2014-12-09 11:48:30

Натуральні маски для обличчя

Існує багато сумнівів щодо якості та безпечності більшості товарів та продуктів.  Це ж стосується і косметики, не завжди ми впевнені в її корисності. Наприклад, таку необхідну річ як маска для обличчя не обов’язково вибирати відомих марок чи в дорогих магазинах.  Хорошою альтернативою як в плані результативності , так і з фінансової точки зору буде маска приготована вдома із натуральних продуктів.    Такі маски бажано готувати із сезонних продуктів, а також відповідно до типу шкіри.    Нижче наведено кілька рецептів корисних масок для обличчя, які досить просто готувати в домашніх умовах і в складі котрих не має дорогих складників.    Апельсинова маска Змішуємо подрібнену апельсинову шкірку із одним яєчним жовтком, кількома каплями соку лимона та 1 ч. л. оливкової олії (можна  соняшникової). Маску потримати на обличчі 15 хвилин і змити відваром петрушки.    Морквяно-вівсяна маска Приготувати морквяне пюре, в котре додати 1ч. л. борошна, приготованого із вівсяних пластівців, 1 яєчний жовток та 1 ч. л. будь-якої рослинної олії. Маска наноситься на лице на 20 хв.    Маска із квашеної капусти Подрібнити 100 грамів квашеної капусти і накласти на лице на 20 хвилин. Хоча ця маска є досить простою, вона дуже корисна для шкіри обличчя.    Вершково-лимонна маска Особливо корисною дана маска буде для проблемної шкіри. Потрібно змішати 1-2 ч. л. соку лимона з такою ж кількістю вершків, додати 5 крапель перекису водню. Бажано наносити на шкіру, використовуючи ватний тампон і тримати пів години.    Яблучна маска Почищене і потерте яблуко змішати із 2 ст. л. нежирного сиру, тримати 20 хв. Корисно змивати відваром із трав.    Огіркова маска Ця маска вже, мабуть, стала класикою, так як про її корисні властивості відомо дуже багато: вона і відбілює, і очищує, і тонізує. Також має здатність прибирати вугрову висипку. Існує безліч рецептів приготування огіркових масок для обличчя. В більшості з них огірки потрібно натерти, можна додавати такі компоненти як вершки, лимонний сік, вівсяна мука, яєчний білок.     Маска із листя салату Дрібно нарізане листя варити  5 хв., охолодити та нанести на шкіру. Ця маска найкраще підходить для сухої шкіри. Також вона допомагає позбутися вугрів та сонячних опіків.    Маска із груші Грушу натерти на тертці і приготувати маску з додаванням 1 ч. л. рослинної олії. Тримати на обличчі 15 хвилин.    Абрикосова/персикова маска Фрукти розім’яти в пюре, додати кисле молоко (до абрикосів) або сметану і оливкову олію (для персиків). Дана маска стимулює оновлення шкіри.    Бананова маска Банан розім’яти і змішати із 1 ч. л. молока, тримати на обличчі чверть години. Бананова маска добре освіжує і підтягує шкіру.    Натуральні маски доступні практично кожному, а також ви будете впевнені, що вони не несуть загрози вашому здоров'ю.

1

Коментарі 2

  • 2014-12-26 20:16
    Натуральні маски надзвичайно дієві! Хоч і не скажу, що являюсь їх затятою шанувальницею- інколи через брак часу, інколи через бажання спробувати чергову косметичну новинку. Але! Останню суперефективну маску відкрила для себе влітку, під час відпочинку на морі, коли "підпалила" на сонці шкіру обличчя. Треба було терміново її рятувати! Зробила маску з продуктів, які знайшла на кухні- запарила трохи вівсяних пластівців, додала до них яєчний жовток, трохи меду і оливкової олїї. Ретельно перемішала і наклала на обличчя хвилин на 15. Честно кажучи, думала- може й не допоможе, але не зашкодить точно. А виявилося все навпаки- сонячного опіку як не було разом із неприємними почуттями, що він викликав, шкіра посвіжішала і помолодшала! Я, мабуть, ще ніколи так не дивувалася результату недорогої домашньої процедури!
    • 2014-12-27 00:23
      Дякую вам за гарну пораду. Ваш особистий досвід ще раз доводить, що натуральні маски варті того, щоби ними цікавилися та регулярно використовували для домашніх косметичних процедур :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.