2015-01-08 01:22:22

ЛАГІДНА ВЕГЕТАРІАНСЬКА ДІЄТА

Четвертий четвер мова йде про харчування та його режими. Минулого разу ми з Вами познайомилися з вегетаріанською дієтою. Дізналися, які види цієї дієти є. Сьогодні я продовжу цю тему вже більш детально.

Отже плюси.

Овочеве харчування дуже корисне за багатьма показниками. Воно включає в себе велику кількість сирих овочів та фруктів, а також різні каші. У цих продуктах міститься велика кількість клітковини, яка знищується при термічній обробці. Клітковина - це наш чистильник і вона сприяє нормалізації роботи кишечника, а в деяких випадках і зціленню, покращує роботу печінки і підшлункової залози. Ще один з позитивний факторів: вегетаріанці їдять менше солі. Ми звикаємо до солі і різних спецій саме з м'ясними стравами. Сіль необхідна нашому організму, але як би там не було їмо ми солі занадто багато. А це дає додаткове навантаження на нирки і судини. У вегетаріанців шкіра, як правило,виглядає здоровішоютабільш пружною. Це були плюси.

Які ж мінуси?

У вегетаріанців нестача вітаміну групи В, що призводить до захворювання крові, різним невралгічнимрозладам, слабкості, запамороченням. А так само обов'язково виникне нестача кальцію, заліза і цинку.

Як ми вже говорили, немає панацеї і кожен повинен сам особисто підібрати для себе найоптимальніший режим харчування ірежим. Але однозначно можна сказати, що будь-якій людині буде досить і досить корисно робити собі вегетаріанськіймісяц, коли організм відпочиває від переробки важкої м'ясної їжі, очищається і відновлюється за допомогою сирих овочів і різних каш.

Самим м'яким видом вегетаріанства є лакто-ово-вегетаріанство. Назва говорить сама за себе: lacto - молоко + ovo - яйце + vege - флора. Таке харчування виключає з раціону тільки м'ясо, рибу і морепродукти. Переходити на таку дієту не так вже й складно, а якщо підійти до цього серйозно і все вірно збалансувати - то й непомітно. І ось тут нам на допомогу прийдуть знання про режим харчування. Вегетаріанське харчування - це завжди дробове харчування, тобто 5-7 прийомів їжі в день. Коли будете складати меню, пам'ятайте, що при цьому харчуванні Ви повинні з'їдати в день 2 яйця. Однак якщо в цей день ви плануєте побалувати себе випічкою, в яку теж входять яйця - то вони зараховуються у випічці. Обов'язково щоденне вживання кисломолочного продукту: кефір, йогурт, сир. Щодня - фрукти, і, звичайно ж, овочі: сирі, варені, парені, печені, в краааайньомувипадку смажені. Обов'язково кожен день необхідно їсти кашу. Варіантів достатньо, так що, змінюючи каші кожен день - вам вони не набриднуть.

Ділюся одним своїм улюбленим рецептиком сніданку:

З вечора замочую 2 столових ложки перлової каші, вранці цю воду зливаю, наливаюнову і варюкашу на повільному вогні до готовності. Зазвичай вода береться1:2. Алевційпропорції не знаю, скільки точнотреаводи, так як у мене для каш є своя мисочка і воду наливаю туди вже на око. Солю чисто символічно. Коли каша зварилася - додайте туди нарізанийдрібними кубиками помідор і поперчіть, яще додаю дрібку куркумиі посипаю невеликою кількістю тертого сиру. Загортаю мисочку рушником і залишаю на час, поки я в душі і одягаюся.Потімпідсмажую одне яйце. Викладаємо красиво кашу на таріль,зверху викладаємояєчнеоко – вуаля-корисний, вкуснющій і ситний сніданок готовий.

Смачного!

1

Коментарі 12

  • 2015-01-08 09:46
    Підтверджую те, що від вегетаріанства значно очищується шкіра. Влітку, коли в продажу багато дешевих овочів та фруктів, влаштовую собі вегетаріанський сироїницький місяць для розвантаження організму (правда з сиром та кефіром). Після цього самопочуття стає набагато кращим, організм позбавляється шлаків і, що теж великий плюс, зайвого жиру, шлунок стягується і починаєш наїдатися значно меншими порціями. Правда м'ясо потім треба вводити дуже обережно і маленьким порціями, а то шлунок відвикає від такої важкої їжі і йому важко його перетравлювати, що може спричиняти болі.
    • 2015-01-08 10:47
      Так, я теж влітку місяць, або півтора саме на лактоововегетаріанській дієті відпочиваю. Перепробувала всі три основні види вегетаріанства, але саме ця мені найбільшесподобалась. І самопочуття краще, і перехід легкий, і результати вражаючі.
  • 2015-01-08 10:54
    Завжди вважала, що дієти - не для зимового часу, коли холодно та морозно. Зимою досить ослаблений організм, іммунітет потрібно підтримувати. Але, представлена вами легка вегетаріанська дієта, здається може бути використана і взимку. Адже вона досить вітамінізована та здатна покращити загальний стан організму, а не тільки дозволяє зменшити вагу.
  • 2015-01-08 11:27
    Думаю, Ви праві. Та як на мене - ні взимку, ні навесні, ні навіть восени не пішло...І по різних причинах. Наприклад в зимку и навесні - це дуже дорого і скажемо прямо не корисно, бо овочі та фрукти все більш парнікові...А в зимку, особисто мені, без м`яса - бідааа )) мерзну і засинаю ще вранці. А от моя знайома, то вона двічи на рік по місяцю сидить на такій дієті: раз - влиітку і раз зимою. І їй взимку так само комфортно без м`яса, як і літом. Тож це залежить від організму...Доречі втрату ваги я не помітила...а от "сушка" - так так, є :)
  • 2015-01-08 12:05
    Біологічно - людина всеядна. Навіщо ж лишати організм необхідних речовин. У продуктах тваринного походження містяться такі незамінні амінокислоти, яких немає в рослинних продуктах. Я гадаю що шкода від вегетаріанства переважує користь.
    • 2015-01-08 12:09
      Погоджусь з Вами в тім, що фанатізм в любій справі приводить к печальним наслідкам. І до всього треа підходити з розумом. Але якщо влаштовувати воєму організму вегетаріанське свято один місяц в рік - то це тільки піде на користь :)
  • 2015-01-10 21:58
    Дієта - це погано. Людина повинна їсти все, що хоче, але при цьому не можна сидіти на дивані. Потрібні постійні трийнування, нагрузки для організму. Але дуже важливо не забувати, що харчування повинно бути корисним, тобто треба їсти овочі, не жирну рибу, сири. Звичайно, іноді буває, що захочется чипсів чи сухариків, тоді теж не треба собі відмовляти, 30 г не нароблять шкоди раз на місяць, але частіше користі не буди, лише шкода здоров'ю.
    • 2015-01-12 14:52
      Людина, не смітник, все їсти не те що не потрібно, а й негуманно :) А ви знаєте, що свиня - це єдина тварина, яка пітніє в середину?..А знаючи, що з потом із організму виводяться токсини, яди, та всяка гидота, то вчлючивши образну уяву представьте що ви їсте разом із свінним салом...м`ясом...і це лише натуральний продукт...я вже мовчу про штучне молоко, та молочні продукти, які ми їмо, бо іншого в магазинах нема...або про "шоколадні" вироби в яких взагалі нема шоколаду...або бойлєрне м`ясо...або...або...або...І якщо ви не маєте особистого господарста, де особисто для вас вирощують НАТУРАЛЬНЕ та НЕХІМІЧНЕ м`ясо, молоко, овочі та фрукти - то дієта вам конче як потрібна, щоб залишатися здоровою людиною!!!
  • 2015-01-10 22:30
    Напевно якийсь глузд в цих дієтах є, але чому ми забули про природу, чому завжди намагаємось зробити по своєму. Ми не будемо щасливіші від того що наш організм буду потребувати чогось із їжі, навіщо його в чомусь стримувати? Головне не переїдати, я вважаю так, а всі ці методи завжди тільки на словах. Є багато прикладів коли люди їдять не те , п’ють, але здорові. Головне здоров’я в нашому житті.
    • 2015-01-12 14:59
      Ви праві...але лише в тому, що людина - це унікальне створіння! І загальна схема не буде дієва чи корисна кожному. Хтось, Ви праві, курить та п`є все життя аж до 90 рочків...а хось закурив в 25, а в 30 помер від раку легенів...випив в 40, а в 43 вже підзаборний алкаш...Де тонко - там і рветься...І Вам не відомо, де ж це тонко у Вашому організмі :) Тому це дуже нерозумно ризикувати життям та майбутнім заради ефімерного бажання :) І дууууже розумно робити профілактику :) Дієта - це не панацея - це профілактика :)
  • 2015-01-11 19:22
    Я все своє життя на дієтах.На яких тільки я не сиділа,гречаній,рисовій,вівсяній цей список можна писати нескінченно.На гречаній я навіть 15 кг скинула.Через деякий час я знову набрала ці зловіщі кг,це моя помилка,бо треба правильно виходити з дієти.Тому я зараз за правильне харчування.Звісно треба ще включати спорт,але я за станом здоров'я не можу.....Тому дівчата не перейматися своєю вагой,не треба себе картати дієтами!
    • 2015-01-12 15:12
      Настєнька (вибачте мою фаміл`ярніть, але у мене невістка - Ваша тезка і вона просто дар Божий для мого сина, тож всі Насті для мене тепер Настінькі) :) Так от про шо я...дієта має лише ОДНУ ціль - профілактика та оздоровлення організму, а НЕ схуднення. Тому, частіше люди якщо й худнуть - дуже швидко вертаються в стару вагу...Для схуднення застосовують голодання причому не одноразово, а постійно, наприклад раз на тиждень. Це якщо брати терміни. Якщо Ваша ціль зменьшити вагу, точніше привести вагу до норми саме Вашого організму (норма для організму - це не те саме, що норма для зросту) - тут Вам однозначно допоможе режим Дюкана. Так, це не простий режим, в перші місяці взагалі буде дуже важко, та ще він і не з дешевих, та ще на такому режимі харчування доведенться сидіти все життя...АЛЕ!!! Вже доведено практикою та лікарями - це дууууже корисний режим для багатьох і дає чудові результати. Хочу звернути Вашу увагу - для багатьох зовсім не означає для всіх...але нехай це не буде для Вас поводом відмови від цієї дієти :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.