2015-01-11 16:37:14

Kotek-kotek, złoty brzuszek

Так історично склалося, що в мене дві родини, де мене однаково радо чекають. Але якщо хвостаті представники родини № 1 досить байдужі до мене, то хвостатий представник родини № 2 завжди радий мене бачити. Його років зо п'ять тому підібрав на смітнику старший брат мого нареченого. Він нарік миршавеньке й напівзамерзле кошеня Одіном (ага, Всебатьком), можливо, і не згадавши, що ім'я-таки впливає на долю істоти.  Пройшли роки, і з кістяка з хвостиком він вимахав у велетенські вісім кілограм краси й здоров'я. Дослідницьким шляхом встановили, що котик походить зі шляхетного роду сибірських очеретяних котів, і це було очевидно: крім видатних в усіх значеннях розмірів, він мав китиці на вушках, великі лапи й характерний колір шерсті й очей. Він був чорноротим, а це означало, що якби він виріс на вулиці, то ганяв би і котів, і собак, і людей. Одя виховувався в аскетичних умовах, встановлених сержантом, у якого кіт квартирував з моменту "другого народження". Бувальщина про те, як він ганяв по хаті двотижневу курячу кістку, передаватиметься з покоління в покоління. Але згодом мама залила сала сержантові за шкуру й забрала до себе "маленьку тигру, що хворіла в дитинстві".  А через 4 роки Одя познайомився зі мною і, як бачимо, залишився задоволеним.  Колись я готувалася до пар і переглядала твори Вінграновського для дітей, де знайшла вірш "Котик-котик, золотий животик". Слова так пасували до нашого кота, що скоро всі стали так його кликати.  Котику-золотому животику вже пішов шостий рік і дев'ятий кілограм м'язів, але в очах родини він є й буде маленьким і лагідним створінням, що не їсть м'яса, але обожнює помідори, тим самим ламаючи стереотипи про домашніх улюбленців.

2

Коментарі 5

  • 2015-01-11 16:52
    Я добре Вас розумію. Адже з появою у родині котика, собачки чи навіть папужки, вони відразу становляться повноцінним членом родини. Коти особливо полюбляють бути у центрі уваги, тому інколи й зроблять якусь негаразду. Но то таке, головне щоб котик - муркотик не забився. А якщо вони хворіють, то з ними носяться як з маленькими діточками.
  • 2015-01-11 17:11
    Полюбляння помідорів Вашим домашнім улюбленцем мене розважило! У моєї знайомої вдома живе легендарний кіт, 8 кілограмів харизми. Не дивлячись на його вагу, він дуже спритний, хоча й ледачий. Не знаю чому, але він мене одразу полюбив при першому нашому знайомстві. А я, в свою чергу, кішок та котів ніколи не любив, але на цей раз, це миле створіння захопило моє серце у полон своїх бездоних котячих очей, і з тих пір мені подобаються тільки здоровенні, харизматичні коти! От така історія!
  • 2015-01-11 17:14
    Ваш Одін завжди буде для вас маленьким, домашні улюбленці як діти, їх кохають все життя. Я сумую тільки за тим що їх життя коротше ніж у людей. Бажаю вам не розлучатися зним як найдовше, і нехай ваше спілкування приносить лише радість.
  • 2015-01-11 23:20
    Вуличні коти неповторні. Чоловік говорив, що згоден тільки на кошеня чорного кольору та гладкошерстого. Думав, що я не знайду такого. При першому їх знайомстві, чоловік здивувався: «Это котенок? Это кот Бегемот!». Так в нашу родину увійшов Синок, якого звали Барсом. Маленька пантера 7 кг. Він спав зі мною під ковдрою та умів розмовляти. Захворів, після народження старшої доньки, та … Досі не можу згадувати його без сліз. Так і не зважилися взяти друге кошеня.
  • 2015-01-11 23:21
    Нашому Барсу дуже смакували свіжі огірки та варена кукуруза :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.