2015-01-02 23:24:34

Придане нареченої- це пережитки минулого?

Чи актуально і в наші часи? Я виходила заміж 18 років тому, начебто, не такі вже й стародавні часи)) Тим не менше, мама з бабусею надбали мені солідне придане, чим надзвичайно здивували майбутню свекруху)) Привезли в їх дім стільки добра, що, здавалося, треба було виділяти під нього окрему кімнату. Там було все- комплекти постільної білизни різних розмірів і кольорів, пухнасті банні рушники відмінної якості, бо виробництва КНР, покривала, ковдри на всі пори року; посуд- починаючи від сервізів і кришталю, закінчуючи мисками і каструлями; міксер, соковитискач, пральна машина. До речі, багато чим з цього користуюся й досі- настільки вони якісні, що зносу їм немає. 

 

 А нещодавно десь прочитала, що найкраще придане для доньки в наші часи- це вища освіта, яка дасть змогу дитині повністю себе реалізувати і матеріально забезпечити в майбутньому. А всі ті ложки-виделки-простирадла можна купити й подарувати молодій сім'ї на входини чи на початок спільного життя. Мабуть, так воно і є. А ви як вважаєте? 

 

6

Коментарі 7

  • 2015-01-02 23:44
    Не бачу смислу заготовувати придане за ...дцять років до одруження доньки/онуки. Не ті зараз часи. Все можна купити. А от догодити молодій родині дуже складно. Готувати краще гроші на подарунок. Ну звичайно, без освіти далеко не зайдеш, але я б це не назвала "приданим".
  • 2015-01-03 11:38
    Не знаю, як з пережитками минулого, але в нашому регіоні, ще й досі існує традиція, коли дівчата вишивають рушники собі в придане. А ще вишиту сорочку для чоловіка майбутнього кожна дівчина вважає за найпершу необхідність настарати до весілля. Та й такі дрібнички, як кухонне приладдя, таке як ножі, виделки, тарілки, чашки й ложки стараються надбати перед весіллям або сама наречена, або ж її батьки. Та й актуальні квартира й автомобіль в якості приданого. Це не пережитки. Придане - це актульно й для сьогодення.
  • 2015-01-03 16:03
    Я считаю, что от своих традиций бежать не нужно. Сейчас купить можно все, но цены в магазинах видели? Нормальное (не китайское) постельное белье стоит не две копейки. А купить надо несколько комплектов, а еще сколько всего помимо. Считаю, что приданное нужно постепенно приобретать, может даже за 1 - 2 года до свадьбы или росписи. А помимо приданного еще и подарок нужно молодым сделать, так что если заранее не начать откладывать деньги или покупать постепенно, то потом это влетит в круглую сумму.
  • 2015-01-03 21:13
    А мне больше нравится традиции восточных стран в этом плане: жених одаривает будущую супругу, а ей потом (в случае развода) достаётся всё золото (1-5 кг) и всё остальное.
  • 2015-01-03 21:15
    Я виходила заміж 5 років тому. Єдиний внесок в організацію нашого весілля, який зробили батьки, це вибір блюд для сімейного обіду. Тим більше про придане, як таке, ніхто навіть і не думав. Все необхідне (та ж сама постіль, кухонне приладдя та ін.) було куплене або на подаровані гроші, або вже в процесі сімейного життя. 
    Хоча від такого приданого, як вказала yalka, тобто від квартири чи машини, я б не відмовилася))
  • 2015-01-03 21:54
    Мабуть, мої мама з бабусею так старалися з моїм приданим, бо часи тоді такі були, 90-ті роки, тотальний дефіцит, магазини порожні, що де вдалося "відхопити"- все складалося на моє майбутнє. І я їм дуже вдячна за це) А от зараз купити все це можна хоч і в один день, були б гроші- заходь в будь-який гіпермаркет, обирай, все, що хочеш! Та краще, дійсно, допомогти на старті молодій сім'ї з житлом і матеріально, а далі вони вже самі оберуть все необхідне за своїм смаком.
  • 2015-01-03 22:10
    Я вважаю що придане це пережитки минулого. У мене дочка і готувати їй придане я не збираюсь. На весілля подарую суму грошей і молодята зможуть купити все, що їм довподоби. Якщо в мене буде можливість придбаю житло. Тим більше час не стоїть на місті. І те, що модно сьогодні, завтра вже ніхто в квартирі тримати не буде.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.