2014-12-19 11:37:16

Обираємо ялинку до Нового року правильно!

До головного зимового свята залишилось зовсім небагато часу, і зараз саме пора обрати новорічну ялинку. Чому саме зараз? За 1-2 тижні до свята на базарах можна знайти багато пухнастих, зелених, гарних дерев, а от що залишиться 30 грудня – невідомо. Однак купувати ялинку завчасно можна лише за однієї умови: якщо у вас є місце, де її зберігати. Це може бути подвіря або ж холодний балкон, але ніяк не опалювана квартира чи будинок, в таких умовах ялинка пожовкне і опаде передчасно.

На що звернути увагу при виборі ялинки? 

1. Стовбур. Як слід стукніть нижньою його частиною по землі. Якщо голки одразу ж почали осипатися, відставте цю ялинку – вона вже висохла, і точно не простоїть довго.

2. Розміри дерева. Як би не хотілося придбати пишну величезну красуню, потрібно спочатку впевнитися, що розміри вашого житла дозволять її встановити. Особливу увагу зверніть на висоту дерева і врахуйте, що воно буде стояти на підставці або у відрі.

3. Голки. Свіже деревце має яскраво-зелені голки. Якщо розтерти їх пальцями, ви одразу ж відчуєте сильний аромат.

4. Гілки. Обовязково зігніть декілька гілок. Якщо дерево свіже, вони будуть еластичними і одразу ж випрямляться.

2

Коментарі 4

  • 2014-12-22 18:37
    Дякую за вчасну пораду. Хоча ми вже декілька років ставимо дома штучну ялинку (дуже шкода після свят виносити "красуню" на сміття) але щоб зберегти "різдвяний запах" в оселі все ж прикрашаємо кімнати справжніми гілочками. Я пам’ятаю з дитинства, що мій батько ставив ялинку у відро з вологим піском, казав, що так вона простоїть довше. Можливо хтось скористається і цією порадою.
  • 2014-12-22 20:47
    З особистого досвіду скажу що завжди нормальні їли залишалися і до 30 числа. Краще взяти пізніше , щоб ялинка не обсипалася ще до приходу нового року
  • 2014-12-23 01:57
    Гей, народе, ви чого?..) Які ялинки? Треба ліс берегти! 
    Краще зробіть ялинку з цукерок чи з шишок - на першій сторінці пошукайте. Буде вам і дозвілля, і їжа, і на одну ялинку стане в лісі більше! 
    Всім добра! :3
  • 2014-12-23 03:05
    Повністю згідний з patrician. Вам того запаху не хватає чи чого іменно? купіть штучну ялинку, нічим вона не гірша чим жива, зате спасете одну живу , і хтось у лісі , буде вам вдячний, дійсно, з цими будівництвами, природу треба дуже ретельно берегти, тому що зараз всюди , земля - це все бізнес, і кожен хоче нею заволодіти, і вирубують цілі ліси для того щоб побудувати якийсь готель, магазин, тощо. А тут на одне свято - скільки дерев вирубують, просто жах.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.