2015-01-03 17:35:57

ЦІКАВІ ФАКТИ ФІЛЬМУ Іронія долі або з легким паром

Ви не повірите, але сьогодні я буду представляти ну практично найпопулярніший в ці дні фільм «Іронія долі або з легким паром». Правильніше буде сказати не представляти, а просто розповім вам деякі маловідомі факти про цей фільм.

• Наприклад, сценарій написаний за реальної історії розіграшу, який влаштував композитор Микита Богословський над одним недотепою, відправивши в мотлох п'яного бідолаху 31 грудня в плацкартному вагоні на третій полиці в Київ.

• Наприклад, мало хто з вас помічав, що на самому початку фільму, буквально на третій хвилині картини, є смішна опечатка: у слові «исключительно» пропущена літера «Л».

 

• Наприклад, в титрах відсутні виконавці пісень - Алла Пугачова та Сергій Нікітін.

• Наприклад, знамениту сцену в лазні було відзнято під сходами Мосфільму. Це були травневі свята, було ще холодно, а під сходами взагалі пінгвінарій, і у акторів стабільно синіли носи, і на шкірі з'являлися «морозні» пухирці в народі звані «гусяча шкіра».

• Наприклад, у фільмі телевізор показував фільм «Солом'яний капелюшок» і на екрані були актори Людмила Гурченко і Андрій Миронов. Комічність моменту в тому, що саме ці два актори пробувалися на головні ролі «Іронії».

• Наприклад, вчителька російської мови говорить фразу з грубою помилкою: «Я забыла одеть праздничное платье». Справа в тому, що за правилами російської мови одяг надягають. Є ще така приказка: «Одевают Надежду, а надевают одежду».

• Наприклад, фрази, які стали притчею во язицех: «Какая гадость эта ваша заливная рыба» та «О, тёпленькая пошла»- в сценарії відсутні, це імпровізація Юрія Яковлєва. Між іншим, в душі в той момент дійсно дали теплу воду, і після декількох дублів обливання холодною водою - це була, можна сказати, природна радість актора.

• Наприклад, у другій серії на 42 хвилині, Надя піднімає зі снігу фотографію Іполита на якій ... актор Олег Басилашвілі. Саме він повинен був грати цю роль і вже відзнявся в декількох епізодах. Однак помер його батько, і актор змушений був відмовитися. Цей епізод перезнімати не стали, так як до цього часу сніг вже розтанув.

Прем'єра цього нестаріючого фільму пройшла 1 січня 1976 і її в цей день побачили 100 млн глядачів.

Доброго і приемного вам вечора!

49

Коментарі 9

  • 2015-01-03 17:51
    Дійсно цікаві факти та кумедні. Я тільки за ці новорічні свята передивилася разів п’ять цей фільм, а скільки за все життя… Але не разу не звернула свою увагу на ці ляпи. Треба буде ще раз передивитися.
    • 2015-01-04 16:55
      оуу, я так само почала підготовку Нового року ще десь числа 5 грудня саме з цього фільму...І потім ще кілька разів переглядала...навіть самій стало цікаво, чи не набридне мені за один місяць...ан ні :) в самий раз :)
  • 2015-01-03 21:44
    Багато чого не знала. Дякую! Підняли настрій) 
    А взагалі це один з найулюбленіших моїх фільмів, який ніколи не набридає. Без нього Новий рік - не Новий рік))
    • 2015-01-04 16:58
      Таки так...сама коли про це дізналася - було весело...саму очепятку на початку фільма я таки давно вже побачила...а ось про ляп вчительки руського язика - тут мене здивували...як це моя матуся, рафінований вчитель російської мови це не почула?...)))
  • 2015-01-04 16:10
    Гарна стаття! Дякую за інформацію. Тим більше, я навіть не уявляю, як можна зустрічати Новий Рік, не переглянувши цього фільму. Ялинка, мандарини, олів"є та Іронія долі - це символи Нового Року!
  • 2015-01-04 17:00
    Дуже дякую! Мене дивує ще й той факт, що багато кого з молоді "подсели" на цю раритетну стрічку, та вже так само як їх батьки, або навіть дідусі з бабуськами, обов`язково дивляться кіно перед Новим роком :)
  • 2015-01-06 00:52
    А хто помітив, що сідає Надія в таксі до брюнета з бакенбардами, а привозить її блондин. (Рязанов вирізав кадри де Надя голить та фарбує водія))). А самий кумедний ляп, взагалі мало хто помічав - порахуйте скільки разів мама лукашина забирає у Ширвинда шампанське ). А ще ця стрічка стала легалізацією жіночого куріння, до цього у радянських фільмах ніколи не показували гламурних дамочок з папіроскою.
    • 2015-01-06 01:59
      Ваша правда ))) я вже про куріння і прапоганду пиття не стала розповідати...всеж таки улюблене кіно :))  
      А з мамою і шампанським взагалі не знала..треа буде порахувать...цікаво ...
  • 2015-01-11 00:16
    Справді, багато "ляпів", котрі мало хто помічає, переглядаючи цей фільм. А потім дивишся ще раз "Іронію долі" і дивуєшся: "Ну як я на це не звернула уваги?! Це ж очевидно". Дякую за цікаву інформацію.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.