2015-04-14 16:19:05

Культура поведінки чоловіків на вулиці.

Не можна втримати душевну рівновагу, коли бачиш харкающого чоловіка посеред тротуару. Це ж жахіття! Хто їх такими виховує?! Ідеш дорогою і дивишся під ноги, щоб не вступити в ці шмарклі. Та ще й дитину шарпаєш, щоб і вона не вляпалася. Вчора я вже не витримала і смикнула за рукав молодого чоловіка зі словами: «А ви і вдома на підлогу собі під ноги харкаєте?». Звичайно, що ще хотілося додати «козел», але втрималася. Він щось пробурмотів і пішов далі. Ненавиджу таких антисоціальних типів. А судячи з кількості шмарклей, то вони просто табунами ходять. Звертаюся до тих, чоловіків, які читають це, а також до дружин, мам, сестер, доньок таких «мужчин»: «Зупиніть це неуцтво і неподобство, ми не в лісі живемо»!

6

Коментарі 33

  • 2015-04-14 20:41
    Як я Вас розумію. Сама постійно починаю злитися через недопалки, пляшки, плювки. А коли робиш зауваження, то реакція така, ніби прибити тебе тут на місці має... а скільки нового про себе взнаєш. Причому це не тільки чоловіки, але й деякі "леді" грішать подібним. Культура(
    • 2015-04-14 20:52
      Ха, в такие моменты у меня волосы как в последнем Шреке: "Подайте мне злой парик" - рыжие волосы дыбом; глаза блестят недобрым огнем и поза как у боксера на ринге. Всё говорит о том, что я готова насильно наклонить и заставить языком слизать те шмаркли. Скорее всего от одного моего разъяренного вида одно бульканье в ответ...
  • 2015-04-15 13:19
    Да уж...то что происходит с нашим народом,их поведенеие...ну просто,действительно,ни на одну голову не налазит. Причем ведь не только "чоловикы"))) почти вся молодеж (ну по крайней мере в нашем городе). И дувушки и ребята похоже так самовыражаются. Громко матерясь среди улицы, не уважая ни детей не взрослых, она думают, что они лучше всех и выше всех. Страшно просто наблюдать за этим. Есть конечно надежда, что все это они перерастут, но а если нет? Просто в мое время ведь тоже были ребята и девчонки, которые вели себя как будто они только с зоны ил где принято так разговаривать...А выросли. женились и вроде нормальные стали) но к сожалению не все, есть все-таки такие,которые пошли по наклонной...Не знаю в тему ли будет написано, но хочеться сказать еще о детях в садике, которые так матеряться, что просто страшно представить как же разговаривают дома их родители. иначе откуда дети знают такое. А ведь самое интересное, что большинство родителей еще потом и ругают детей зато, что они так говорят и позорят их....Господи, люди одумайтесь! Правда многие себя так ведут вроде живут в лесу....Хотя и в лесу нет необходимости оставлять всои шмаркли и следить после себя мусором. С детьми выйти негде, чтобы не было этих плевков и следов от вчерашних молодежных посиделок. К тому же почему-то многие считают, что на скамейку нужно сидеть с ногами....Вобщем, что-то я завелась. простите....Какая нам Европа....если некоторые люди не доросли вобще до того уровня позволяющего вобще жить в социуме...Надеюсь, когда-то люди станут культурнее и будут уважать друг друга.
    • 2015-04-15 13:48
      ...:) вот это вы завелись!!! :)
  • 2015-04-16 01:52
    Дуже актуальна тема, на жаль (((( Тільки якби це писалося на величезних бігбордах міста, щоб до тих чоловіків дійшло, як це гидко. 
    Мені теж огидно на це дивитися, особливо, якщо зранку, та ще й не виспана... Реально аж нудить від цих шмарклів і стає гидко у животі, так що аж ФФФЕЕЕ. Просто привчила себе не дивитися на цю гидоту,
    • 2015-04-16 08:56
      А я стараюсь громко сказать о мерзости этой,если виновник этот рядом.Сказать так, чтобы и другие увидели и осудили.
  • 2015-04-16 18:37
    Оооооо, це болюча і гидка тема! Ви молодець, Тетяно, шо написли про це! На вулиці все наче встелено цими "сюрпризами", гидко йти, гидко дивитися. А, не дай Боже, дитині м'ячик чи інша іграшка впаде..... Яким чином це все зупинити? Колись зробила одному мужчині зауваження, що він викинув стаканчик з-під кави не в смітник, а на траву, то він так подивився на мене ніби це я зробила щось погане, а не він. От і жий з такими людьми! Їм говори-не говори, все-одно, багато із них не розуміють суті проблеми і вважають такий спосіб цілком природнім і нормальним... :(
    • 2015-04-16 18:48
      Лучше говорить. вот так услышит за день раз 20 замечаний, может на 21 раз задумается своей тупой башкой.
      • 2015-04-16 20:21
        Мабуть, так!.... Хоча іноді дуууже сумніваєшся не те що в здатності таких людей щось зрозуміти, а взагалі в їхній адекватності.
  • 2015-04-16 20:48
    Біда в тому, що вони не отримали в своїй родині виховання. Ставши дорослими, вони прищеплюють, передають у спадок своїм дітям це хамство та неповагу до інших, до норм та правил співіснування в суспільстві. Що з цим робити? Чи є вихід? Так, віхід є: якщо вони не розуміють по доброму, то високі штрафи та суспільні роботи по прибиранню вулиць мають зробити те, що не вдалось вчителю в школі. Мабуть, нарешті, це спрацює і ми також станемо жити в чистих і охайних містах. Поляки, чехи, словаки, навіть турки змогли і ми зможемо, якщо будемо справедливо і строго вимагати додержання законів і правил поводження, в тому числі і на вулиці.
    • 2015-04-16 21:25
      +общество не должно молчать. Поддерживаю вас на все100
    • 2015-04-24 14:52
      Картинку наблюдала лично. Едем на машине из Австрии через Польшу на Украину - домой. Все красиво, культурно - Европа же) Пересекаем границу в Чопе, отъезжаем буквально километр, и наш водитель закуривает. Окурок летит в окно, а заодно и пепельница, полная их же. На вопрос - почему и зачем так? ответ поражает своей очевидностью: за день в Польше насобиралось, забыл выбросить в мусор. В МУСОР! так а почему тут не в мусор выбросил? А потому, что тут не штрафуют на пару сотен евро за бычок в окно, дерьмо собачье на газоне, фантики от конфет и мороженного. Вот и все. Тоесть там не мусорил не потому, что красиво и хорошо, когда чисто, или культурный уровень не позволяет, а лишь потому, что за это бьют по кошельку. Менталитет? Культура? Быдло....
      • 2015-05-02 19:06
        Я за огромные штрафы руками и ногами!
  • 2015-04-17 16:47
    Так, нажаль це явище в нас поки що укорінилось, та невідомо, коли воно відчепиться... мабуть справа у менталітеті, он пишуть, що турки, чехи, поляки змогли... там люди трохи інакше мислять. У нас он що, ввели закон на заборону розпиття пива на вулиці, а всі пьють, да що там казати, навіть я його деколи порушую...)) проте я не харкаю посеред вулиці, та навіть якби я і вмів відхаркувати шмарклі, я б так не робив та стараюсь не смітити.)
    • 2015-04-17 17:09
      :))) "відчепиться"? нет, это выбивать надо. )
  • 2015-04-20 14:54
    Мене багато років тому дівчина від такої звички відучила, просто зробила зауваження і тим самим присоромила. Тепер як що дуже хочеться то смітник або в траву )
    • 2015-04-20 15:28
      Вот вы и попали!!! А что, самому не понятно было? А домой донести?
      • 2015-05-02 15:06
        нажаль не всім розум та мудрість з дитинства дається.
  • 2015-04-24 14:42
    Да елементарно -серветка одноразова. Розумію, гроші коштує. Тоді носовий платок - багаторазового використання, і пере машинка, якщо гидко. Але чому самому гидко, а на решту людей плювати????  
    Вчора гуляла з малим на Бродвеї. Є в Рівному такий) Для не рівнян поясню: може до півкілометра пішохідна зона із багатьма лавочками та величезною клумбою квітів посередині. З однієї сторони фонтан, з другої кінопалац Україна. Самий центр міста. Так ось, йдемо з малечею. Сонце, настрій - все присутнє. На одній з лавочок сидять три мамочки, і малеча в кількості 5 душ копирсається біля них. Один хлопчак копнув м"ячик, той відкотився досить далеченько, і молодий чоловік, що просто йшов поруч, з посмішкою копнув його в сторону малечі. Дитина з радістю -дорослий дядя грається з ним - кинулась до м"яча, перечепилась і впала. ТАКИХ матюків я не чула вже давненько.... Бідний чоловік був облаяний до 7 коліна ТАК, що вуха в"яли. Нагадую: три мамашки, і малеча навколо. А головне - за що? За те, що мамка не відірвала задницю від лавочки і не пішла за іграшкою??? Ось вам і культура, і наше майбутнє, і добрі безкорисні справи докупи....
    • 2015-04-24 14:45
      Так а кто ругался матом, мамаша?!!!
  • 2015-04-24 14:54
    ну да, причем так виртуозно...
  • 2015-05-02 16:12
    Ох, Татьяна, снова вы прямо в яблочко. Тема действительно о наболевшем. Помню у меня был случай.. значит иду я по улице, а впереди мени паренек скачет.. я в наушниках, ничего не слышу, плюс еще и о чем-то своем думаю.. а потом вдруг вижу он так чуть притормозил, тело скукожилось и каааак харканет.. хорошо, что я во время успела отскочить, а то было бы горечко. Самое странное, что когда я тут же подошла к этому пареньку и начала ему пытаться растолковать он смотрел на меня такими глазами как будто я у него что-то прошу. Просто страшно от того насколько процветает бескультурье.
    • 2015-05-02 19:08
      Хорошо, что подошли, а другие мимо проходят и молчат... Вот пока будут проходить, пока и харкать будут, бестолочи.
  • 2015-06-06 13:14
    Да молодежь по всей Украине такая, маты на улице, пливки на тротуар, во дворах вечером десант на лавочках высаживают) Мое мнение, что все с возрастом проходит, обзаведутся семьями и социализируются. Как говорил Ф. Вейс "В двадцать лет я считал себя мудрецом, в тридцать стал подозревать, что я не более как глупец. Правила мои были шатки, суждения лишены выдержки, страсти противоречили одна другой."
    • 2015-06-06 13:22
      Ха, не грешите на молодежь. Статья посвящена всем возрастам, т.к. проблема эта - не проблема только молодёжи. А всё, что вы описываете было во всех поколениях.
  • 2015-06-19 11:44
    Мене це теж завжди датувало. А ще люди, які викидають прямо на вулиці сміття, мами, які в одній руці тримають дитину, а в іншій цигарку. Зараз в мене ростуть двоє синів і донька, намагаюсь їм прищеплювати културу поведінки, в тому числі і власним прикладом. Ось сьогодні, купили з сином морозиво, зїли з ним його по дорозі, а урни поруч не знайшлося, щоб викинути упаковку, так пройшли з ним три зупинки, тримаючи в руках обгортки, а урни все не було, навіть вже в голові закралася думка знайти місце, де її залишити, але вчасно трапився магазин і урна біля нього. Культура культурою, але і наша влада повинна щось для цього робити!
    • 2015-06-19 11:48
      В пакетик, в таком случае, и домой. Мы всегда складываем в пакет мусор и если по дороге не встречается урна, то выкидываем дома. Не вижу в этом проблемы. Что же касается курения: возможно, что вид курящей мамы с ребенком - неприглядный вид. Но будьте честны, папам так позволено, так чего мамам нет?
      • 2015-06-24 15:46
        Так само дуже часто складаємо сміття в пакетик і додому несемо його. Однак, погодьтеся не у кожного і не завжди є пакетик з собою. Крім того, якщо прогулянка тільки розпочалася, то що постійно тягти їз собою сміття. Не кожен на це згоден. Тому і кажу, міська влада теж повинна щось робити, щоб люди хтіли бути культурними. А щодо паління. Мені все одно, хто палить, але це треба робити подалі від громадських місць і тим паче подалі від власних дітей, хоча б тому що дихати цим неможливо. Але це моя власна думка.
        • 2015-06-24 15:50
          Вы правы во всем. Урн мало, курящих много. Надо бороться )
  • 2015-07-14 12:35
    В одному з коментарів зазначалось "Да молодежь по всей Украине такая" не тільки молодь, особливо щодо шмарклів на тротуарах, та чистоти. Якось ми з друзями відпочивали на природі, хочу зазначити що мені 17, так от все що ми з собою привезли все сміття ми склали і забрали потім викинули в сміттєвий бак в місті, так от до чого я веду, біля нас відпочивала велика компанія жінки і чоловікм рокі по 30-40, і те що вони після залишила просто жах. Пляшки, упаковки від їжі, окурки від сигарет. 
    Так ви кажете з віком одумається молодь і так далі, але ж ці люди були вже старші і я в вевнена, що у них є діти так коли тут вже одумуватись, який приклад вони подають. 
    І на закінчення не тільки молодше покоління винне у всьому поганому, що твориться на наших вулицях.
    • 2015-07-14 14:08
      Конечно проблема не в молодёжи... автор подобного комментария ошибается. А я, как мама 18,5-летнего сына, могу Вас, Даша, похвалить! Вы всё правильно написали: если вавка в голове, то с возрастом та вавка станет только большей )))
  • 2015-07-14 12:35
    В одному з коментарів зазначалось "Да молодежь по всей Украине такая" не тільки молодь, особливо щодо шмарклів на тротуарах, та чистоти. Якось ми з друзями відпочивали на природі, хочу зазначити що мені 17, так от все що ми з собою привезли все сміття ми склали і забрали потім викинули в сміттєвий бак в місті, так от до чого я веду, біля нас відпочивала велика компанія жінки і чоловікм рокі по 30-40, і те що вони після залишила просто жах. Пляшки, упаковки від їжі, окурки від сигарет. 
    Так ви кажете з віком одумається молодь і так далі, але ж ці люди були вже старші і я в вевнена, що у них є діти так коли тут вже одумуватись, який приклад вони подають. 
    І на закінчення не тільки молодше покоління винне у всьому поганому, що твориться на наших вулицях.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.