2015-01-15 15:40:30

Перше слово

Як тільки-но малеча починає вимовляти перші звуки, а потім і слова, ми радіємо, хочемо, щоб їх кількість зростала кожного дня. З часом, з'являються вже слівця, кумедні і зрозумілі тільки мамі з татом.

Яке кумедне і зрозуміле тільки вам, слово чи речення, говорила ваша дитина?! Діліться, цікаво дізнатися))

14

Коментарі 17

  • 2015-01-15 16:59
    Моїй донечці зараз два роки, і вона говорить багато кумедних слів, наприклад: тотя - цукерка, або колька - дзвіночок я її розумію, а от інші тільки сміються). А коли мій небіж був у такому віці то на рибу говорив - дябдя, ми й досі не знаемо звідкіля він те слово взяв.
  • 2015-01-15 17:22
    Першим словом моєї дитини було - папа. Другим - дай! При цьому карапуз довго не називав мене мамо: звертався до мене за допомогою універсального слова "дай", сжимав та розжимав кулачок, жестом підкриплюючи звернення. Це слово з його вуст означало геть усе: і візьми на ручки, і все, що завгодно. Вже, коли малюку виповнився рік, він став мане називати мємє (да, саме так: мємє), і лише згодом я дочекалася завітного "мамацька". 
     
    Кумедне слово, яке він сам вигадав - це масасон. От, спробуйте здогадатися з трьох разів, що воно означає. Воно означає - комбінезон. 
    Продавца дитинка чомусь називала "продаватель" і ніяк не погоджувалась, що треба говорити продавець. 
     
    Вигаданих та перекручених слів було багато. Наприклад, яблуко він називав "апі", автомобіль - "бібіка" або "масінка", пилосос - "ууу". 
     
    Дуже полюбляв, десь з 5-ті місяців, дивитися мультики, які "коментував", щось вигукував, або голосно сміявся ха-ха-ха. Найулюбленішим, як ми зрозуміли, був мультік про Тома і Джері. Чому саме цей? Тому, что в ньому герої не говорять, а лише щось вигукують і їхні зрозумілі дії супроводжує характерна музика. Від мультяшек, в яких герої багато говорять та мало музики, маленьки глядачі швидко втомлюються та втрачають до них усіякий інтерес.
    • 2015-01-30 13:08
      У мого синочка теж було першим словом "папа", а "мама" став вимовляти достатньо пізно. Зараз, правда, ротик не закривається, тараторить без упину. А кумедних слів було досить багато. "Акавафія"-фотографія, "мандалінда"-мандаринка, але мандарин - це "мидина", "філявєтовий кадавашик"-фіолетовий карандашик, "плют"-пульт, "свабдя"-свадьба і ще їх дуже багато :)
  • 2015-01-15 21:39
    Мені чомусь дуже запам’ятався момент, моєму старшому було на той час три рочки, а меншому 5 місяців і він робив перші спроби сісти. І коли в нього це вийшло, старший прибіг і каже, що там Тімка «згібнувся» - це означає зігнувся. Також у нас кішка була «береневая» - беременная.
  • 2015-01-15 23:54
    Існує така прикмета: якщо перше слово дитини буде-мама, то в майбутньому у вас народиться дівчинка.,А якщо перше слово вашого малюка буде-тато, то син. Хоча прикметі вір, але перевір.
  • 2015-01-16 09:24
    наше перше слово - папа. АлеЮ, якщо, колись ще, наважимося мати дитину, хочу що б була дівчинка)). Але, як Бог дасть, так і буде)
  • 2015-01-16 10:12
    Ми говоримо "КАаар", і тільки мама розуміє контекст: чи то кава, чи кашка, чи качечка, чи ворона)
  • 2015-01-17 01:07
    А наше перше слово - мама. Зараз нам 1.10, а ми вже все повторюємо, говоримо реченнями. Майже всі слова синок говорить правильно, та бувають і проколи. Найсмішніше з останнього це - "бабака, бабіна" - бабуся, "дудуня, дудука" - дедуня.
  • 2015-01-17 17:17
    Моїй донечки зараз 4 роки. З півроку наш тато постійно їй говорив тато, тато, ми всі сміялися, а в 11 місяців вона взяла і сказала тато. Він домігся того що хотів, але через місяць вона сказала мама, а слово тато не говорила близько 2-3 місяців. Ці моменти в житті вашої дитини завжди треба записувати. Дуже цікаво потім подивитися і самій дитині, як він починав говорити і вимовляти різних тварин.
  • 2015-01-18 13:52
    Да согласна, что все родители ждут с нетерпением, когда ребенок начнет переворачиваться, затем садиться, первые слова, а потом первые шаги. у всех по - разному и не стоит торопить ребенка. У меня двое деток и первое слово у нас кроме мама и папа - это "дай". И до сих пор мы на все кричим дай. Да эти моменты бесценны))))
  • 2015-01-18 22:03
    Перші слова дитини - це величезна радість і втіха для батьків. Усі ми з нетерпінням чекаємо цього "говоріння". Я не виняток. Моєму зараз 1,5, але поки що якихось кумедних слів не помічала, лише "мама", "папа", "баба", "на". Ну і щось бельмоче на своєму дитячому))) Але та мова зараз і мені непідвласна:)
  • 2015-01-22 22:49
    "Біля" говорила десь у рік. Не смішно було, бо це означало нецензурне слово. Зараз 2,5, наче забула:)
  • 2015-01-25 13:03
    перше слово моєї доці було - ДАЙ, я серьозно. Мама та тато вона у рік вже чітко вимовляла. Зараз у п'ять років розмовляе як першокласник, три десятка віршів знає. А я до 4-х рочків не говорив і мама не балакуча у неї.
  • 2015-01-28 12:53
    Батьки розповідали, що моїм першим словом була "кися". Усі 25 рокі я розмірковувала: "Чому?". 
    Потім народився син. У 6,5 місяців везу дитину у колясці, пробігає кошеня, він кричить "кокик", тобто котик)) 
    Ось така династія в нас, а я мріяла, що буде первим словом дадане "мамо"!
  • 2015-01-31 13:26
    В мене двоє синів. Старший дуже піздно почав розмовляти, перші його слова були, як і у більшості дітей "мама", "папа", ти-ти" (це означає йти). Молодший навпаки дуже рано почав розмовляти. Найбільш кумедним у нього виходило ім"я братика. Його звати Андрій, а у молодшого виходило - "дійка" від Андрійка. Зараз нам три роки і ми погано вимовляємо літеру "Р", тому усі слова виходять дуже смішні: "ібалка" - це "рибалка", "ібка" - рибка, "ука" - рука и т.п.
  • 2015-02-16 20:51
    З літерою "р" проблеми були і в нас: синочок теж казав "ибка" замість рибка. Не вимовляв він і шиплячі звуки. Тому, коли йому було десь близько трьох років, я звернулася за допомогою до професійного логопеда та раджу усім іншим не затягувати із цією справою. Адже, коли дитина маленька, то вона набагато легше і скоріше зможе опанувати вірну артикуляцію, аніж переучуватися пізніше.
  • 2015-02-17 00:02
    У нас сейчас начинаются свои приколы, доця начала говорить слова, смысл которых понимаем только мы с мужем) 
    фаг(флаг) - шарфик, ёк - шапка, охохо - варежки, сиси - сосиска, бабла - яблоко, бабуди - бабуля, дадуди-дедуля, мамани -мамуля и папани - папуля), мячик - буць ну и т.д. Наверно у каждого малыша есть свои чудотворные смешные слова)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.