2015-01-02 16:29:03

Супер-дієвий народний засіб від кашлю для дітей

    Нестримний ріст цін на ліки, нескінченні епідемії ГРВІ, розчарування в безлічі випробуваних мікстур змушують батьків шукати альтернативні методи лікування, повертаючись до перевірених часом бабусиних рецептів.

    Одна зі стопроцентно дієвих мікстур домашнього виробництва - чорна редька з медом. Її дуже просто приготувати, а діти цей сироп просто обожнюють і після виліковування довго просять ще ліків (якщо ж хворіє один, як у нашому випадку, то в другого для більшої переконливості теж виникають "напади" кашлю). Отож, технологія така - берете чорну редьку, добре вимиваєте. Зі сторони хвостика зрізаєте верхній шар, там, де було листя - робите заглибину, заповнюєте її медом і ставите в склянку. Мед буде змішуватися з соком і капатиме через нижній надріз в склянку. Отриману "мікстуру" можна пити, якщо немає алергії, будь-якими порціями. Особисто я даю дітям (4 і 2 роки) по 1 ст. ложці три рази на день, хоча, як уже казала, вони просять ще. Через 3-4 дні кашель зникає.

 

 

6

Коментарі 5

  • 2015-01-02 16:47
    Також ефективний засіб від кашлю - свіжо вижатий сік з капусти. Допомагає кращому відходженню мокроти. Діткам давати 4 рази на день по 1 чайній ложці. Сік можна підсолодити цукром або медом, якщо у дитини не має алергії.
  • 2015-01-02 21:20
    Так, редька- це дуже дієвий і ефективний засіб для боротьби з кашлем! Знаю з власного досвіду! Та ще й обходиться в копійки) В нас на ринку редька коштує 2-3 гривні, ложка меду також знайдеться в кожному домі. То й нащо витрачати гроші на сиропи і таблетки з аптеки!
  • 2015-01-10 14:40
    При кашлі, шавлія лікарська - це найкращий протизапальний засіб. Засіб має відхаркувальну та підсушувальну дію. Може ефективно застосовуватися, коли кашель мокрий.
  • 2015-01-11 13:57
    Чорну редьку взимку де взяти? Садив у себе на городi, та не виросла. Такий народний засiб вiд кашлю, як натирання козиним жиром теж дiевий. Треба розтопити у ложцi небагато козиного жиру та пальцями натирати грудку дитини цiм жиром. Далi поверх того змащуете натерте мiсце камфорним спiртом, прикладаете компресну бумагу та теплу шерстяну хусточку. Все це зробить треба на нiч-щоб дитя вже нiкуди не бiгало.
  • 2015-01-11 14:11
    Спасибо за такие советы и рецепты от кашля , мой ребёнок уже пол года ходит в садик и естественно очень часто болеет , кашель я уже не знаю чем лечить по этому попробую ваш рецептик )

© 2010 - 2024. Всі права захищено.