2015-01-17 15:00:33

6 порад молодій мамі Або як не загубити себе (частина 1)

Нарешті цей день настав і на світ з’явилося маленьке щастячко! А ще, разом із радістю, щастям та почуттям виконаного обов’язку, на дівчину, що стала мамою, чекає й кардинальна зміна звичного життя. Як звикнути до нових умов життя і, при цьому, не загубити себе саму? – ось питання.

Народивши першу дитину, усі молоді мами прагнуть «отримати звання «Найкраща мама року» й дати своєму малюку усе можливе й неможливе, абсолютно забуваючи про себе і власні потреби. З одного боку – зрозуміло й добре, бо дитина для мами є найголовнішим у житті. Та деколи, занадто захоплюємось, що не зовсім позитивно відображається на нас самих.

Ось кілька порад , що можуть допомогти та врівноважити життя молодої мами.

Не забувайте про себе

Серед безлічі підгузків, повзунків та шапочок молодій мамі, зазвичай, не до її зовнішнього вигляду. І це – перша наша помилка. Залишити час на себе ми просто зобов’язані, хоча б з двох причин. По-перше, після вагітності та пологів Ваш організм втомився і виснажився, а попереду ще грудне вигодовування. Тому Ви просто зобов’язані допомогти власному організму. Натуральні маски для обличчя, волосся та шкіри допоможуть у цьому. По-друге – окрім дитини, у Вас є й чоловік. Який пам’ятає, що ви щойно народили, перші три тижні. А далі Ви знову повинні бути привабливою і гарною. Тому про зачіску, брови та все інше ми теж забувати не повинні.

Не намагайтесь все виконувати самостійно

Звичайно, що краще за маму не зробить ніхто. Та керуючись цим висловом, ми частенько перекладаємо всі обов’язки, щодо дитини та хатньої роботи, на власні плечі. І від цього, в майбутньому, сильно страждаємо. Нагадайте собі, що у Вас є чоловік, який також вміє мити посуд, включати пральну машину, прибрати у квартирі й  т.д. А у Вашої дитини є не лише мама, а й тато, звички та життя якого теж повинні змінитись з появою малюка. Безумовно, грудне вигодовування татові не під силу, але купати дитинку, гуляти з нею або просто гратися з малюком, даючи мамі відпочити, досить реально. Татові теж потрібно вчитися – не позбавляйте його цієї можливості.

 

Ось кілька порад про загальну організацію сімейного життя. А про те, що стосується особисто молодої мами – незабаром в наступній частині.

2

Коментарі 11

  • 2015-01-17 16:18
    Крім чоловіка можна і бабусю підключити, тільки будете змушенi вислуховувати щодня безліч потрібних і не дуже порад, як треба доглядати за малюком. Якщо ви згодні терпіти бабусині росповiдi про те , як раніше вона обходилася без памперсів і пральному машинки, то така допомога буде дуже доречна, особливо в перші три місяці
  • 2015-01-17 16:21
    Згідна з основними тезами автора. Але як бути, якщо ситуація дещо інша? Якщо тата поруч немає з тих чи інших причин? Тоді постає питання: коли і як відпочівати мамі? Хто крім неї погуляє з дитинкою? І нехай вона поки що зовсім маленька, і не потребує постійної уваги, тому що переважну частину часу спить, але свіже повітря і сон на вулиці займають левову частку часу. До того ж, каляску на прогулянку зібрати треба...Питання купівлі продуктів та памперсів не стоїть - каляска має багажне відділення, але і вагу має також) За умови грудного вигодовування питання приготування їжї для малечі не стоїть в перший час взагалі, прання також перекладається на пральну машинку.  
    Хочу сказати посто, що будь-які труднощі не є катастрофічними, вони вирішуються шляхом правильної організації дня, і на себе, кохану гарнюню, часу вистачить також!
  • 2015-01-17 16:26
    Правильно Ви кажете. Всі мами про це знають, але не всі так роблять. Хоча, Ви знаєте, не завжди виходить приділяти собі час. По собі знаю, плануєш зайнятися собою (хоч раз на тиждень), а все рівно щось да переб"є плани. І так весь час. Ну що це таке...
  • 2015-01-17 19:21
    Як тільки у мене народилася моя донька, і ми переїхали з лікарні в квартиру, всі домашні справи взяв на себе мій чоловік. Він мив підлогу, пилососив і навіть намагався готувати їсти, що природно у нього не вийшло, тоді і він тільки робив заготовки для приготування. Ми з ним розподілили обов'язки і його чергування були нічні. 
    За собою я завжди стежила і виглядала завжди добре. Чоловік мене завжди відпускав на заходи, на яких я відпочивала від усього домашнього.
  • 2015-01-17 21:30
    До чого ж приємно дивитися на татусів, які гуляють зі своїми дітьми, не бояться поміняти їм підгузки, знають чим годувати і як купати... але все це значною мірою залежить від відношення мами, бо дуже часто, стараючись зробити для дитини найкраще, вона просто не допускає до неї тата.
  • 2015-01-17 23:03
    У мене якось ставалося так, що після народження дітей, чоловік був далеко і приходилося справлятися з усім самій. Бабусів з дідусями у нас теж немає. Але все йшло якось само собою. І вскрізь встигала. І про себе не забувала - в перукарню і на манікюр та й до спортзалу вдавалося вириватися. Досить часто діти були зі мною. Спали, коли мені робили манікюр чи стрижку або просто спостерігали поряд як я зганяю кілограми на біговій доріжці. Головне правильно організуватися.
  • 2015-01-18 00:27
    Молодые мамы, вы просто обязаны покрестить своего ребёнка. А так советую сайт http://kreshchenie.ru/krestilnye/krestilnye-nab... .
    • 2015-01-18 00:28
      Вы просто обязаны это сделать, вас же тоже крестили. А потому вы обязаны это передать своему ребёнку!
  • 2015-01-18 13:47
    Нам тоже бабушки помогают с детьми, поэтому мы с мужем иногда можем побыть вместе или я могу заняться собой. Но спустя несколько часов уже начинаю скучать и названивать, а иногда в тот же вечер едим и забираем детей. Но это отлично, когда кто-то может помочь.
  • 2015-01-18 16:42
    Я уже звикла, все робити сама і встигати сходити до перукаря. У нас бабусі старенькі і проживають далеченько від нас. Вони приїжджають допомогти в дуже критичних ситуаціях, коли хтось із нас в лікарню попадає.
  • 2015-02-05 13:04
    Дуже корисні поради, але вони розуміються з досвідом. Треба відчути все самостійно, щоб напевно знати, що підгузки та іграшки не головні у житті, а головніше за все те, як мама себе почуває, із яким настроєм прокидається.  
    Звичайно, гарно коли хтось може допомогти крім чоловіка, у мене такого не було, батьки працюють, втомлюються... 
    Якщо мама порається сама з дитинкою, то це дуже тяжко. З часом матуся стає нервовою, а дитина це відчуває і теж неспокійна(

© 2010 - 2024. Всі права захищено.