2015-01-02 15:37:39

Як зберегти кавун до Нового року?

Новий рік – це пора мандарин та шампанського на столах всіх людей. Але інколи так хочеться щоб новорічний стіл був забитий не тільки традиційними смаколиками, а наприклад, соковитим та літнім кавуном. Так, саме кавуном і це бажання здійснити дуже легко. Зараз я розповім як саме зберегти кавунчик до Новорічних свят.

Отже, для того щоб зберегти кавун до Нового року потрібно виконувати все по порядку і тоді все точно у вас вийде. Перш за все, вам потрібно сходити на базар чи до магазину і обрати гарний, цілий, непошкоджений, з товстою шкірою кавун. Я б рекомендувала обирати одразу декілька.

Поводитись з кавуном потрібно обережно, неможна класти кавун тверду поверхню. Умови зберігання кавуна повинні бути такі: температура повітря +1 - +3, вологість повітря 80 – 85 %. Приміщення де зберігається кавун повинно постійно провітрюватись. Для зберігання чудово підійде маленький погріб, підвал чи кладова кімната.

Існує багато різних способів саме зберігання кавуну, про деякі з них я вам розкажу.

Перший спосіб. Зберігання кавуну в моху.

 Цей спосіб ідеально підійде для людей, котрі живуть поблизу лісу чи узлісся. Потрібно у сонячний та сухий день піти до лісу та зібрати мох. Далі нам знадобиться дерев’яний ящик або коробка. Беремо коробку і простеляємо дно густо мохом. Кладемо на мох кавун і з усіх сторін обкладаємо його мохом. Потім потрібно коробку з кавуном занести в погріб, де він буде чекати свого часу.

Другий спосіб. Зберігання кавуну в попелі.

Цей спосіб підійде для тих, у кого є пічка. Беремо знову дерев’яний ящик або коробку і насипаємо в нього багато попелу з деревини. Кладемо зверху кавун і густо присипаємо попелом. Щільно закриваємо коробку чи ящик і в підвал.

Третій спосіб. Зберігання кавуна в глині або алібастері.

Для початку візьмемо шматок глини і розведемо його з водою. В результаті повинна вийти суміш з консистенцією сметани. Беремо товстий пензлик і наносимо на кавун  отриману суміш. Після того як весь кавун буде вкритий глиною потрібно дати йому висохнути. Якщо у вас немає глини, але є алібастер, зробіть те саме з ним. Зберігати кавун потрібно в прохолодному місці.

Четвертий спосіб. Зберігання кавуна в підвішеному стані.

В цьому випадку кавун потрібно обмотати щільною та натуральною тканиною. Потім покласти в звичайну сітку або авоську і підвісити під стелю в підвалі чи погребі.

П’ятий спосіб. Зберігання кавуна в соломі.

Якщо ваш погріб має високу вологість, то використовуйте солому для зберігання кавуна. На одну з поличок в погребі накладіть багато соломи, а на неї кладемо кавун і щільно обкладаємо його соломою з усіх сторін.

Шостий спосіб. Зберігання кавуна вдома.

Якщо ви живете в квартирі чи в будинку де немає погребу, не біда, кавун можна зберігати і в дома. Потрібно лише зберігати у темному місці та кожен день перевертати його.

Сьомий спосіб. Зберігання кавуна в парафіні або в воску.

Спочатку потрібно розтопити на вогні віск чи парафін і наноситься ретельно на кавун. Товщина слою парафіну повинна бути 1 сантиметр і зберігайте в прохолодному місці.

 

Я сподіваюсь, що мої поради стали вам в пригоді і ви приємно здивуєте на Новий рік своїх друзів, рідних та близьких.

1

Коментарі 5

  • 2015-01-02 15:46
    А чи потрібно зберігати кавуни стільки часу? Вважаю, що фрукти, овочі та ягоди потрібно вживати в їжу відповідно сезону. Лише так ми зможемо отримати від них лише користь і нам не доведеться перейматися чи можна їсти продукт, чи правильно він зберігався. Користь від кавуна можна отримати лише два-три місяці на рік, в час їх природного достигання.
  • 2015-01-02 16:26
    Коли я була маленька, в один рік мої батьки купили багато кавунів, і вони дуже довго просто лежали під ліжками у нашій квартирі. Мене до цих пір дивує, як вони тоді не зіпсувалися, бо пробувала сама зберегти кавуна, так він згнив за місяць. Напевне, сьогоднішні і ті, що були 20 років назад, дуже сильно відрізняються)
  • 2015-01-11 15:41
    Дуже цікава інформація, обов*язково спробую на наступний новий рік . Шкода що раніше не натрапила на ваш пост. Одне питання, скільки максимально так може зберігатися кавун? Та, який спосіб найкращий?
    • 2015-01-14 07:04
      Думаю, більше 3 місяців..Але все залежить від умов...може зберігатись і довше..Найкращий з віском або парафіном але і шостий непоганий..
      • 2015-01-15 16:56
        Гарно дякую за відповідь, Спробую обовязково)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.