2015-01-11 17:13:04

Про екзамени та інші напасті

Зараз гаряча студентська пора, і кожен із нас бажає більш-менш вдало скласти сесію, щоб потім скласти ніжки на стіл і солодко потягнутись, передчуваючи відпочинок.  У мене немає проблем із запам'ятовуванням інформації, але часто буває, що зовнішні фактори заважають сприйняттю, від чого страждає увага й концентрація. Тому для себе я виробила методику запам'ятовування, яка, в принципі, мало чим відрізняється від провідних і навіть може бути незручною для інших. Але мені підходить на всі сто. Отже: 1. Перший раз інформація читається квапливо й без урахування важливих елементів. Читаю як рекламний буклет чи вивіску, повз яку проходжу. 2. Проглядаю текст і розбиваю його на мікротеми, часто записуючи їх на кшталт глос. Можу також робити якісь схеми й замальовки, аби легше засвоїти матеріал. 3. Перечитую кожну частину й намагаюсь передати своїми словами зміст, спираючись на "глосу" й схему. 4. Повторюю третій пункт, доки не зможу вільно оперувати інформацією з тої чи іншої теми.  Я ніколи не буваю спокійна перед екзаменом, навіть якщо маю всього лиш принести заліковку для "автомату". Це дуже дратує, та й для здоров'я, самі розумієте, недобре. Що порадите для заспокоєння перед складанням іспиту?

1

Коментарі 11

  • 2015-01-11 17:25
    Найкращий спосіб заспокоїтися перед складанням іспиту - це виспатися. Але здоровий сон допоможе зосередитися і спокійно піти на іспит лише за умови, що ви готові до нього. Інакше, який може бути сон, адже всі студенти намагаються все вивчити саме в останню ніч перед іспитом. Якщо ж у вас була безсонна ніч за підручниками, то заспокоїтись допоможе теплий чорний чай з медом та плитка чорного шоколаду, яка допоможе активізувати розумову діяльність.
    • 2015-01-11 23:02
      Повністю згоден...Після вечора підготовки треба гарно виспатися,так і нерви спокійні будуть і інформація згадуватиметься краще.А ще краще відповідати на білети як той студент, що готував білет на бліх а йому попався про риб=),мене інколи це виручало=)
  • 2015-01-11 17:33
    Мне кажется, на Ваш вопрос, ответ очень прост.... К сложным экзаменам надо готовится заранее, а не в последний день пытаться запомнить все,что пройдено))). А по-своему опыту скажу так, что перед значимыми днями или важными делами надо хорошенько выспаться!
  • 2015-01-11 18:24
    Ну особисто моя тактика перед екзаменом-це "тільки імпровізація,тільки хардкор". Все рівно за ніч перед "судним днем", ти все вивчити не встигнеш-перелистовуєш конспект і розумієш весь жах армагедону,який тебе очікує)Хоча зі свого досвіду помітив ,що успіх екзамену прямо пропорційний зусиллям,які ти прикладав для вивчення даного предмету.Хочу уточнити - не до обсягу матеріалу,який ти вивчив,а саме до зусилля, які ти затратив,тобто, інколи, я нічого не міг запам'ятати,але витрачав час,свої сили і як не дивно, з нульовим багажем знаннь і з червоними, від нестачі сну, очима я міг отримати найкращу оцінку в групі-запізнювався на екзамен=задні парти всі зайняті=сідав на першу перед викладачем(яка різниця де пропадати?а так хоч красиво провалю екзамен)=отримую свій варіант тестового завдання=нічого не знаю=в ступорі дивлюсь на стіл викладача=бачу листочок з відповідями до тестів,який викладач забув прибрати зі столу=усвідомлюю могутність галактичної вищої сили порядку й справедливості=придушую в собі істеричний крик радості=переписую правильні відповіді=решту пари роблю розумний вираз обличчя=отримую 95 зі 100. І ось такими нехитрими методами здаєм сессію.Хоча ,можливо то я такий везунчик.
  • 2015-01-11 19:10
    Ой, смішно згадувати той час, коли вчилася - перед екзаменом я цілу ніч не спала, все перечитувала конспекти і книжки, а коли приходив час здавати його, то на хвилювання просто не було сил... все робилося на автоматі)
  • 2015-01-11 19:52
    Удачно сданных экзаменов! Не переживайте, заочником быть не трудно, всё сдадите и получите в итоге диплом.
  • 2015-01-11 20:23
    Ніколи не вчила нічого перед екзаменами, але все виходило як по маслу)))) 
    О, завтра теж екзамен... Аби не зурочити)
  • 2015-01-11 20:27
    Головне в складанні екзамену це спокій! Я живу в гуртожитку і тому мені допомагають заспокоїтися мої сусідки. А для впевненості в своїх силай я маю свою тактику підготовки. Ми з подругою шукаємо відповіді на всі білети, друкуємо їх на А4, друкуємо їх, читаємо і підкреслюємо говні, а тоді беремо питання і задаємо одна одній з закритими відповідями. Таким чином пряцюють всі види запам"ятовування : і зорове, і письмове, і слухове. Йду на екзамен з чистою головою і прекрасним настроєм)
  • 2015-01-11 21:04
    Лично я никогда не переживал перед экзаменами. Мой секрет был в отличной сдаче экзамена в том что я никогда не относился к экзамену как чему то сложному и не подъемному. Просто представ те что это общение с другом которому нужно помочь ответив на нужные вопросы. Я всегда делал именно так и в таких ситуациях сам препод может натолкнуть вас на верный ответ.
  • 2015-01-11 21:39
    Колись мій викладач з університету розказував, як просто запам'ятовувати слова (бо вчилася на відділенні іноземних мов). На папірцях писали по 5 слів з перекладом та клеїли на місця в квартирі, де часто буваєш (дзеркало, холодильник, двері), причому починаєш з одного папірця, а потім кожен день додаєш ще по одному і так, поки не буде 10. Потім перший змінюєш і так далі. Прийом 100%. Не прикладаючи зусиль, слова чудово запам'ятовувалися.
  • 2015-01-11 21:54
    Чудова у вас система! А я пiд час пiдготовки до iспиту не намагаюсь iнформацiю якимсь чином систематизувати, тож у мене просто якесь зубрiння виходить. На жаль, такi знання користi у майбутньому не принесуть, а забудуться вже пiсля iспиту.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.