2014-12-31 00:20:25

У чому ж полягає людське щастя?

Коли я була маленькою, то вважала, що красиві і багаті люди - це  щасливі люди. Адже у них є можливість реалізовувати все задумане. Про те, з часом я зрозуміла, що щастя не в грошах. Бо коли людина хворіє, то їй нічого не миле. Але дуже часто у житті трапляються ситуації, коли у мужчини чи жінки є статки і здоров'я, але не має задоволення від життя. Чи не справа тут у коханні? Безперечно, так. Проте, навіть якщо пощастило знайти свою половинку, то не факт що все гладко. Бо щодня ми стикаємося з масою інших проблем: побутових і глобальних, керованих і некерованих. Постає питання: то в чому ж тоді щастя? Моя відповідь така: у душевному спокої. А як його досягнути? Скажу твердо: тільки у Бозі та в молитві.  Не подумайте, що я якась сектантка і зараз почну нав’язувати вам свою віру. Ні, я християнка, ходжу до церкви, бо не раз у житті переконалася: без Бога ні до порога!  

 

З наступаючими Новим роком та Різдвом!

6

Коментарі 16

  • 2014-12-31 01:46
    Абсолютно згоден! Щастя не в грошах, це точно. Щастя у коханні, у близьких людях, які оточують тебе. Щастя - прокидатися кожен день з коханою людиною, піклуватися про дітей. Для мене щастя - робити добрі справи, щоб люди радувалися та самі були щасливими! Але все-таки для деяких людей щастя лише в грошах... І мені дуже шкода такиз меркантильних людей.
  • 2014-12-31 01:49
    Я не віруюча людина, так був вихований. Але моя особиста думка - бути щасливим означає бути потрібним людям. Не в плани ходячого банкомату чи веселого співрозмовника, а бути комусь необхідним як людина, як особистість.
  • 2014-12-31 02:23
    Для кожної людини щастя полягає у різному. Все досить індивідуально, та залежить від характеру, інтересів, духовного розвитку. Але якщо узагальнювати, то можна сказати напевно, що для одних щастя полягає у матеріальних благах, а для інших - у духовних. Ті та інші праві по-своєму, а когось засуджувати за начебто хибні ідеали не слід. Як кажуть скільки людей, стільки і думок.
  • 2014-12-31 03:00
    Ви праві, Бог дає повноту духовну, але...всеж таки але ))) Якщо подивитися на початок (Буття) - то людина була щасливою маючи КОМПЛЕКС благ: взаємовідносини з Богом, реалізацію потенціалу (людина творчо працювала), визнання, та маючи сім`ю: партнера=друга=коханку/ця, та...матеріальні блага :) І нашо філософствувати, особливо християнам, якщо в Біблії все чорним по білому розписано :)
  • 2014-12-31 08:12
    Зачекайте, прошу, але без грошей не було б церков, без грошей людей би не лікували, так як не було би чим, без грошей люди не ходили б святити воду, продукти харчування, так як не було б за що їх придбати чи приготувати! На превеликий жаль гроші відіграють велику роль у щасті.
  • 2014-12-31 08:30
    На мою думку щастя людини полягає в радісних моментах життя оскільки коли людина радіє вона вже посвоєму стає щасливо. людиною.
  • 2014-12-31 08:41
    Дуже вдячна всім за відгуки! Загалом наші думки зійшлися:) 
    Напередні Нового року та Різдва я бажаю усім: грошей (адже Marisha права - без них нічого не купиш), здоров'ячка (щоб були сили для життя-буття), кохати і бути потрібними (як влучно зауважив serg1554 ), задоволення усіх матеріальних та духовних благ! Будьте щасливими, душевного Вам спокою та МИРУ над головою!
  • 2014-12-31 09:51
    Я з вами згодна. Багато людей можуть жити щасливо не маючи взагалі нічого. Бо вони вміють радіти простим речам, які ми не помічаємо. Вони можуть бути щасливими бо просто живуть на світі, а не тому що є квартира-машина-дача-прикраси. Але зараз суспільство настільки орієнтоване на споживання, що духовні цінності відходять на другий план.
  • 2014-12-31 16:01
    Пам'ятаю, в одному зі своїх інтерв'ю Лесь подерев'янський на це питання відповів доволі оргінально. Він сказав: "Щастя - це тільки для жінок. Доволі часто можна почути вислів "жіноче щастя", а от фразу "чоловіче щастя" я ніколи не чув. Чоловік не повинен перейматися щастям, це не його проблеми. Чоловік повинен самовдосконалюватися".
  • 2014-12-31 20:12
    У щастя багато складових, душевний спокій там теж є, але не він один.
  • 2014-12-31 20:19
    Для мене щастя - це коли в моєму серці радість. Радость від моєї творчості, що я мама, що поряд зі мною людина, яку я люблю, що мої батьки живі і здорові, що я повна сил і багато що інше ,і гроші, вірніше їх наявність, теж тут присутні. Духовність - це прекрасно. Але я вважаю, що духовність для того, щоб нам допомагати реалізуватися у матеріальному світі. Саме реалізуватися, а не прикриватися від того, що не виходить. Для того, щоб творити , і радість у тому числі, все більше і більше. Я не ходжу до церкви. Для мене Бог в моєму серці, для мене Бог - це моя природа і Всесвіт. І для того, щоб мені з ними поспілкуватися, мені не треба відвідувати церкву, головне пам'ятати, знати і бути вдячнiй.
  • 2014-12-31 21:41
    На мою думку щастя - полгає у тому чи твої близькі усміхаються, коли в них настрій хороший - і в тебе думаю буде такий самий. Повсякденні проблеми - думаю нічого не вирішують, коли знаєш , що у твоїх всіх найближчих людей, все гаразд. Але думаю є випадки, коли ще немає сім"ї власної, чи взагалі, дуже плачевний випадок, коли ВЖЕ немає сім"ї , тоді я думаю щастя буде виключно в тому , щоб допомгти оточуючим, це ж так приємно все таки чути у свою сторону ці прості слова "дякую, спасибі", але не забувати що ти стараєшся не через ці слова, ти стараєшся для того щоб оця посмішка, появилась на лиці у певної особи. І так, ці два варіанти звичайно можна поєднувати і я не хотів би сказати, що якщо є сім"я - то іншим не треба помогати. Робіть добро, я впевнений, що все має ефект бумеранга, і все, рано чи пізно вертається.
  • 2015-01-01 17:17
    А я кожен день дякую Господа Бога за те щастя, що в мене є: за моїх довгожданих діточок і за коханого чоловіка.
  • 2015-01-01 18:21
    Я не релігіозна і Ви торкнулися дуже складної теми – віри у Бога. Але тема не про те) Я знаю двох абсолютно щасливих людей – це одна сімейнва пара. Вони ще не мають дітей, працють фрілансерами, не мають великих статків. Живуть, як кажуть, на позитиві. Вони щасливі тим, що мають одне одного, що можуть у бідь-який час поїхати у подорож авто-стопом, що мінімально залежать від когось, що вони здорові. В них небагатао одягу, але все дуже якісне і комфортне. Інколи я їм заздрю по-білому) Для них це і є щастя. Це велике здобуття бути щасливим тим, що маєш, при тому й прагнути ще кращого у своєму житті. 
    Вважаю що щасливим ще й треба уміти бути.  
    Тому мій висновок, щастя – дуже суб`єктивна матерія, кожен самі собі обирає совє щастя віришує бути щасливим, чи ні.
  • 2015-01-09 11:10
    Комусь щастя - хліб в голодуху, комусь - вода в пустелі, комусь -новий авомобіль, комусь - нова любов, комусь - діти, комусь - хобі, комусь - просто жити. Кожному щастя представляється по необхідності. Є щось, чого хочеться, - це щастя. Немає того, чого так хочеться і про що мрієш, то це уявлення про щастя, не отримавши його.
  • 2015-03-28 14:27
    Довольно-таки разные идеи и мысли у каждого человека, когда идет речь о счастье. Соглашусь с последним комментарием, что у каждого счастье по нужде. Я когда была маленькая мечтала об одном, росла и понимание счастья изменялось. Сначала счастьем была золотая медаль в школе, потом поступление в институт, красный диплом и т.п. Но достигнув определенного возраста, я поняла что постоянно счастлива я буду только став мамой). Очень хотелось быть счастливой в семье, но замуж я не вышла, а доченьку родила для себя. Счастлива с тех пор постоянно!) Но действительно, достигнув одной цели, человеку свойственно ставить другие и хотеть большего. Понятное дело, что я мама- это счастье, но теперь хочется большего счастья … Хочется создать нормальные условия жизни для нее, поэтому каждый метр ремонта или приобретение новой мебели вызывает чувство счастья…Вдруг дочь заболела,…попала в реанимацию…и тут я поняла, что счастье это когда дочь здорова!!!Когда она рядом, когда обнимает меня, когда я читаю ей книгу и даже когда она обрисовывает новые обои или пишет в моих конспектах)). А материальные вещи вовсе не приносят счастья…радость, восторг –да, но не счастье…  
    Был случай, когда сильно избили моего брата. Когда я его увидела всего в крови, бабушку которую трясло от резко поднявшегося давления до 240 и маму, которая упала в обморок, я явно не думала о том, что мне для счастья не хватает собственной квартиры или машины…Я молила Бога, чтобы все были живы и здоровы. Счастья – это здоровые родные и близкие, а все остальное можно получить, только если будет здоровье.  
    Сейчас, когда все более-менее стабильно у меня все, кажется что для счастья мне не хватает любимого человека… И не просто любимого мной, а чтоб и я была любима и уважали мы друг друга, поддерживали, чтоб с руками был и головой)) Устала все делать и решать сама. Чтобы дочь мою любил (хотя я не верю, что такие мужчины бывают). Поэтому счастлива тому, что есть и стремлюсь к лучшему.  
    Счастье- это здоровье, близкие рядом, способность и возможность развиваться…хотя хочется, чтоб были и финансовые возможности )).

© 2010 - 2024. Всі права захищено.