2015-01-16 18:33:21

Площа Ринок у Вроцлаві

 Хочеться сказати ще кілька слів про Вроцлав. Це місто часто незаслужено обходять увагою через наявність більш популярного сусіда - Кракова. А дарма. Воно, між тим, неперевершене.

Архітектура головної площі міста - Ринку - дуже нагадує архітектуру Ринку Львова. Хоча спершу я побувала у Вроцлаві і тільки пізніше змогла провести паралель. Та, власне, усі західноєвропейські міста схожі між собою.

На Ринку завжди людно, проте не натовп, а просто люди, що гуляють собі: студенти, містяни, туристи. Багатосувенірних крамничок і кав'ярень. Продають свої полотна художники, виконують твори музиканти, розважають діточок міми 

Це чудове, затишне і дуже атмосферне місце! Усім раджу. 

А кому ліньки читати увесь текст, то просто дивіться фото і насолоджуйтесь:)

5

Коментарі 6

  • 2015-01-17 17:34
    Якщо місто дійсно схоже на Львів, то я б хотіла там побувати. Львів дуже сподобався. Зі своїми старовинними будівлями, вуличками і багатьма пам'ятками архітектури Львів створює незабутню атмосферу, яку не можливо передати.
    • 2015-01-17 23:29
      Дуже Вроцлав подібний до Львова. Якщо потрапите, то відразу ж в цьому переконаєтеся. Вулиці такі ж. Кав'ярні теж як у Львові. Вроцлав відбудовувася за зразком Львова. Та й атмосфера така ж, дружелюбна і шляхетна, навіть панська. Адже Льві теж був польським містом. І до сих пір у Львові витає цей дух польських шляхтичів.
  • 2015-01-18 13:43
    Щось я не зрозуміла... На головній площі Вроцлаву є не якись фонтан або інша пам'ятка, а ринок? Такого я ще не бачила у Європі))))А взагалі місцеві ринки мене завжди мануть своїм колоритом та тим, що там завжди можна зторгувати. До речі чи можна торгуватися на ринку Вроцлава?
    • 2015-01-19 15:38
      Ринок - це назва головної площі багатьох західноєвропейських міст. Означає "коло" і ніого спільного з базаром або торгівлею не має))) Зазвичай це найстаровинніша частина міста, з ратушею і купою туристів:)
      • 2015-01-19 18:53
        Цікаво, скільки не подорожувала за кордоном, але ще не зустрічала площу з назвою Ринок, але це значить, що треба ще подорожувати))))Дійсно, цікаво, дякую за розяснення....
  • 2015-01-31 12:58
    Ніколи не була у Вроцлаві, у самому Львові була майже 10 років тому, гадаю що там вже багато чого змінилось. 
    Архітектура чарівна, усе таке незвичне, особливе. Ми їздили восени, людей було небагато, але запам'яталось, що там холодно. Кава чарівна, с тих часів завжди варю в неділю каву) 
     
    Дякую вам за тему та приємні спогади.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.