2014-12-22 22:59:27

Як зробити сніжинку з паперу

Новий рік вже зовсім близько, і всі українці намагаються прикрасити своє житло святковими атрибутами. Найближчими днями в головній кімнаті кожного дому з'явиться красуня-ялинка з різнокольоровими іграшками, блискучим дощиком та яскравими вогниками. Свято наближається!

А пам'ятаєте, чим ми в дитинстві прикрашали свої вікна? Напевне, немає жодної людини, яка багато років назад разом з батьками не вирізала із паперу сніжинки і не клеїла їх на скло. Чому б тоді не навчити цього і своїх дітей?

Пропоную два способи зробити сніжинки з паперу.

 

Перший - звичайна мереживна сніжинка. Спочатку квадратний аркуш паперу складається декілька разів, як це показано на малюнку.

 

Далі на отриманий трикутник за допомогою олівця наноситься малюнок, по якому згодом ножицями вирізається сама сніжинка. Ось декілька зразків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Другий спосіб зробити сніжинку дещо складніший, проте виріб виходить об'ємним і значно цікавішим.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для початку готуємо шість квадратів такого розміру, яку сніжинку ви хочете отримати. Далі складаємо їх по діагоналі і розрізаємо, як показано на малюнку.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Розкладаємо отриманий квадрат і склеюємо в трубочки смужки одна навпроти другої.

   

 

 

 

 

 

 

 

В результаті отримуємо шість променів майбутньої сніжинки.

    

 

  

 

 

 

 

 

Скріплюємо їх між собою степлером.

   

  

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб наша сніжинка не втратила форму, склеюємо її в місцях дотику променів.

  

 

 

 

 

 

 

 

Як бачите, нічого складного! Але ваш малюк буде в захваті від цього заняття і зможе гордитись собою, бо саме він зробить найгарнішу прикрасу наступаючого Нового року! 

115

Коментарі 17

  • 2014-12-22 23:17
    А Ви винахідливо поступили з картинками!!! І здогадались як застосувати "Page break". Знімаю перед Вами капелюха :)
  • 2014-12-22 23:21
    Дякую! Проте ніяк не можу поставити між ним текст - він постійно намагається стати збоку. Допоможете?
    • 2014-12-22 23:34
      В нашій системі не передбачено додавання картинок в такий спосіб. А от додавання картинок так як задумувалось - поки що в розробці. Давайте тоді залиште картинки так як є, а як буде на сайті обновлення, котре дозволить додавати картинки в текст - я Вам повідомлю і допоможу з налаштуванням. На жаль ще невідомо коли точно це обновлення буде (
      • 2014-12-22 23:37
        Я трішки обманула ваш сайт)) Це нічого?))
        • 2014-12-22 23:45
          Це нічого :) Саме завдяки таким користувачам сайти еволюціонують :)
  • 2014-12-23 01:19
    Дуже красиві та незвичайні сніжинки вийшли, і майстер-клас докладний і доречний, якраз до Нового року. Звичайно я не впевнена, що з першого разу вийде така ж акуратна робота як у вас, але я обов'язково спробую!
  • 2014-12-23 01:37
    Прочитала "як зробити жінку з паперу"... :D Вже не про те покачала думати...)
  • 2014-12-23 01:43
    О, щиро скажу, що цей мастер-класс - несподівана, але корисна знахідка! Колись в нашому офісі працювала чудо-дівчинка, яка виробляла сніжинки, як з останніх Ваших картиночок. Так я і не поспитала у неї, як вона їх створювала, а наші шляхи розійшлися... Спеціально в інтернет я не полізла б вишукувати схему, бо, скажу чесно - забула я вже про ці чудові прикраси! А тут такий подаруночок! ) Дякую! Буде чим зайнятися завтра з синочком, бо ми якраз недавно почали активно папір тероризувати, нам підходить! ))
  • 2014-12-23 02:15
    Доброго дня! Дуже сподобалася сніжинка з другого варіанту, і одразу ж схотілося відтворити таку красу) Залучила до роботи усіх домашніх) Синочку дуже сподобалося приймати учать у процессі)) Дякую вам за майстер клас!
  • 2014-12-23 02:35
    Я всім дуже вдячна за гарні слова і рада що майстер-клас принесе користь. Такими сніжинками можна не тільки прикрасити дім чи офіс - у моєму місті в минулому році вони красувались на головній ялинці. До створення прикрас були задіяні учні всіх шкіл.
  • 2014-12-23 02:43
    Згадав і своє дитинство, як разом з батьками робив різноманітні сніжинки, якими потім прикрашав свій дім.  
    Думаю, абсолютно правильно буде навчити свою дитину робити новорічні прикраси своїми руками, це прищеплює любов до свята, а також заохочує дитину до корисної праці, яку він зробить самотушки своїми руками.  
    Візьму собі на замітку роботу №2, дуже сподобалось те, як виглядає готова сніжинка. Я такі об'ємні сніжинки сам не робив, тому буде цікаво не лише моїй дитині, але й мені:)
  • 2014-12-23 06:26
    Чудово! Якраз перед святом Нового року даний майстер-клас дуже вчасно.  
    Я сама в дитинстві зробила не одну сніжинку, але з роками все забула.  
    Порадував варіант №2. Ми з колегами сьогодні будемо прикрашати святкову залу і такі сніжинки саме те що потрібно. Дякую авторові.
  • 2014-12-23 08:24
    Дякую за приємні спогади! Раніш ми із сестрами декорували всю хату паперовими сніжинками. Потім з'явилося безліч дешевих іграшок і ми зовсім забули як це весело. Зараз буду розважати племінника, сподіваюсь йому сподобається.
  • 2014-12-23 09:06
    Дякую за картинки -) 
    Я вирізаю сніжинки кожного року. Дома наклеюю їх на вікна і дзеркала. На роботі теж прикрашаю кабінет. Нічого складного, а найголовніше в наш час – дешево!!! Лише білий аркуш паперу і трішки фантазії і зусиль. І чарівні прикраси готові! 
    Мені ще дуже подобаються витинанки. Але вони потребують багато часу і уваги. Можна зробити прості. Та це нецікаво. У мене на вікні різдвяний вертеп – вирізала його майже тиждень. Але краса, яка всі свята на моїх вікнах цього варта!!!
  • 2014-12-23 19:17
    Крута замітка! Та що там - це цілий гайд) Я памятаю як ми в початковій школі щороку різали сніжинки та прикрашали ними вікна. А потім в промислових масштабах виготовляли на шкільну ялинку паперові ланцюжки, ліхтарики, сніжинки, інші аплікації.
  • 2014-12-28 22:51
    Ми в цьому році теж займалися виготовленням об"ємних сніжинок! Нічого складного нема, з першого разу все вийшло красиво й акуратно. Тільки я не використовувала степлер, лише клей. А от візерунки на звичайних сніжинках дуже класні! Дякую за підказку, завтра зроблю!
  • 2015-01-07 01:11
    обов"язково скористаюсь наступного року)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.