2014-12-25 14:19:45

Приготування різдвяної індички

Для багатьох християн, що сьогодні відзначають Різдво Христове саме час зайнятися приготуванням різдвяної індички, запеченої із яблуками. Широко відомо, що ця страва є чи не основною у святковому меню різдвяного обіду в у багатьох країнах. Існує безліч рецептів запікання птиці, вони відрізняються деякими інгредієнтами і особливостями приготування в залежності від національних традицій та особистих смаків. Варіюючи від одного до іншого варіанту я зупинилася на найоптимальнішому для мене як за складом компонентів так і їхньою доступністю та смаковими якостями. З деяких рецептів я дещо викинула, а до інших дещо додала, що отримала я в результаті цього опишу нижче.    Спершу нам потрібно вибрати індичку, добре коли вона буде не замороженою, в протилежному випадку треба почекати поки тушка повністю розмерзнеться. Хочу замітити, що при бажанні індичку можна замінити будь-якою іншою птицею: качкою, куркою.    Спершу індичку потрібно добре помити і натерши сіллю і перцем, залишити на кілька годин. Потім нафарширувати її четвертинками яблук, кількома зубцями часнику, розмарином, шавлією, базиліком та щедро полити білим столовим вином. Можна додати сік лимона. Отвір зашити нитками і змастити птицю розтопленим вершковим маслом.    Запікати індичку можна як і на самому деку, так і в рукаві. Особисто я надаю перевагу другому варіанту, але в такому випадку потрібно за деякий час до завершення запікання вийняти птицю з рукава для того щоб індичка підпеклася та утворилася рум’яна скоринка.    Час запікання цієї страви становить 2-3 години в залежності від ваги птиці. Духовку спочатку потрібно нагріти до 180-220°С, якщо ви запікаєте без рукава, то зменшувати температуру треба після того як індичка підрум’яниться. Поливайте її соком, що утворюється. Готовність страви визначаємо тонкою дерев’яною паличкою, яка повинна легко проколювати тушку.    Готову страву прикрасити яблуками та зеленню. Хорошими варіантами приготування різдвяної індички також буде фарширування її з додаванням апельсинів, родзинок, свіжої капусти, картоплі, грибів та ін..    Надати різних смакових відтінків цій страві можна за допомогою різноманітних соусів, а також смачних гарнірів. Все залежить від вашого смаку.    Чому перевагу варто надати саме індичці? А навіть з тієї причини, що м'ясо цієї птиці вважається корисним і дієтичним, воно багате залізом, селеном, магнієм, натрієм а фосфором. Також воно не викликає алергії, містить зовсім мало холестерину та є відмінним джерелом білка та вітаміну РР. Індичку навіть рекомендується давати дітям до року в якості прикорму.    Смачного вам!!! І веселого Різдва!!!

1

Коментарі 6

  • 2014-12-25 14:43
    Оце натовкнувся, я залишаюсь сам удома на цей новий рік, прийдуть друзі, а я погано готую, так тепер спробую приготувати по цій послідовності. Думаю буде смачно, дякую))
    • 2014-12-26 10:27
      У вас все обов'язково получиться, так як рецепт дійсно досить простий! Смачного і веселого вам Нового року!
  • 2014-12-25 14:53
    Досить простий і смачний рецепт. Що може бути краще святкових приготувань сім'єю!  
    А ще до цієї страви готуємо смачний маринад:  
    Змішуємо 500 г йогурту(натурального, якщо маю на те час, то власного виробництва ,або домашньої сметани з дрібно нарізаними листками розмарину, дрібно нарізаними зубчиками часнику (я даю 5 зубчиків), листочками чебрецю,потім додаємо трохи перцю і сіль .
    • 2014-12-26 10:20
      Дякую за рецепт маринаду! Думаю, що індичка вийде набагато смачнішою якщо її замаринувати саме таким способом. :)
  • 2014-12-25 16:11
    Ви так смачно описали рецепт, що, мабуть, піду завтра на ринок за індичкою))) З білим вином я птицю ще не готувала. А от з яблуками запікати дуже люблю! Причому вподобала це лише кілька років тому, а до цього ну зовсім не розуміла смаку солодких яблук у солоному м'ясі) Зате тепер, коли запікаю птицю, яблука кладу не лише всередину, а і обкладаю ними всю тушку ззовні- виходить надзвичайно соковито!
    • 2014-12-26 10:24
      Я також десь читала, що досить добре обкладати птицю яблуками ще й ззовні. Наступного разу скористаюся вашою порадою :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.