2015-01-03 21:54:03

Як боротися з невисипанням?

Дуже часто стикаюся з такою проблемою, як невисипання. Не можу зрозуміти від чого це. Я як би хочу спати, але не можу заснути, або засинаю, сплю кілька годин, а потім пів ночі крутюся, вертюся, хочу заснути, але не можу. Хто що може порекомендувати? Якісь народні способи, чаї, можливо дієта чи ще щось. Таблетки не підходять, я не думаю, що це вихід.

4

Коментарі 8

  • 2015-01-03 22:03
    Добре допомагає тепле молоко з ложкою меду. Мабуть, це закладено на генетичному рівні- тепле солодке (нібито грудне) молоко сприяє глибокому міцному сну) Тепле молоко з шоколадним несквіком має такий же ефект, перевірено на власному досвіді))) Ще чула, що м'ятний чай має розслабляючий ефект, але за достовірність не ручаюсь.
  • 2015-01-03 22:19
    Ви написали не говорити про таблетки, проте для мене вони стали єдиним виходом. Після консультації з лікарем почала приймати легкі заспокійливі, після чого сон наладився. Спеціаліст сказав, що я занадто багато думаю)) Можливо, Вам теж треба перестати думати))
  • 2015-01-04 11:32
    Для того, щоб побороти недосипання, потрібно, перш за все, усунути його причини. Раджу спати не меше 8 годин, пити чисту воду, не менше 2 літрів на день та не харчуватися фаст-фудами. Для того, щоб висипатися, також потрібно вживати вітаміни, особливо вітамін В та солодощі. Я помітила, що якщо я їм шоколад в другій половині дня, то сплю краще, мій сон міцніший, а вранці я відчуваю себе повністю відпочившою.
  • 2015-01-06 00:16
    Таблетка валерьянки - і такого храпака давав, що сусіди чули. Про тепле молоко + шоколад я теж чув, що він дає якийсь "еффект сонливості" . І якщо ці "кілька" годин які ви спите - в різні часи дня, то в мене для вас погана новина - скоріш за все ви завжди будете почуватись таким, тому що не стабільний графік. Якщо немає графіка - побудуйте його і не відходьте хоча б недільки 1-2. Якщо не далеко зайшли, то по суті повинно б хватити часу щоб виправити - втрачений сон :)
  • 2015-01-06 00:18
    Для початку подивіться на чому ви спите? Можливо (а так часто і буває) причина у ліжку (матрасі). Воно може здаватися вам нормальним, бо ви до нього звикли, а насправді - навпаки. Я не кажу, що ваше недосипання 100% через незручне ліжко, але придивитися до нього раджу.
    • 2015-01-06 01:08
      Дійсно, причина може бути і в цьому. Зараз у продажу є гарні матраси зі спеціальним меморі-наповнювачем ( тоненькі - лише 4-6 см, але дуже дієві). Якщо такий виріб покласти на незручний діван чи ліжко, спати стає набагато краще. Знаю, що пишу: моїй сестрі нещодавно подібний купили - діван тепер не треба викидати)
  • 2015-01-08 16:38
    Я думаю тут необхідно діяти в комплексі. Тепла ванна з морською сіллю - розслабить ваше тіло. Точковий масаж ніг і голови - позбавить вас від втоми. Дійсно дуже добре допомагає тепле кип'ячене молоко, але без спецій і за годину до сну. Дуже добре прибирає всі затиски масляний масаж: за основу візьміть кунжутне масло і додайте по 2-3 краплі масла герані і лаванди. Всю цю суміш нанесіть легкими рухами на область передпліччя, сідниці і стопи ніг, одягайте теплу піжаму і спати. І якщо все це супроводитиметься легкою приємною музикою, то міцний сон буде вам забезпечений. І не забудьте, провітрити кімнату перед сном. Для найсміливіших - додайте в свій комплекс вправ Чадра- Намаскар.
  • 2015-03-29 14:02
    У меня вообще хроническое недосыпание. У меня и раньше часто бывала бессонница, когда я училась в школе и в институте. Особенно перед контрольными и экзаменами. Ясное дело причиной было волнение. А вот родила дочь два года назад и с тех пор нормально не спала. Все делала сама, помагать некому. и поэтому не могла себе позволить лечь спать вместе с дочерью, особенно днем. Ведь нужно и помыть и постирать, и приготовить. ВОбщем забот хватает. Сейчас дочь постарше и шкоды побольше)))А характер у меня таков, что не могу лечь спать пока в доме не будет порядок. Не поверите, бывает с ног валюсь, глаза слипаются, думаю лягу вместе с дочкой ночью, но не могу уснуть потому,что неубраны игрушки или где-то крошки. Ведь если я не уберу сейчас, то придется делать это утром...Может помнит кто в сереале "Друзья" Моника такой была)))Меня брат даже так и назавал одно время))) Но я то понимаю, что не в беспорядке дело...Просто с детства учили не оставлять на завтра то , что можно сделать сегодня ) думаю, я просто разучилась расслабляться....Постоянно нужно что-то думать, решать, как заработать, строю планы на будущее...Даже когда решаю сделать себе выходной, все равно не могу полностью расслабиться...И что с этим делать я не знаю....Может кто подскажет, как с этим бороться. Я просто уверенна, что если смогу более спокойно ко всему относиться то и спать смогу лучше. А чаечки и медок здесь явно не помогут...Думаю только уверенность в завтрашнем дне, позволяет спать спокойно. Надеюсь, что кто-то прокомментирует и даст совет....

© 2010 - 2024. Всі права захищено.