2014-12-25 21:12:23

Прогноз погоди може бути надійним

Прогноз погоди може, нарешті, стати надійним. Пам'ятаєте, проекти з таємничими іменами Seti@Home, Folding@Home, DrugDiscovery@Home? Це проекти, спрямовані на проведення чисельних розрахунків, пов'язаних з утриманням того, що комп'ютери з усього світу використовують для різного роду Інтернет з'єднань. Ці, повністю розподілені системи, мають велику обчислювальну потужність суперкомп'ютерів.   Останнім часом до цієї елітної серії проектів приєднався проект Погода@Home. Його мета - створення різних прогнозів погоди, які засновані на аналізі величезної кількості даних погоди з усього світу.   Проект, який знаходиться в зародковому стані, починає свою апробацію на регіонах західної частини Сполучених Штатів, Південній Африці та Європі. Недоліком розподіленої системи обчислення достовірного прогнозу погоди є постійна необхідність використання більш простих погодних моделей, у зв'язку з величезним впливом якості передачі даних.   Втрати, викликані таким способом, проте, компенсуються набагато більш високою достовірністю прогнозів. Зазвичай 30 ітерацій алгоритму задовольняють фахівців синоптиків. Проект Погода@Home вже ефективний у порядку 45000 ітерацій, що обнадіює.

3

Коментарі 5

  • 2014-12-25 21:32
    Дуже сподіваюсь, що це все ж таки відбудеться, бо декілька неділь тому їхав на сесію, по прогнозу повинна була бути плюсова температура, приїхав, а там мінус 8 і сніг по всюди. Не дуже приємна ситуація.
  • 2014-12-25 21:47
    Дуже сумніваюся, що люди колись будуть довіряти прогнозам погоди. Якщо я бачу велику хмару, то я обов'язково візьму з собою парасольку, і не важливо, що каже мені інтернет. Та й кому він подрібен цей точний прогноз? Забагато ресурсів застосовувати заради чого? Не бачу сенсу.
  • 2014-12-25 22:37
    А я не сумніваюся в тому, що колись прогноз погоди буде таким же точним, як математичний вираз 2*2=4. Але станеться це не раніше, ніж люди навчаться керувати погодою. До того часу прогноз погоди буде лише повідомленням про ймовірність.
  • 2014-12-26 11:20
    А я довіряю прогнозу на сайті майл.ру - ще ні разу не підвів.  
     
    Одного разу збиралися у 3-денну поїздку на Дністер, але Синоптик, Гісметео та ін. почали показувати жахливі зливи - настрій відразу впав до 0. І лише Погода.майл.ру радувала зображенням яскравого сонечка. Ну що сказати, відпочинок вдався, ми гарно накупалися і позагоряли)
  • 2014-12-26 17:00
    Дуже гарний синоптик це стара людина. Перед дощами, снігопадами - руки і ноги крутять, на зміну погоди - голова болить і т.д. Вони уже свій організм добре вивчили і по ньому добре погоду передбачають.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.