що час тут теж не головний.
  • 2014-12-23 02:06
    Це все забобони. Можу сказати з власного досвіду, перший раз вийшла заміж в сприятливий рік, у вересні - прожили три місяці і розбіглися. Вдруге вийшла в високосний рік - щасливо живемо більше шести років. Так що, це все вигадки.
    • 2014-12-28 22:21
      Правильно. У кожного своя доля, історія, своє життя... Взяти, наприклад, декілька пар, котрі одружуються в один день, місяць і рік. Життя у них буде абсолютно різне, у когось щасливе, а у декого нестерпне.
  • 2014-12-23 02:23
    Повністю відкидати такі речі не варто, адже наші предки були людьми розумними, і в усьому, що нам від них прийшло, є раціональне зерно. Треба тільки пошукати. Але і зациклюватись на різних прикметах також не варто. Адже день одруження, в першу чергу, повинен бути святом кохання, гармонії двох сердець. Саме на це і потрібно спрямовувати свої зусилля.
    • 2014-12-23 02:42
      Я вважаю що на рахунок предків - ви не праві, раніше богами теж називали і блискавку яка у небі з'являлась і грім який гримів. 
      На рахунок коли слід одружуватись, я вважаю що як чоловік, ти маєш максимально краще забезпечити усім свою другу половинку так, щоб потім не треба було проходити "певні" етапи життєві, які можуть бути не з найкращими згадками про деякі роки шлюбу. Але і тут головне не пропустити той самий момент, щоб відчути, що так, це дійсно та людина яку ти шукав, і дійсно там людина з ким би хотів сидіти десь у каміна читаючи газетку, на старості. Оце все залежить я думаю від фортуни і не більше, повезе - зустрінеш відразу ту саму, яку так шукав, якщо ні - то прийдется докласти зусиль. Але тут відразу і питання постає "А де справедливість?" на яке в мене відповідь одна, її немає в цьому світі і напевно що ніколи і не буде, хоча, надіюсь я помиляюсь і все це - не більше чим моя неправильна думка.
      • 2014-12-26 18:28
        На рахунок предків я писала, що були вони людьми розумними (мої так точно!) і спостережливими. І досвід їхній є дуже важливим для нас, їхніх нащадків. До речі, багато того, що ще донедавно здавалося забобонами, зараз отримує наукове підтвердженя.
        • 2014-12-28 22:23
          Можливо, варто прислухатися до їхніх порад або забобонів, але не повністю сліпо наслідувати.
  • 2014-12-23 02:48
    А чи взагалі важливо брати шлюб? Як на мене, то це все формальності. У 21 столітті люди не дуже серйозно ставляться до цієї церемонії, адже розірвати шлюб сьогодні не є проблемою, тому великої цінності він не має. Згадаймо, як було у давнину: шлюб брався зазвичай лише один раз для законного продовження власного роду... Розлучення було дуже рідким явищем, на відміну від сьогодення. Нині розлучення нікого не лякає. Його не вважають «хворобою суспільства», воно ,на жаль, стало нормою.
    • 2014-12-24 21:44
      Часто й густо так і трапляється... Шлюб не цінують, ніхто їм не дорожить, не береже. Я низько кланяюсь перед тими, хто обирає собі спутника один раз і на все життя.
  • 2014-12-23 04:05
    А я, все-таки, думаю, що одружуватися треба по давній українській традиції - після Покрови (після 14 жовтня). Навіть приказка така є прийшла Покрова - дівці голову покрила.
    • 2014-12-28 22:26
      Ой, я як раз і попала під цю приказку, але не знала її під час одруження.
  • 2014-12-23 06:50
    Я вийшла заміж 8 березня, якраз на Міжнародний жіночий день. І це зовсім випадково. З 10 березня починався Великий піст, потім травень.  
    На мою думку, народні прикмети придумані не нами і не нам їх відміняти. Раніше люди були більш розсудливіші, тому потрібно на це зважати. 
    Двом закоханим молодим людям все бачиться в рожевому кольорі. Але для того і існують бабусі і мами, щоб вчасно допомогти порадою
    • 2014-12-23 18:30
      Я теж зважила лише на те, що починався піст, саме тому довелося прискорити процес одруження. На все про все від дня, коли коханий зробив мені пропозицію, пройшло лише три місяці. Не захотілося довго чекати, організовували все максимально швидко.
  • 2014-12-23 08:05
    Ми з чоловіком одружилися 7 травня цього року, нас багато хто відмовляв, мов маятись будете все життя, але ми на ці дурниці не зважали уваги. Ми стали зустрічатися ще 5 років тому, першого травня і нічого, не маялись всі ці роки, а як одружимось - то почнем?!))))) Найголовніше - почуття, а знайти винного, на разі чого, завжди легко!
    • 2014-12-28 22:30
      Да вже якщо 5 років не маялись, то ця прикмета точно не про вас з чоловіком. Якби це відповідало дійсності, Ви б уже помітили. А так залишається тільки насолоджуватись життям і не маятись)))
  • 2014-12-23 09:00
    Ми з чоловіком православні християни і нам було важливо, щоб дата одруження не припадала на піст або свято. Дуже добре написала Rimma87 - якщо люди поважають один одного, є любов і взаєморозуміння, то така сім"я буде кріпка і щаслива незважаючи на те який шлюб державний, вінчаний чи громадянській.  
    А якщо кожний думає лише про себе, немає бажання йти на поступки то можна дотриматись всіх обрядів, всіх прикмет, попросити заступництва всіх предків і в результаті розбігтися, ненавидячи один одного.
    • 2014-12-23 18:43
      Мені здається, що краще спочатку побути у громадянському шлюбі (хоча раніше я була налаштована категорично проти нього), таким чином встигаєш трохи краще пізнати людину, адже дуже важливо дізнатися, яка твоя половинка в побуті, бо це грає важливу роль, в чому я переконалася згодом.
  • 2014-12-23 09:29
    На сьогоднішній день молодь перед вибором дати весілля все більше схиляється до інших показників відносно вибору дати свого весілля. Про які традиції можна говорити, коли у більшості трапляються непередбачувані ситуації і щоб приховати вагітність молодої роблять весілля як найшвидше, а деякі звертаються не до традицій, а до астрології, вірять більше зіркам чим вдалим прикладам наших предків. Крім цього інколи обставини не дозволяють вибрати тей чи інший період для найщасливішого дня для молодих, наприклад, ресторан вже зайнятий чи у фотографа є замовлення тому і одружуються коли вигідно, а не коли потрібно.
    • 2014-12-23 18:40
      Наші знайомі думали, що ми одружуємося, бо я вагітна:) А потім пройшло 6 місяців, 9 місяців, вже й рік минув, а пуза в мене нема))) Тоді вже й заспокоїлись задавати безглузді питання щодо поповнення в нашому домі.
      • 2014-12-24 00:16
        В мене майже так само було і яке ж було здивування, коли малюк аж через 5 років з'явився!
        • 2014-12-24 20:50
          Еге, люди часто придумують (або очікують) те, чого насправді немає. А потім дивуються і запитують: "А ти хіба не тому заміж вийшла, що вагітна?" Хочеться їм відповісти: "Уявляєте, в наш час виходять заміж навіть по коханню" ха-ха-ха:)))
  • 2014-12-23 11:13
    Древні повір'я і традиції були, є й будуть, але набагато цікавіше створювати свої - ми з майбутнім чоловіком почали зустрічатися 29.07, потім через 3 роки в це' же день одружились (і не важливо, що це була середа!), а нещодавно оформляли документи на купівлю квартири і... як ви думаєте, яка квартира нам попалась? №29 в будинку №7 =)
    • 2014-12-23 18:37
      Буває і таке:) А ми з майбутнім чоловіком познайомилися в соц.мережі 27.11. Рівно через 2 місяці 27.01 вперше зустрілися. 27.10 він зробив мені пропозицію. Хотіли одружитися 27.11, але на цю дату вже випадав піст, довелося грати весілля трохи раніше))))
  • 2014-12-23 19:11
    Мій знайомий одружився у 2007-му році, що був найсприятливішим для подальшого щасливого подружнього життя, та ще й в червні, що круто з позиції інших забоюонів. А розлучився у високосному, через рік. Тож що-що, а забобони точно не впливають на сімейне щастя.
    • 2014-12-28 22:34
      Напевно, цей знайомий одружувався не через велике кохання. А може, й обставини склалися не найкращим чином, що шлюб протривав так мало.
  • 2014-12-24 22:39
    Я думаю, що коли пара вирішила одружитися, головним є взаємне бажання і готовність стати чоловіком і дружиною. Якщо дівчина і хлопець люблять один одного, поважають і є однодумцями, то одружуватися можна в будь-який час і в будь-який рік! Тому що запорукою сімейного щастя є готовність працювати над сімейними стосунками. 
    Однак, є сенс одружитися восени, бо різноманітність дешевих овочів і фруктів дозволяє істотно заощадити на урочистому застіллі)
    • 2014-12-28 22:38
      Готовність стати подружжям, дійсно, має величезний вплив на їх подальше життя, на розвиток відносин,  
      А от восени одружуватися економніше)))
  • 2014-12-27 20:41
    Начиная читать статью, я ждала, что её суть будет о возрасте, в котором лучше жениться.
    • 2014-12-28 22:39
      Про вік напишу коли-небудь. Це теж дуже дискусійне питання, на котре не так просто дати відповідь або щось порадити.
  • 2015-01-11 22:12
    В кожної людини свої погляди на життя та на свій майбутній шлях. На мою думку кожна людина в праві сама вибирати коли їй одружуватися, звичайно хтось звертає увагу на всі "забобони". Але на мою думку саме ці "забобони" і впливають на майбутнє життя молодих, тобто якщо людина запрограмувала собі що якщо вона вийде заміж або одружиться у високосний рік то все внеї буде добре, або навпаки якщо одружиться у високосний рік то все в неї в сімейному житті буде погано. Інколи завдяки таким думкам і відбуваються проблеми в сімейному житті, тому що людина не усвідомлює що десь глибоко в душі вона надіялась що в неї все буде все з точністю та навпаки. Тож не має ніякого значення коли ви вийшли заміж та одружилися, тому що це може посприяти швидкому вашому розлученню. Так я не заперечую, що наші предки спостерігали такі речі з віками і їх думка дуже важлива для кожного з нас. Але зараз не таке життя, не ті думки, не ті традиції.. Кожен в праві вирішувати все сам!!!
    • 2015-01-11 23:47
      Мені цікаво, а як Ви особисто ставитеся до забобонів? Чи наслідуєте традиції минулих поколінь? Як саме? Повністю чи частково? А, може, взагалі ігноруєте? Дату весілля яким чином обирали (обиратимете)?

© 2010 - 2024. Всі права захищено.