2014-12-27 16:21:52

Чи потрібні групи раннього розвитку та підготовки до школи

Оскільки у мене ще немає дітей, я раніше навіть не задумувалася над таким питанням. А вчора співробітниця з загадковим виглядом покликала мене у кабінет, який у нашому закладі орендує «Школа раннього розвитку дитини». Не можу не поділитися з вами тим, що там побачила.

 

 

 

  

 Вибачте за якість фото – вони з телефону.

 

Всі ці речі вирізали дітки віком від 3 до 5 років. І я вражена тим, що вони на таке здатні.

Тож тепер думаю, що ідея організації груп раннього розвитку та підготовки до школи дуже корисна для діток. А після розмови з керівником цієї школи я можу вам розповісти чим саме вони займаються.

Для менших дітей (3-4 роки) заняття в основному акцентовані на творчості, зокрема малюванні, ліпці з пластиліну, рукоділлі, танцях, співах тощо. Навіть на піаніно грають! 

Старших (5 років) вони дійсно додатково готують до школи – помаленьку вчать писати, читати, рахувати. Окрім рідної української мови, вивчають російську та англійську. 

Крім того, усім діткам розказують про навколишній світ, історію рідної країни, читають казки. Часто організовують вистави, на які обов’язково запрошують батьків. Також не оминають увагою і спорт та різні розвиваючі ігри.

По словах керівника школи, це не просто серія розвиваючих занять. Вони також привчають малюків до посидючості, концентрації уваги та зосередженості на виконанні певних завдань.

3

Коментарі 15

  • 2014-12-27 16:47
    Якщо чесно, в мене неоднозначна думка, щодо підготовки.Я важжаю, що творчі заняття, або ті, що знайомлять дітей з нашою природою, тваринним світом або історією (в розумних межах) - це чудово і необхідно для їх розвитку. Але заняття математикою та іноземними язиками - це вже зайве. Адже дуже часто перегрузивши інформацією дитину в дитинстві, ми відбиваємо в неї бажання навчатися протягом життя.
    • 2014-12-27 16:53
      Дивлячись на те, яка зараз насичена шкільна програма в початкових класах, діти дуже часто не встигають засвоювати матеріал. Тому якщо їх підготувати до цього трішки раніше, тим більше в ігрові формі, як це роблять в подібних закладах, то далі малюкам буде набагато простіше.
    • 2014-12-27 17:06
      Звісно це все добре, але орієнтуючись на нашу програму для дітей у школі, несумнівно потрібна дошкільна програма. Вже не вийде так як у моєї сестри, вона не ходила ні до дитсадку ні на підготовку її навчала бабуся і вона стала відмінницею.
  • 2014-12-27 17:04
    Конечно же нужны, потому что детки в маленьком возрасте все подробно и хорошо запоминают и потом это отлаживается в их памяти. Обязательно ребенка дошкольного возраста необходимо чем нибудь занять, а потом когда ваш малыш немного подрастет, то сможет сам выбрать занятие по душе.
  • 2014-12-27 17:09
    У мене також невизначене відношення до таких груп. Я не розумію навіщо потрібен цей " ранній розвиток", чому дитина не може розвиватися нормально? Ми росли і не було у нас ранніх розвитків, і наче повиростали , вивчилися, роботу знайшли, наче не дурні)
    • 2014-12-27 17:30
      Може, звичайно) Але ж для своєї дитини хочеться зробити якнайкраще. Ви ж, напевне, в дитинстві ходили на якісь гуртки? Це чимось схоже, тільки з більш раннього віку. До речі, дітки приходять туди з великим задоволенням.
  • 2014-12-27 17:09
    Посидючість і концентрація уваги - це те, чому сучасним дітям навчитись найважче, ось цьому їх і потрібно вчити перед школою. Творчий підхід до виконання завдань теж важливий. Все це допоможе Їм в майбутньому. Але проходити шкільну програму до початку навчання не варто, бо в школі дитині буде нудно.
    • 2014-12-27 17:31
      На скільки я зрозуміла, там дають самі ази, так що в школі їм теж буде чому повчитися.
  • 2014-12-27 17:11
    Я водила свою дитину в групу раннього розвитку з одного року, коли доця почала ходить. А почали ми з круп. Доця ручками м'яла крупу, шукала в ній різні маленькі фігурки. Потім почала відщипувать пластилін і наліплювать його на трафарет.... Занять було море... Ми встигли побувати в двох різних закладах. Зараз доці 1,7 і ми займаємось вдома самі, бо трошки скрутно стало з вільними коштами.
  • 2014-12-27 17:11
    Справа достойна та варта уваги. Наприклад, моя дочка саме в садочку навчилася спілкуватися з однолітками (а то все не хотіла, була лякливою та сором'язливою). Звикати до соціуму варто з раннього дитинства, це значно поліпшує навчання у школі.
  • 2014-12-27 17:21
    Справа без усяких спорів варта уваги, хочаб через те що , можна було визначити якісь вже перші потяги дитини, тобто що їй більше подобається, рахувати, малювати, змалку, якщо правильно знайти її це маленьке задоволення, потім може перерости в файну, престижну роботу, а для неї, на мою думку, це не буде робота. Тобто це буде звичайне хоббі, про яке вона вже буде знати достатньо. І потім прийдуть ті самі приємні хвилини, коли вам вона за це скаже перше дякую, щире, від душі . Самий приємніший, момент, напевно :)
  • 2014-12-27 17:26
    Діти раннього віку здатні до інтенсивного запам'ятовування. 
    Маючи пусті комірки пам'яті без контролю з боку свідомості малюки уважно схвачують інформацію і при нагоді не докладаючи зусиль видають її. 
    У такому віці легко навчити дитину уважно виконувати конкретні завдання.
  • 2014-12-27 17:41
    Я вважаю, що групи раннього розвитку дуже потрібні дитині. Вони сприяють пізнаванню навколишнього світу, подальшого розвитку малечі. Діти самі по собі здатні дуже уважно засвоювати цікаву інформацію. Дуже прекрасно, якщо дитина пізнає елементи малювання, лепки, математики та різних мов, а також танці та спів.
  • 2014-12-27 22:56
    Ви знаєте, я не вірю що це зробили діти від 3 до 5. Це витинанки і зробити їх навіть дорослій людині досить важко. Пишу це, тому що такі витинанки як на першому фото робила сама. На вертеп мені знадобилось майже година. Діти в такому віці не мають достатньо розвинених пальчиків для такої роботи.
    • 2014-12-28 00:16
      Ну, звичайно ж, їм допомагали)) Як мені розповіли, на 4 дітей 1 вихователька, вона й малювала лінії, і показувала, що і як вирізати. Якщо дивитися в реальності, то видно, що всі ці вироби дуже кострубаті, з зазублинами.  
      До речі, не знала, що вони називаються витинанками.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.