2015-01-04 12:36:28

Різдвяний настрій з відтінком печалі...

  З натхненням і радістю чекаємо ми щороку на #НовийРік та вервечку різдвяних свят, які він веде за собою... Та цього року почуття новорічного затишку отруєні гірким присмаком печалі... Чому ж #НоворічниНастрій зовсім не такий яким мав би бути? Може це тому, що #Дитинство втікає все далі, і все тихіше чути його безтурботний сміх, і все рідше ми намагаємось торкнутись до нього ласувкавим дотиком пам'яті? Ні. Дитинство ніколи не покине нашої душі, і де б воно не бігало, чи бавилось з сусідськими дітьми, чи вже з нашими, чи щипає за щічки наших внученят, - воно завжди приходить на ніч в куточок нашого серця, згортається клубочком і сопе тихенько ві сні... То що ж з нами сталось? Чому не можемо вдихнути на повні груди Новорічного повітря? Чому не губимося в павутині близьких обійм? Чому не розсипається іскрами бенгальських вогнів сміх-і-спів? Тому, що лихо намагається відчини двері до нашої хати. Тому що та, яку, думали, поховано назавжди, повстала з мороку... #Війна. Через неї тривога сковує серця за святковим столом. Через неї мільйони бажань, загаданих в #НоворічнуНіч зіллються в одне: "Мирне небо над головою. Рідна земля під ногами." Не святкується нам, не радіється. Думка лине до тих, хто крізь холод, крізь обірваний сон, крізь далеко-не-домашні-наїдки  виборюють для нас Свободу. Виборюють Правду...

2

Коментарі 6

  • 2015-01-04 20:24
    У багатьох на свята ніякого настрою взагалі не було. В нашому місті зупинились кілька заводів, скоротили більше 6 тисяч людей. Який тут може бути настрій. Коли мінімальну заробітну плату залишили на рівні минулого року 1218, продукти виросли в ціні в два рази. Тут вже не до святкувань.
  • 2015-01-05 10:51
    Новий рік, по суті, це і не свято. Це просто перехід з одного календарного року в наступний. Нам просто нав'язали це свято, щоб воно витіснило таке світле свято, як Різдво. Ось, хоч я і не дитина, а Різдво святкую зі світлими почуттями і з надією, що настане мир, і переселенці повернуться в свої будинки, і матері не будуть ридати на похоронах синів. Різдво дає віру і надію.
  • 2015-01-06 22:27
    Святкування якісь, дійсно, в цьому році сумні. Зовсім не хочеться веселитись(((
  • 2015-01-09 11:53
    Маєте рацію :( 
    Питаю молодого (молодший син. 17 років) - як плануєшь святкувати НР?  
    А він - гадки не маю...у всіх настрій нижче плінтуса, вщент не святковий (( ніхто нічо не хоче... 
    Я була шокована! Це ж хлопці та дівчатка 17-22 рочків...І НІЧОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ В НОВОРІНІ СВЯТА??? 
    це жахливо (((
  • 2015-01-11 00:33
    Так, цього року набагато більше українців згадає справжню природу Різдва, і замість того, щоб спустошувати горілчані пляшки, піде до церкви помолитися, по-справжньому вшанувати новонародженого Сина Божого.
  • 2015-01-11 20:46
    найбільше вразило людське лицемірство, замасковане під "щире прагнення створити святковий настрій". думаю, кожен знайде свій випадок у цих словах...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.