2015-01-20 11:16:40

6 порад молодій мамі або як не загубити себе (частина 2)

У першій частині ми обговорили кілька моментів із загального життя родини, де з’явився малюк. Ну а тепер, поговоримо про саму маму і як же їй не загубити себе серед безлічі змін і нових обов’язків.

Не втрачайте друзів

Насправді, зміна ритму і способу життя починається ще під час вагітності. Ми часто відмовляємось від зустрічей з друзями або свят через погане самопочуття чи просто власне небажання, а активний відпочинок й зовсім нам не під силу. І після народження дитинки з’являється стільки всього нового, що на друзів та знайомих не вистачає ні часу, ні сили.  Знайдіть час для спілкування та зустрічей – це допоможе Вам відволіктись від навали особистих питань і не дозволить втратити близьких людей.

Займайтеся улюбленою справою

У кожної з нас є улюблена справа, від якої ми отримуємо певне задоволення й, займаючись якою, відпочиваємо. Хтось полюбляє в’язати, хтось вишивати, шити, робити прикраси, а хтось просто читати. Не відкладайте хобі на потім. Використовуйте своє захоплення, як джерело додаткового відпочинку й позитивних емоцій. Це важливо й для Вас, і для вашого малюка, адже задоволена мама – задоволена дитина.

Самовдосконалюйтесь й навчайтесь

 Мрії про вивчення якоїсь мови або вдосконалення знань у певній галузі – реальні, коли Ви у декретній відпустці. У цей період ми, в першу чергу, навчаємось бути мамою, а разом з тим, є можливість навчитись й чомусь зовсім новому. Головне – Ваше бажання. До того ж, це допоможе не зациклюватись на вихованні дитини й не припинити власного розвитку.

Працюємо вдома

  Декретна відпустка – досить довгий час. Займаючись вихованням малюка, хатніми обов’язками та усім іншим, ми зовсім забуваємо свої професійні навики й те, чим займались до появи у нашому житті маленького щастя. З власного досвіду скажу, що через певний час після народження дитини я зрозуміла, що мені, людині з філологічною освітою, важко спілкуватися з людьми (до речі, до декрету моя робота полягала саме у спілкуванні з людьми). Тому, спробуйте хоча б трошки займатись своєю професійною діяльністю. Це стане Вам у нагоді після декрету, а ще може бути приємним доповненням до бюджету.

 

Загалом, мої поради не є аксіомою. Але сподіваюсь, що вони допоможуть зробити декретну відпустку не лише приємною, а й корисною для Вас.

2

Коментарі 21

  • 2015-01-20 15:09
    Дуже хороші поради. Мені здається, що їх дійсно важливо дотримуватися. Часто молоді мами віддають себе повністю новонародженому та забувають про себе, свої потреби, свій зовнішній вигляд, свій інтелектуальний розвиток й необхідність підтримувати фізичну форму. Крім того, я вважаю, що спілкування з друзями - це одне з найважливіших правил. Завдяки спілкуванню з близькими по духу людьми молода мама буде відчувати, що Вона цікава, необхідна, відкрита.
  • 2015-01-20 15:18
    Всё это хорошо, когда есть бабушка, чтобы и хобби заиметь и с друзьями общаться, и всё по дому успевать. Знаете анекдот: "Хорошо, когда есть хороший папа. - Неееет, хорошо, когда есть офигительная бабушка" :))))))))))))
    • 2015-01-22 23:57
      Це точно. Воно не завадить, щоб і тато був хороший, і бабуся офігенна)))) А краще 2 бабусі, 2 дідусі, тітки, дядьки, племінники, тоді можна і няню не наймати, родичів вистачить. Чудово, у кого так і є в дійсності. Але в більшості випадків усе на мамині руки...
  • 2015-01-20 20:50
    Чомусь мені здається, що це все встигнути можна лише якщо додати до доби ще кілька годин)) або найняти няню)
    • 2015-01-20 20:55
      дааааа, желательно добавить часов 10 + ДВЕ няни (для ребёнка и мужа) :))))
  • 2015-01-21 10:04
    У тому то й справа, що ми беремо усе на себе, стаючи нянею і для дитини, і для чоловіка. А між тим, чоловіки не відмовляють собі у задоволеннях: зустрічаються з друзями, їздять на риболовлю або полювання і т.д. Важливо, щоб чоловік брав на себе половину обов’язків дружини. Тоді й дружина матиме вільний час. А сказане раніше - це поради. Не обов’язково вони усі мають Вам підійти. Але щось із цього може бути корисним.  
    А про бабусь - правда, вони - ЗОЛОТО!!!!!!
    • 2015-01-21 20:16
      Конечно советы стоящие и не сомневайтесь: лишний раз напоминают, чего мы, женщины, лишены. О мужьях: с друзьями не гуляет, на рыбалку не ездит (весь такой домашненький), но кушает много, а готовить не умеет + ещё 2 сына и собака. Результат: свободное время от ребёнка тратиться на приготовление еды для кучи мужиков. ((((( Может, лучше бы на рыбалку ездил? :)))
      • 2015-01-22 23:58
        На рибалку теж треба їжу брати)))) Да і після рибалки все рівно вечерю подавати.
        • 2015-01-23 00:27
          ооо, Нюша, как я посмотрю вы - специалист по рыбалкам мужа :)))))))))))))
    • 2015-01-23 00:00
      Деякі чоловіки (про свого конкретно) ще й у баню люблять ходити))) А дружина сидить вдома з дитиною, цілими днями відпочиває.
      • 2015-01-23 00:28
        "відпочиває"?!!!!!!!!!! пусть мужья так отдыхают, а я в баньке "помучаюсь")))
        • 2015-01-23 20:30
          Їм цього не зрозуміти. "Ти ж у декретній відпустці, от і займайся дитиною та домашніми справами" - коронна фраза. Та от тільки доводиться ще й підробляти, бо на зарплатню чоловіка далеко не поїдеш і довго не проживеш.
          • 2015-01-23 20:40
            ... а на баньку всегда деньги есть... декретный отпуск - это уход за РЕБЕНКОМ, а не за мужем и не ведение дом.хозяйства.
            • 2015-01-23 20:43
              Отака правда життя... ((((
        • 2015-01-26 12:55
          как в анекдоте: Муж дома за день с ребенком устал до смерти, а жена целыми днями дома же с ребенком нифига не делает)
  • 2015-01-25 20:05
    А я в декреті і після народження сина намагалася про ейвон не забувати, каталоги роздавала, замовлення робила, деякі клієнтки до мене додому навіть ходили. Малюка то на маму, то на чоловіка залишала на годину максимум, так як молодій мамі потрібно на час відволікатися від повсякденних турбот.
    • 2015-01-26 13:03
      А что вы делали для СЕБЯ?
  • 2015-01-26 19:57
    Так я і себе кохану не забувала, косметику для себе замовляла, подарунки від компанії отримувала, з клієнтками про життя і про своє про жіночу розмовляла.
  • 2015-01-28 12:51
    Ця проблема для мене знайома, напевно, як ні для кого. Я сиджу в декреті вже більше 7 років, спочатку з першим сином, потім з другим, зараз вагітна третьою дитиною. Бувають часи, коли сумую за своєю роботою в банку, колективом, друзями. Однак, потім розумію, що ніяке карєрне зростання не варте моєї сімї. Я не відчуваю себе незадоволеною, так як встигаю працювати і вдома. При цьому, доглядаю за дітьми, себе не ображаю, якщо треба - в салон, якщо хочу - в басейн, закортіло нової сукні - будь ласка. Спілкування мені також вдосталь вистачає. Так що не шкодую про свій вибір.
  • 2015-03-13 22:14
    Я до того як народила,була впевнена, що встигатиму усе. Особливо була впевнена, що буду більше уваги приділяти собі, слідкуватиму Ха собою більше ніж до народження дитини. Але все виявилося не так. Чомусь після пологів мені стало шкода витрачати на себе гроші. Усе таке дороге,а дитині так багато потрібно. Вона ще і хвлроблива в мене. Поки отримувала державну допомогу на дитину,за ті кошти намагалася покращити умови проживання для доньки-зробила гарний ремонт та утеплила наш маленький будинок, поставила нові двері та вікна. Багато що робила сама, бо я самостійно виховувався доньку и нема чоловіка,який би допомагав. Тому про гарний манікюр та зачіску я лише мріяла. Хоча буває засумую так замовляю собі косметику,при отриманні дуже радію. Але пройде день-два і вже шкодую,що витратила стільки коштів. Все одно я нікуди не ходжу - це так я себе виправдовую. Хоча я розумію,що донька, вона ж буде всього вчитися у мене, тому я повинна бути гарна, але все одно заощаджую на собі. Ось думаю краще назбираю на нове ліжко для неї та письмовий стіл.... Хоча витрачати кошти на навчання мені не шкода! Вивчати и добре володіти англійською мовою я мріяла завжди. Та що саме цікаве, я ж пішла її вивчати не заради втілення власної мрії, а щоб бути корисною для дочки, коли вона вивчатиме іноземну. Я дуже хочу багато зробити для неї, хочу приділяти їй багато уваги, читати, малювати, танцювати з нею, тому працювати в інтернеті доводиться лише уночі. Ви ж можете уявити як я виглядаю зранку від недотримання))))ніяка косметика не зарадить)))  
    Я взагалі до чого вела,що я дотримуючись порад з приводу самовдосконалення, вивчаючи іноземну мову, я працюю (хай і мало виходить заробляти,але до нашого "нічого" і те чудово), я добре виконую хатні обов'язки (завжди чисто в домі, перу і прасую кожен день), займаюся з донькою, слідкую за фігурою( правильне харчування та фізичні вправи), а от витрачати на себе гроші не можу. В голові тільки і сидить,що краще я щось куплю донці. Ось так на мене вплинуло народження дитини і декретна відпустка...
    • 2015-03-13 22:24
      Вибачаюся за деякі помилки у коментарі. Вважаю всі зрозуміють що малося насправді на увазі. Вибачте...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.