2015-01-02 16:36:37

Якщо не зачиняється пластикове вікно

Мабуть, у багатьох це траплялося: один необережний рух – і вікно, гойдаючись у різні боки, ніяк не хотіло зачинятися. У мене таке було декілька разів, та завжди поряд був хтось, хто його швидко лагодив. Але нещодавно – якраз, коли вдарили морози, – воно знову "зіскочило". Таким чином, при вертикально піднятій ручці, половина вікна відкрилася настіж, тримаючись лише на нижній петлі.

 

Поряд нікого, хто би міг допомогти його закрити, тоді не було. Я дуже жалкувала, що раніше не запам'ятала, що треба робити. Деякий час стулку вікна довелося тримати, бо сильний вітер дуже її штовхав. Коли прийшла підмога, нічого путнього зробити теж не вдалося. Тоді прийшлося звертатися за допомогою до знаючого Гугла.

 

Знайти прийнятну інформацію було досить важко: майже нічого по суті справи не було. Та, передивившись купу сайтів, я таки знайшла чітку та дієву інструкцію:

  1. Насамперед, треба знайти керуючу деталь – блокіратор. Знаходиться він завжди біля ручки у торцевій частині рами. Важливий момент: у ньому є пружина – відкрита або прихована. Тож, він повинен досить легко натискатися.
  2. Треба натиснути на цю деталь і утримувати її.
  3. Не відпускаючи блокіратор, повернути віконну ручку. У моєму випадку треба було спочатку виставити її горизонтально, а потім (не відпускаючи пружину) перевести знов у вертикальну позицію.
  4. Добре притиснути кутову частину кватирки (там, де верхня петля) до рами.
  5. Все ще тримаючи пружинний елемент, поверніть ручку донизу – закрийте вікно. В моєму випадку це вдалося.

 

Сподіваюся, що ці поради будуть корисними також для деяких із вас.

2

Коментарі 6

  • 2015-01-02 21:05
    О, я пам'ятаю, як декілька років тому в нас вперше сталася така халепа з вікном! Чоловік довго щось крутив, нервував та таки полагодив) І з тих пір це для мене було страшним сном- а як знову таке станеться, а я сама вдома! Та ось почитала Ваші поради, начебто й не все так страшно)) може й справлюся самотужки)))
    • 2015-01-11 15:27
      Впораєтеся, тільки заздалегідь підготуйте шпаргадку) Щоб було, куди в екстреній ситуаціі підглядати)
  • 2015-01-03 19:53
    У нас через такі "зіскоки" весь відкос уже подертий. Причому у вікнах німецького виробництва подібних неприємностей не виникало. А от одного разу вирішили підтримати вітчизняного виробника і купили український профіль, так тепер вікно через раз закривається нормально. Дякую за пораду, вона пригодиться)
    • 2015-01-11 15:25
      А в нас REHAU, але все одно інколи бувають моменти.
  • 2015-01-11 14:07
    Якось схожий випадок, трапився зі мною у бабусі. Я злякався, намагався зробити все як було, але все марно. Далі така картина - я намагаюсь все полагодити, а бабуся стоїть позаду і усміхається. Я одразу збагнув, що з нею таке вже траплялось. Вона підійшла і за декілька рухів все відремонтувала. Як вона збагнула, що робити, а я не зміг?
    • 2015-01-11 15:24
      Мабуть, бабуся вміє користуватися інтернетом або хтось ій вже пояснив, як треба лагодити)))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.