2014-12-11 00:11:03

Поради - як робити уроки з дітьми? - з власного досвіду.

З власного досвіду ( а він у мене є, бо синові вже 12-ть, і він 6-класник) скажу, що допомагати з уроками діткам потрібно не тільки у першому класі.. Звісно, не можна робити за них ті уроки ( як ото роблять ліниві батьки, щоб не пояснювати дитині і аби швидше), але контролювати виконання тих гаспидських домашніх завдань і надавати необхідну допомогу по першому проханню треба. Скажу Вам чесно та відверто – не завжди є бажання і час вдумливо і прискіпливо прочитати весь заданий матеріал ( бо як інакше перевірити) і проконтролювати належне виконання домашніх завдань. Але якщо цього не робитимете ви, то тоді хто? Так чи інакше, але краще на вихідних (коли часу трохи більше ніж звичайно) зробити всі домашні завдання, що потребують часу – намалювати малюнки на образотворче мистецтво, прочитати книгу з позакласного читання, вивчити вірш, розмалювати контурні карти. Якщо лишиться час, то приділити увагу правилам з української мови. Бо мало хто з дітей сьогодні вчить їх назубок, а без них зараз вступити до будь якого вузу буде проблематично.

Далі треба налаштувати дитину робити письмові уроки одразу, як прийде зі школи. І краще на чернетках. Щоб Ви могли перевірити їх перед тим, як дитина перепише у чистовик. Якщо Ви сумніваєтесь у своїй компетенції, придбайте собі паличку-виручалочку – ГДЗ (ГОТОВІ ДОМАШНІ ЗАВДАННЯ). Зараз вони є для кожного класу і на всі предмети. Усні уроки треба вчити разом. Спочатку син чи донька читає новий матеріал вголос, потім Ви разом обговорюєте прочитане, відповідаєте на запитання в кінці теми, вчите визначення. Якщо з першого разу не вихдить, можна грати в асоціації, складати кросворди чи віршовані рядки.

 

Систематичність у вивченні будь-якого предмету допоможе його кращому засвоєнню. Дітки, які гарно вчаться, з задоволенням йдуть до школи і отримують гарні оцінки. Батьки в свою чергу задоволені успіхами своїх дітей. Коло замкнулося. Тож, не витрачайте час на непотрібні телефонні розмови і перегляд телепередач, не кидайте дітей напризволяще – вчіться разом і ваші дітки будуть Вам вдячні. Успіх дитини – це передусім успіх її батьків, не забувайте!

1

Коментарі 4

  • 2014-12-24 21:14
    Дякую за гарні поради. У мене самої є синочок і він навчається в другому класі. Практично завжди ми досконало вивчаємо задану домашню роботу, але бувають моменти, коли дам слабинку (розрішу не вчити правило і т. д.), тоді важко його заново налаштувати на роботу.
    • 2014-12-27 17:51
      Систематичність у вивченні уроків обіцяє гарний результат!
  • 2014-12-31 21:29
    Дуже цікава стаття. У нас старший син іде настуипного 2015 року до школи, і я вже турбуюсь про те, як ми з ним будемо робити домашні завдання. Він непосидючий, як і більшість діток. Але зараз по-трохи привчаю його до навчання дошкільною підготовкою, щоб хоч на 10-15хв він міг посидіти і попрацювати над завданнями. Думаю, що виконання домашніх завдань повинно бути хоч трохи цікавим для дітей, без крику з боку батьків і не бути наказанням.
    • 2014-12-31 23:47
      якщо чесно, домашні завдання не дуже цікаві, просто треба до них ставитись, як до роботи)) треба привчати дитину до систематичності і повторюваності. вчіться разом з дитиною, намагайтесь зрозуміти її і все буде добре)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.