2015-01-03 22:06:43

Новорічні колядки та щедрівки

Всім привіт! Сьогодні хотілося б запитати у користувачів БетаПроджект, про новорічні колядки та щедрівки. Що для вас значать ці пісеньки та віршики, з якими колядують та щедрують всі від малого до старого? Я живу на Миколаївщині, тут у нас ці традиції зберігають лише діти, які сподіваються що господарі в яких вони будуть колядувати та щедрувати подарують їм окрім цукерок ще й грошей. Тобто українські традиції перетворились у такий, як на мій погляд, бізнесовий час. Я дуже хотів би дізнатись як це відбувається в інших регіонах? Які у Вас особливості святкування цих новорічних свят? 

1

Коментарі 4

  • 2015-01-03 22:15
    для мене - це час для натхнення та заробітку) колядки та щедрівки у цьому році мені замовляли чи не вперше (ще й еаланки), тож значить традиції живі, бо люди не лише ними користуються, а ще й готові платити гроші)
  • 2015-01-04 11:28
    А в нашому регіоні дорослі й діти колядують, щедрують та посівають, тому що це така традиція і так прийнято. Ходять з вертепом не задля заробітку. Навіть діти, колядуючи, радіють не грошам, а цукеркам в першу чергу та пряникам і пирогам. Вертепи у нас - це традиційна розвага, щоб звеселяти людей та сповіщати світлу новину народження Сина Божого.
  • 2015-01-04 20:31
    Я живу в місті і колядки в основному звучать як "Колядниця, дайте паляницю". Коли три роки назад до мене прийшли сусідськи діти з таким віршиком, то сказала, що наступного року або хай не приходять, або хай вивчать нормальну колядку, якщо бажають отримати гостинця. 
    А ось на Західній Україні, де живуть мої родичі, коляда дійсно свято. Люди перевдягаються, ходять по хатам цілим вертепом. Дуже цікаво.
  • 2015-01-05 15:26
    Мені теж не подобається, коли на Різдво діти просять паляницю, чи п'ятака, а про сутність свята не знають і не розуміють. Це проблема в дорослих, а не в дітях. Коли підріс мій старши син, то заздалегідь я розповіла йому чим для християн важливе це свято. А в інтернеті ми підібрали колядку, в якій славиться народження Спасителя.  
    А діти віруючих сімей приходять з гарними привітаннями та Різдвяними піснями. Після їх візиту така велика радість на серце находить, наче сам Господь до мене завітвав.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.