2015-01-26 13:21:04

Нужен совет. Особенно хотелось бы услышать мнение львовян.

Всем привет.

Пригласили меня на выставку-ярмарку во Львов (я занимаюсь созданием украшений из бисера, несколько фото есть на стене).

Стоимость участия выльется примерно в 1300 грн на три дня. Выставка будет проходить 20, 21, 22 марта в ТРЦ "King Cross". Очень хочу поехать, но меня терзают смутные сомнения. Время сейчас на Украине такое... неспокойное.

Будет ли интерес к выставке? Будут ли хоть что-то покупать? Вы, например, как покупатель, пошли бы сейчас на такую выставку? Купили бы Вы хоть что-то сейчас? Если да, то что:

1. фенечку для ребенка до 30 грн;

2. небольшое украшение просто на память до 50 грн;

3. если что-то понравится, то готов(а) и 200 грн потратить.

Тем более, во Львове много всякого хенд-мейда, особенно в центре. ТЦ этот находится на окраине, туристов там не будет - это 100%, была там несколько раз, в него добираться из исторических мест минут 40. Но там огромный супермаркет, много бутиков, каток - посетителей хватает. Как вы думаете, друзья, есть ли мне смысл ехать? Очень хотелось бы услышать мнение львовян, да и вообще всех, кто хочет высказатся. Украшения у меня недорогие и не очень сложные, есть украинский народный стиль, есть простые вышитые кулоны с камнями. Ценовой диапазон моих изделий: 100-250 грн, но есть и недорогие простые фенечки и сережки. Посоветуйте, пжлста.

Примеры украшений - у меня на стене. Спасибо за коменты :)

2

Коментарі 26

  • 2015-01-26 14:55
    У вас очень красивые украшения )) Я не львовянка, чтобы ответить на этот вопрос, и даже если бы вы приезжали в Полтаву, откуда я родом, я бы тоже не смогла ответить на этот вопрос. Покупать во Львове, думаю, у вас будут также, как и во все остальных крупных городах Украины, и только от этого стоит отталкиваться.
    • 2015-01-26 15:23
      Спасибо. Мне интересно и важно любое мнение, не только львовян. Ситуация такая, что я не представляю, как изменились приоритеты людей. Ручную работу всегда покупают не очень охотно. Боюсь, что продаж не будет вообще, в связи с ситуацией, сложившейся в нашей стране. Люди он сахар и гречку массово покупают, в голове ли сейчас украшения?
  • 2015-01-26 19:05
    Я теж не є жителькою Львова. Якби виставка була в центрі, безумовно, покупців було б чимало. Але це ж буде виставка-ярмарка, про яку знатимуть і львів"яни, і гості міста. Ви обов"язково здобудете нових приятелів, позитивні емоції та враження гатантовані. Тим паче, Ви займаєтеся виготовленням приклас, Вам цікаво буде обмінятися досвідом, відкрити щось нове для себе, запозичити якісь ідеї. І не забувайте, що на кожен товар є свій покупець.
    • 2015-01-27 14:54
      Дякую за теплі слова і за пораду :)
  • 2015-01-26 19:44
    К сожалению, в последнее время платежеспособность населения сильно ухудшилась, так что только небольшое количество людей сможет позволить себе тратить деньги на подобные товары. Но если у выставки хорошая реклама, то Вы получите своего клиента. Тем более, что украшения у Вас очень красивые)
    • 2015-01-27 14:54
      Дякую, Тетяно :)
  • 2015-01-26 23:50
    Доброго дня. 
    Ваші прикраси є дивовижні :) Можете навіть не сумніватись.  
    Ручна робота - завжди ціниться. Львів"янки, справжні паняночки оцінять вашу майстерність. 
    Подивилась ваші ціни - так само, все дуже доступно! 
     
    Якщо ви переживаєте щодо окупності, то можна підстрахуватись ще якімось "фішками", акціями за доступними цінами. 
    Можна зробити якісь символічні прикраси з жовто-блакитною символікою. + підключити місцевих майстрів по бісеру для асортимету. В мене є парочка. + в мене є можливості зв"язати вас з майстрами, які вишивають картини бісером.....тобто ідей багато.... 
     
    + можна зробити невеличкий івент для привернення уваги. І в цьому я можу вам допомогти:) Наприклад показ прикрас дівчатами красунями, або робити фотосесію безкоштовну у ваших прикрасах відвідувачів і т.п. 
     
    Щодо самого ТЦ Кінг Кросу - він самий потужний у Львові. Щодо к-сті та сплатоспроможності відвідувачів - таких достатньо. Те,що зараз війна -це сумно, проте кількість населення у Львові тільки збільшується. Багато переселенців зараз як раз в нас. Переважна більшість покупців - саме жителі м. Львів, а в центрі переважно туристи. 
     
    Запрошую у Львів! 
     
     
    Лариса.
    • 2015-01-27 14:53
      Дякую, у вас справді круті ідеї. На рахунок співпраці з майстрами - кльово, але обмежена площа стола дозволяє розмістити не так багато товару. Ікони і картини - трохи не мій профіль. А ось декілька прикрас зможу виставити, якщо маєте щось подібне :) Івент і фотосессія - теж дуже кльово, але технічно це важко зробити. Потрібно підключити фотографа, це додаткові витрати. Або, якщо фоткати самій, то як скинути фото відвідувачу? Мабуть, я таку задачу не потяну :(
      • 2015-01-28 00:06
        все добре обдумайте - на що саме ви готові, а саме, дата, місце розташування, площа, домовленності з Кінг Кросом і т.п. Про деталі можемо поспілківатись приватно.
    • 2015-02-15 05:57
      Здравствуйте! Вирішила я все-таки їхати. Питання: може ви мені підкажете, де зупинитися на 20-23 березня? Справа в тому, що більшість номерів в отелях - 2-місні, а я ж одна :) Зазвичай у Львові зупинялася в хостелі або у знайомої. Але хостел дуже далеко від Кінг Кросу (в центрі), а знайомі зараз не можуть мене прийняти :( Дивилася на готель Гетьман і Меркурій. Вони ніби недалеко, але все одно номера двомісні :(
  • 2015-01-27 10:41
    Работы у вас действительно очень красивые, мастерские. 
    Но, 1300 отбить за три дня это риск. 
     
    Можно по-другому взглянуть на ситуацию, эту выставку для себя расценивать как пиар ход, рекламу своих изделий за которую вы заплатили деньги. Сделайте визитки и раздавайте всем людям, которые подойдут к вашему стенду. Если они не купили в этот раз поделку, есть шанс, что они потом к вам обратятся.  
     
    Идея с укр. символикой от Lary_Lvov тоже полезная. Флажки меленькие желто-голубые можно продавать или же давать ребенку в подарок за крупную покупку родителями...
    • 2015-01-27 14:56
      Дякую за підказки. 1300 - це вартість участі. А собівартість прикрас теж не в 10 грн обходиться :) і час, потрачений на їх виготовлення... мабуть, все-таки варто. Візитки пороздаю, може дійсно якісь замовлення зявляться...
  • 2015-01-27 11:39
    Я би на Вашому місці взяла би участь) Це непоганий досвід, та й можливість отримати клієнтів у місті, де дівчата поважають такі прикраси) Маю декілька порад, не знаю, корисні чи ні)  
    1. Чи маєте ви колег-подруг, які виробляють такі ж прикраси? Або якійсь інший хендмейд для жінок? Візьміть у них декілька прикрас із собою. У Вас буде більш різноманітний асортимент, а у подруги буде шанс продати свої твори на масштабній виставці) 
    2. Трошки маркетинговий хід - купіть якихось цукерок, недешевих. Трошки. Оформте їх за допомогою бісеру, у Вас до цього хист) Цукерки такі можно дарувати покупцям, потенціальним покупцям, або людині, що Вам особисто сподобалась) Скажете - до кави) Львівяни часто пють каву, кажуть:) 
    Ще можна якісь вигадати такі заходи - і Вам буде веселіше, і відвідувачам приємно)
    • 2015-01-27 14:48
      Дякую, дуже цінні поради. Обов'язково використаю :)
  • 2015-01-27 12:44
    А чому б і ні? Хоча час зараз дуже важкий для всіх нас, але в нашому житті повинне бути місце і для прекрасного, для мистецтва (ваші прикраси дуже гарні і вони заслуговують називатися творами мистецтва). Інакше просто може дах поїхати, якщо не відволікатися на такі речі. Тому треба їхати, длитися досвідом з такими як ви, тим паче у Львів. Дуже хочу сама туди поїхати разом з родиною, можливо, влітку, так і зробимо! Так, що успіхів вам!
    • 2015-01-27 14:57
      Львів - чудове місто. Приїжджайте. Багато раз там була, але хочеться повертатися знову і знову. Спасибі за відгук.
  • 2015-01-27 12:51
    Такую сумму отдать в такое смутное время, это и правда большой риск плюс еще дорога и проживания, не считая питания. Дорогая получиться торговля. Если будет по нулям или в небольшом плюсе тогда хорошо. Я бы не рискнул ехать сейчас зарабатывать, даже если посмотреть такой прекрасный город Львов.
    • 2015-01-27 14:58
      Дякую за відгук, врахую вашу думку.
  • 2015-01-27 12:59
    1300 - это сейчас не такие уж большие деньги, тем более - это за 3 дня. Единственное - деньги нужно отдать сразу, сейчас? 
    Конечно будут покупать, если ваши фенички и украшения уникальны и отличаются от других. Покупательная способность украинских граждан снизилась, но люди по прежнему любят подобные вещи.
    • 2015-01-27 13:52
      ;)))) если зарабатывать в месяц 20 тыс грн, тогда согласна полторы тысячи это копейки. 
      А если человек дома сидит, тогда взвешиваешь синицу в руках или голубя в небе.
    • 2015-01-27 15:00
      Гроші для мене немалі :( 
      Так, треба розрахуватися одразу (не зараз, трохи пізніше, але перед виставкою). 
      Дякую за відгук.
  • 2015-01-27 14:47
    Спасибі величезне всім, хто відгукнувся: за ідеї і за висловлені думки. Все-таки поїду. На рахунок того, що сума невелика - для мене це середньомісячний заробіток. Але, мабуть, все-таки праві ті, хто каже: досвід не оцінимий.
    • 2015-01-27 15:24
      Грошей ніколи не буває багато... Їх завжди не вистачає, чи у нас у гаманці 20 гривень,чи 2 тисячі.  
      Ви прийняли правильне рішення. Треба з"їздити! Така можливість випадає не кожного дня! Може, ця поїздка буде для Вас доленосною?! Успіхів Вам!
  • 2015-01-27 17:35
    Товар у Вас цікавий і красивий, треба пробувати – під лежачий камінь вода не тиче. Наприклад, зробіть напис 5 - 10% від продажу піде хлопцям в АТО. І самі заробите і хлопцям допоможете копійкою. Там же волонтерам і віддасте.
    • 2015-01-27 19:46
      Дякую за ідею. Я допомагаю по мірі можливості, але чомусь не люблю це таким чином афішувати. Хоча, можливо, варто змінити свою думку.
  • 2015-01-28 00:14
    І все ж таки, часу у вас є вдосталь для підготовки. Напрацьовуйте львівських друзів, додавайте їх в соц.мережах. Запрошуйте на виставку вже! Придумайте дизайн заходу та робіть розсилки та поширення. Крім того знайдіть 1-2 гуртовиків, які постійно тут торгують навіть в тому ж центрі.... та запропонуйте їм розпродаж по вигідним розцінкам,щоб не вести все назад. Щодо Ато - люди дуже по-різному реагують. Багатьох це навпаки відштовхує. Проте, невеличкі прикраси з бісеру з українською символікою - це варто зробити.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.